Eski Antalyasporlu Haji Wright İngiltere'ye ısındı!

02.01.2024 - 09:22 | Son Güncellenme: 02.01.2024 - 09:27

Süper Lig ekibi Antalyaspor'dan İngiltere Championship takımlarından Coventry City'e transfer olan Haji Wright, Middlesbrough ağlarını havalandırdı. Detaylar.

Eski Antalyasporlu Haji Wright İngiltere'ye ısındı!

AJANSSPOR-HABER

Yaz transfer döneminde Antalyaspor'a 9 milyon Euro'luk rekor bonservis ücreti kazandırarak Championship ekibi Coventry City'ye imza atan Amerikalı santrfor Haji Wright, bugün Middlesbrough maçına ilk 11'de başladı. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Coventry City'nin bir golünü de Haji Wright kaydetti. Golcü futbolcu gol sayısını 8'e çıkarmış oldu.

Coventry City'de en skorer futbolcu Haji Wright

Haji Wright, İngiliz ekiple 27 resmi maça çıktı. 25 yaşındaki futbolcu, 27 maçta 8 gol attı ve 6 asist yaptı. Wright bu istatistiklerle takımının bu sezonki en golcü oyuncusu ve en çok asist yapan oyuncusu olmayı da başardı. Amerikalı forvet, çıktığı 27 maçın 17'sine ilk 11'de başladı.

Antalyaspor'a rekor gelir kazandırdı

2023-2024 sezonunun yaz transfer döneminde 9 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli ile Antalyaspor'dan ayrılan Haji Wright, Antalya ekibine en çok gelir getiren futbolcu oldu. Coventry City ile 4 yıllık sözleşme imzalayan 25 yaşındaki golcü, takımının bu sezon Premier Lig'e çıkması halinde Antalyaspor'a 2 milyon Euro'luk bir bonus kazandıracak. Coventry City bu sezon Premier Lig'e çıkamazsa ama gelecek sezon çıkarsa da bu bonus 1 milyon Euro olacak.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da hedef Danimarkalı orta saha!
Habere Git

Antalyaspor'un sonraki satıştan pay hakkı var

Coventry City, golcü futbolcuyu başka bir kulübe sattığından elde edeceği gelirin %20'sini Antalyaspor'a verecek. Haji Wright, Antalyaspor'a 1.8 milyon Euro'luk bir bedelle transfer oldu ve Antalyaspor'da çıktığı 64 maçta 31 gol ve 5 asiste imza atarak sezon başında takımına rekor bir gelir kazandırdı.

Coventry City Championship'te kaçıncı sırada?

Bugün Middlesbrough'u deplasmanda 3-1 mağlup eden Coventry City, Championship'te 8'inci sıraya yükseldi. Ligde aldığı 9 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 37 puan toplayan Coventry City, rakip kalelere 38 gol attı ve kalelerinde 28 gole engel olamadı. 

Ligde en az gol yiyen 4'üncü takım

Coventry City, ligde yediği 28 golle en az gol yiyen 4'üncü takım oldu. Lig lideri Leicester City, 18 golle ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Yunus Akgün'ün takımını takip eden takımlar ise; 24 golle West Bromwich Albion, 25 golle Leeds United, 28 golle Coventry City, Sunderland ve Bristol City oldu.

İlgini Çekebilir
Liverpool'dan Fabio Carvalho kararı! Galatasaray'a iyi haber
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler