Erzurumspor maçlara çıkacak mı? Açıklama var...

14.05.2020 - 14:45 | Son Güncellenme: 14.05.2020 - 15:22

Büyükşehir Belediye Erzurumspor yöneticisi Ahmet Dal, koronavirüs testi pozitif çıkan kişiler hakkında bilgi verdi. Dal, Erzurumspor'un bundan sonra maçlara çıkıp çıkmayacağını da açıkladı. Erzurumspor'da neler yaşandı? Dal, canlı yayında tüm detayları anlattı.

Erzurumspor maçlara çıkacak mı? Açıklama var...

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da 11 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. 12 şüpheli kişinin ise test sonucu negatif olarak açıklandı. Erzurumspor’da yaşanan son durumu kulübün basın sözcüsü Ahmet Dal, tüm detaylarıyla anlattı. Futbolcular nasıl bir psikoloji yaşadı? Erzurumspor, maçlara çıkmama kararı alacak mı? Ahmet Dal, tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Ahmet Dal’ın açıklamaları şu şekilde:

Erzurumspor’da test süreci nasıl işledi?

Sözlerine Beşiktaş’a ve diğer kulüplere geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Ahmet Dal, “Liglere ara verilmesinden sonra futbolcuları gönderdik. Obertan, Pote, Scuk gibi oyuncular Erzurum’daydı. Yerli oyuncular şehir dışındaydı. Oyuncular karayoluyla geldiler. Gelir gelmez test yaptırdık. 78 kişi teste tabi tutuldu ve negatif çıktı. Aslında yeni testi 1 hafta sonraya planladık ama tedbirli davranıp tekrar test yaptırdık. 11 kişide pozitif test sonucuna rastlandı. 12 kişi de şüpheliydi. 12 şüpheli kişiyi hastaneye sevk ettik. Testleri negatif ama karantinada kalacaklar” diye konuştu.

“Benim 1 aylık oğlum var, beni bırakın ona test yaptırın”

Test sonuçları pozitif çıkan kişilerin şu anki sağlık durumunu anlatan ve yaşadıkları trajediyi anlatan Erzurumspor yöneticisi, ”11 kişinin durumlarında şu an bir sıkıntı yok. Ama yaşanan tabloyu kelimelerle anlatamam. Deprem oldu, bomba düştü diyebiliriz. Öyle bir ortam oldu ki… Bir futbolcumuz, ”Benim 1 aylık oğlum var. Beni bırakın ona test yaptırın” dedi. Bir başka oyuncumuz, “4 gün sonra çocuğum olacak” diyor. Biz o ara psikolojik bir harp yaşadık. Akrabalarımdan da bu sürecin nasıl olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

“Taşıyıcı olan kişileri bilemiyoruz, sayı belki de artacak”

Ahmet Dal, benzer sorunları başka kulüplerin de yaşayacağı yönündeki endişesini de dile getirdi. Dal,” Ben de test yaptırdım. Yaşadığım stresi anlatamam. Test sonucu negatif geldi. Tekrar test yaptırıncaya kadar geçen sürede uyumadık bile. Kulüpte 11 pozitif var ama belki diğer arkadaşlarda da çıkacak, sayı artacak. Temasta bulundukları var. 50-60 kişiyi bir yere topladık belki negatif ama taşıyıcı. Bilemiyoruz. Sadece bizde değil, bütün kulüplerde bu sorunlar yaşanacaktır.” dedi.

Nihat Özdemir’e ‘şimdilik’ göndermesi

Erzurumspor yöneticisi, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in ‘şimdilik’ ifadesine göndermede bulunurken, ”Biz de futbolu özledik. Saha içindeki mücadeleden yana endişemiz yok. Ama bir futbol maçı en az 200 insanın birlikte hareket ettiği bir aktivite. İnsanları ne kadar ayırabiliriz birbirinden? Çok sayıda insanın etkileşimden söz ediyoruz. ‘Her türlü riski biz göze aldık, başlayın’ diyebilmelisiniz. Nihat Bey, ‘Şimdilik’ dedi. Şimdilik nedir yahu?

“Şu ortamda futbol oynamak mümkün değil”

Ahmet Dal, Erzurumspor’un bundan sonra maçlara çıkıp çıkmayacağı sorusuna da şu sözlerle yanıt verdi:

“Bu olayı yaşayıncaya kadar tamamen konsantre olmuş ve bir takvim yapmıştık. Yaşadığımız psikolojiyi anlatamam. Futbolcuların yerine kendimizi koymalıyız. Futbolcularımızdan birine bir şey olursa ne olacak? Bunun altından nasıl kalkacağız? Hep beraber karar verebilmek gerek. Futbolcuların da aileleri var. Erzurumspor ile bağlantısı olan hiç kimse uyku uyumadı. Haziran olmaz, Temmuz olur başlayalım. Lakin şu ortamda futbol oynamak mümkün değil!”

Futbolcular da tepki göstermişti

Senin için hazırladığımız haberler