Erzurumspor 'Şenol Can' meselesinin peşini bırakmıyor! Hedefte Tahkim var

02.10.2021 - 16:08 | Son Güncellenme: 02.10.2021 - 16:24

Erzurumspor Kulübü'nün As Başkanı Ahmet Dal Radyospor'da yayınlanan Üçleme programı, Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz’a konuk gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erzurumspor 'Şenol Can' meselesinin peşini bırakmıyor! Hedefte Tahkim var

Nazım TÜRKNAS-Volkan YILMAZ -AJANSSPOR

Radyospor'da yayınlanan Üçleme programı,  Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz’a konuk olan Erzurumspor Kulübü'nün As Başkanı Ahmet Dal, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SON 6 SEZONDA 4 KEZ ŞAMPİYONLUK YAŞADIK, 5. ŞAMPİYONLUĞU İSTİYORUZ.

Uzun zamandır çeşitli liglerde mücadele eden B.B Erzurumspor'un bu sezonki hedefinin yine Süper Lig'e yükselmek olduğunu belirten Ahmet Dal; "2015-2016 sezonundan beri 7 yıldır farklı liglerde mücadele eden bir Erzurumspor'dan bahsediyoruz. Son 6 sezonda 4 şampiyonluk yaşadık. Bu sezon 7. sezonumuzda 5. şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Kadromuzu da bu yönde oluşturduk. 21 transferimiz var ve bunların 7-8 tanesi Menemenspor maçından sonrasına kaldı." dedi

TFF 1. LİG BU SEZON ÇOK DAHA ZORLU

Son yıllarda çok güçlü takımların boy gösterdiği 1. Lig'de bu sezonun daha zorlu olacağını aktaran Ahmet Dal, şöyle konuştu; "Ben futboldan zevk alan kişilerin kesinlikle TFF 1. Lig'i takip etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu sezon hedefi Süper Lig olan çok sayıda takım var. Belki de en zor sezonlarından birisi olacak bu sezon TFF 1. Lig'de. 10 takımın hedefi Süper Lig bence. Bursaspor da mesela şuan için görünmese de toparlanacağını düşünüyorum, bizim de camia olarak çok iyi bir ilişkimiz var Bursa camiasıyla."

ACUN ILICALI KULÜBÜ ZİYARET ETTİ

Yakın zamanda memleketi Erzurum'a gelen Acun Ilıcalı'nın da kendilerini ziyaret ettiğini belirten Ahmet Dal; "Acun Ilıcalı iyi bir Erzurumlu, sağolsun camianın bir araya gelmesi için de geçmişte güzel organizasyonlar düzenlemişti. Bu hafta da geldi bizleri, takımı ziyaret etti. İlerleyen dönemlerde de sevgili Acun Ilıcalı ile yine bir araya gelebiliriz" dedi.

TAKIM OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Dal konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim en çok güvendiğimiz bölge, savunmamız. Eksikliklerimiz olmasına rağmen, onların yerine oynayan oyuncularımız kesinlikle yerlerini aratmıyorlar sağolsunlar. Dolayısıyla takım olmak gerçekten çok önemli. Birisi sakatlandığında, arkasındaki onu aratmamalı."

NOVİKOVAS, ÇOK ÖZEL YETENEKLERE SAHİP

Novikovas'ın takımda kalma sürecine de değinen Ahmet Dal, oyuncu hakkında şöyle konuştu; "Geçen sene Litvanya'da yılın sporcusu seçilen Novikovas, gerçekten çok özel yetenekleri olan bir oyuncu. Oynatılmayınca ya da bir sorun olduğunda etkilenen birisi. Bu anlamda oyuncu motive edilerek kenarda oturtulabilir, hocamız da gerektiği gibi yaklaşıyor kendisine."

HALKIMIZ FUTBOLU ÇOK SEVİYOR

Erzurum'da gerek halkın gerekse başkanın futbola yoğun ilgi duyduklarını belirten Ahmet Dal; "Erzurum'da hem halk hem de başkan futbolu çok seviyor. Başkanımız sadece takımı değil, tesisleşmeye de ciddi katkılar sağlıyor. Fakat sadece başkanımıza yük olarak bu iş yürümez illaki. Biz de halkımıza, taraftarımıza yakıştığı şekilde bir takım kurup bu doğrultuda ilerlemeye gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

KASIMPAŞA VE ŞENOL CAN MESELESİ

Bir süre önce gündeme gelen Kasımpaşa ve Şenol Can meselesi hakkında da detayları aktaran Ahmet Dal, şöyle konuştu; "Ne Kasımpaşa ne Şenol Can. Bizim kimseyle derdimiz yok, tek derdimiz adalet mekanizmasının doğru işlemesi. Biz 21 Mayıs'ta daha ligler başlamadan başvuru yaptık, Tahkim Kurulu bizi 15 gün beklettikten sonra başvurumuzu reddetti, tekrar başvurduk somut delil yok diye reddettiler. Tüm Türkiye gözü önünde Şenol Can, Kasımpaşa teknik direktörü denirken bize somut delil yok deniyor. Kasımpaşa'ya soruyor federasyon, pro lisanslı hoca bulamadık diyorlar. 700 tane pro lisanslı antrenör var. Ama biz bu Tahkim Kurulu meselesini sürdürmeye devam edeceğiz."

ERZURUMSPOR ŞENOL CAN İÇİN TFF'YE GİTMİŞTİ

UEFA Pro-Lisans'a sahip olmadan bir antrenör ancak üst üste iki maç belgesiz şekilde takımının başında yedek kulübesinde yer alabiliyor.  Geçen sezon Şenol Can ise Kasımpaşa'da 8 hafta yedek kulübesinde oturdu. Can, kulübünün resmi duyurusuna göre teknik direktör olsa da, TFF'ye göre o  6 maçta 'yönetici'ydi! Kasımpaşa'da 6 karşılaşmada pro-lisanslı bir teknik direktör kulübede yer almadı.  2020/21 sezonu sonunda küme düşen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 21 Mayıs'ta 46 puanla ligde kalan Kasımpaşa'nın Teknik Adamların Statüsü ve Çalışması Esasları Talimatına aykırı hareket ettiği iddiasıyla İstanbul ekibinin küme düşürülme talebiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na müracaat yaptı.

Önce tescil sonra inceleme

TFF, BB Erzurumspor'un başvurusundan 8 gün sonra; 29 Mayıs'ta ligleri tescil etti. Yönetim, 2 Haziran'da Erzurumspor'un başvurusunu incelenmek üzere, TFF Hukuk Kuruluna gönderdi. 14 Haziran'da TFF'ye sürecin akıbetini resmi yazı ile soran Erzurum'a 23 Haziran’da verilen cevapta, ilgili dosyanın 2 Haziran'da yapılan TFF Yönetim Kurulu toplantısında disiplin müfettişliğine iletilmesi, bahsi geçen kişilerin incelenmesi ve gerekmesi halinde, disipline sevk işleminin yapılmasına karar verildiği bildirildi.
TFF, BB Erzurumspor'a daha sonra verdiği cevapta başvurunun reddedildiğini, Şenol Can'ın "yönetici" sıfatıyla akredite edildiğini, hakem ve gözlemci raporlarında takımı yönettiğine dair bir emareye rastlanmadığını kaydetti.


Konuyu Tahkim Kurulu'na taşıyan BB Erzurumspor, 12 Ağustos'ta kuruldan şu ifadelerle red cevabı aldı: "Büyükşehir Belediye Erzurum Spor Kulübü Derneği'nin, 16.07.2021 tarihli itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; itiraz, TFF Genel Sekreterliği'nin bildirim yazısına karşı yapıldığından, Tahkim Kurulu Talimatı'nın 2. maddesi uyarınca başvurunun usul yönünden reddine, oybirliği ile karar verilmiştir."


TFF talimat değiştirdi


Hukuki süreç devam ederken, TFF, yeni sezon için teknik direktörlerin çalışma esaslarını değiştirdi ve kendi tabiriyle, 'gölge antrenörlüğe' son verdi.

Senin için hazırladığımız haberler