Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Bernd Schuster geri dönmek istiyor

04.11.2022 - 13:56 | Son Güncellenme: 04.11.2022 - 18:02

Eski Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, yeniden takım çalıştırmak istediğini açıkladı. Alman koç başka hangi konular hakkında konuştu? Detaylar...

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Bernd Schuster geri dönmek istiyor

2010/2011 sezonunda Beşiktaş'ı çalıştıran 62 yaşındaki Alman teknik adam Bernd Schuster, İspanyol gazetesi MundoDeportivo'ya konuştu. 

"Tekrardan çalışmaya hazırım."

Yeniden kulübeye dönmeye hazır olduğunu belirten Schuster, şöyle konuştu: "Kendimi yeniden takım çalıştırmaya hazır hissediyorum. En son 2019 yılında Çin'de çalıştım ve oldukça zor zamanlardı fakat şimdi kendimi yeniden dinç hissediyorum. Şu an bana gelecek ilgi çekici teklifleri beklediğimi söyleyebilirim, gerçekten teknik direktörlüğe dönmek istiyorum."

"Barcelona ile benim felsefem aynı."

Futbolculuk kariyerinde ilk oynadığı takım olan Barcelona'yı çalıştırmak istediğini belirten Schuster sözlerine şu şekilde son verdi: "Her zaman daha önce oynadığım takımları çalıştırmak isterim. Çünkü o kulüpleri çok iyi tanıyorum. Benim oyun felsefemle Barcelona'nın şu an oynadığı oyun tamamıyla örtüşüyor."

İlgini Çekebilir
Derbi öncesi Beşiktaş'a büyük şok! Sakatlık...
Habere Git

Guardiola'dan önceki son şampiyon

Pep Guardiola,  2008/2009 sezonunda Barcelona'nın başına geçmiş ve üç yıl art arda takımını İspanya La Liga şampiyonu yapmıştı. İspanyol teknik adam Barcelona'nın başına geçmeden önce de son şampiyon Bernd Schuster olmuştu. Alman teknik adamın çalıştırdığı Real Madrid 2007/2008 sezonunu şampiyon olarak tamamlamış ve 2008/2009 sezonunda da İspanya Süper Kupa'yı kazanmıştı.

Beşiktaş'a şampiyonluğa geldi

Schuster, Real Madrid'den 2008/2009 sezonunda ayrılmış ve 2009/2010 sezonunda Beşiktaş'ta teknik direktörlük yapmıştı. Siyah beyazlı ekibin o zamanki başkanı Yıldırım Demirören, o yılın yaz transfer döneminde Ricardo Quaresma, Guti Hernandez ve Simao Sabrosa gibi oyuncuları transfer etmiş ve takımın başına da La Liga şampiyonluğu yaşamış olan o dönemlerin gözde teknik direktörü Bernd Schuster'i getirmişti. Beşiktaş'ta sezona başlarken tek hedef şampiyonluktu.

Beşiktaş kariyeri çok iyi başladı ama...

Bernd Schuster'in Beşitkaş kariyeri çok iyi başlamıştı. Siyah beyazlı ekip sezonun ilk 14 maçında 11 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşamıştı. Fakat Beşiktaş bu 14 maçın ardından art arda 4 maçını kaybetmiş ve taraftarlar tarafından tartışılmaya başlanmıştı. Bu mağlubiyetlerin ardından takımda kötü gidiş başlamış ve Schuster'in görevine 25. Hafta sonunda son verilmiş ve Beşiktaş sezonu Tayfur Havutçu yönetiminde tamamlamıştı.

İlgini Çekebilir
Schuster, Türkiye'ye dönüyor! Nuri Şahin...
Habere Git

"Türkiye'de 60'ların futbolu oynanıyor."

Bernd Schuster, Beşiktaş'ın Süper Lig'in 13. haftasında Konyaspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından çok konuşulan açıklama imza atmıştı. Şu an 62 yaşında olan teknik adam şunları söylemişti: "Buraya geldiğimde rakiplerden böyle bir performans beklemiyordum. 2010 yılındayız ama Türkiye'de 1960'ların futbolu oynanıyor."

Malaga'da da başarısız oldu

Schuster, Beşiktaş'taki görevinden ayrıldıktan sonra 3 yıl teknik direktörlüğe ara vermiş ve 2013/2014 sezonunun başında İspanya La Liga ekibi Malaga'nın başına geçmişti. İspanyol ekibi o sezon istikrarsız sonuçlar almış ve ligi 11. sırada tamamlamıştı. Bunun üzerine Alman teknik adamın görevine son verilmişti.

Çinde de başarısız oldu

Bernd Schuster, Malaga'dan ayrıldıktan sonra da teknik direktörlüğe ara vermiş ve 2018/2019 sezonunda Çin Süper Ligi ekibi Dalian Profesional'i çalıştırmaya başlamıştı. Alman teknik adam o sezonda da başarısız olmuş ve takımı ligi 11. sırada tamamlamıştı. Bunun üzerine Schuster'in görevine son verilmişti. 62 yaşındaki teknik adam Dalian'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir takım çalıştırmadı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Schuster sürprizi! Tribünden maçı takip etti!
Habere Git

Yıldız bir futbolcuydu

Bernd Schuster'in teknik direktörlük kariyeri her ne kadar iyi olmasa da futbolculuk kariyeri oldukça iyiydi. Futbolculuk döneminde Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid formaları giyen Alman futbol adamı çıktığı 593 maçta 147 gol atarken 26 tane de asist yapmıştı. On numara pozisyonunda oynayan Schuster en son 1997/1998 sezonunda Meksika ekibi Unam Panas'ta oynamış ve sezonun ardından futbolu bıraktığını açıklamıştı.

Dünya Kupası'na katılmayı reddetmişti

Alman futbolunun o dönemki yıldız ismi Bernd Schuster, ülkesinin Arnavutluk ile oynadığı karşılaşmadan önce çocuğunun doğumunu sebep göstererek kamptan izinsiz bir şekilde ayrılmıştı. Bunun üzerine kadro dışı bırakılmıştı. Schuster de bu karar üzerine bir daha Almanya Milli Takımı için oynamayacağını açıklamış ve 1982 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda forma giymeyeceğini söylemişti.

Senin için hazırladığımız haberler