Ertuğrul Doğan: "TFF'nin gerekli önlemleri alabileceğine inanmıyorum"

19.12.2023 - 22:33 | Son Güncellenme: 19.12.2023 - 22:49

İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşması yarıda kaldı. Bordo-Mavili takımda 45 gün hak mahrumiyeti cezası bulunan başkan Ertuğrul Doğan flaş açıklama yaptı.

Ertuğrul Doğan: "TFF'nin gerekli önlemleri alabileceğine inanmıyorum"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasındaki İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşması yarıda kaldı. Bordo-Mavili takımda başkan Ertuğrul Doğan, konuyla ilgili A Spor'a açıklamalarda bulundu.

"Maçın gidişatı esnasında bir pozisyon gelişti"

Doğan, "Öncelikle maç öncesi İstanbulspor yönetimi yemekte misafir etti. Ecmel Bey zaten Trabzonlu. Yönetimler arasında hiçbir sıkıntı yok. Maç esnasında çok güzel ağırladılar. Maçın gidişatı esnasında bir pozisyon gelişti. Tekrarı izleyemedim. 

"Ecmel Bey'in hakemlerle alakalı şikayetleri vardı"

Konunun bugünkü maçla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ecmel Bey'in daha önce defalarca bildirdiği hakemlerle alakalı şikayetleri vardı. Maçta böyle bir pozisyon gelişti. Kendisinin kimseye karşı kaba bir davranışı olmadı. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | TFF'de flaş gelişme: Büyükekşi dönemi sona eriyor...
Habere Git

"Haklı olduğu konular var"

Bana dönüp, 'Hakkını helal et, seninle alakalı değil' dedi. Böyle bir karar aldı. Saygıyla karşılıyoruz. Ama maçtan sonra da bize teşekkürlerini ilettiler. Hakemlerimizi tebrik ettiler. Ecmel abiyi ikna etmeye çalıştım ama kararlıydı. Haklı olduğu konular var. Çok konuşulacak bir durum da değil. Çok yorumlamak istemiyorum.

"Faruk Koca böyle bir insan değildi"

Yumruk olayı da tabii kimsenin görmek istemediği durumdu. Kimse bunu kabul edemez. Kulüpler Birliği'nde daha önce söylemiştim. Faruk Koca'yı da bu duruma götüren durumun da incelenmesi lazım. Faruk Koca böyle bir insan değildi. Ne olursa olsun bu hareketin bir izahı olamaz. Kendisi de yanlış olduğunu söyledi. Ama yaşanan süreç bu duruma getirdi. 

"TFF'nin gerekli önlemleri alabileceğine inanmıyorum"

Marka değerini koruyacak kurum belli. Kulüpler olarak Federasyona bağlıyız. İyice ortamın gerilmesini inanın istemiyorum. TFF'nin gerekli önlemleri alabileceğine inanmıyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildi! İşte alacağı ceza
Habere Git

Ertuğrul Doğan hak mahrumiyeti cezası almıştı

Öte yandan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin TL para cezası almıştı. Doğan, bugün maçı tribünden takip etti ve yaşanan olaylar sonrası da sahaya indi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın talimatlara göre hak mahrumiyeti süresince her gün için belirlenen para cezasını peşin ödeyerek stadyuma girdiği öğrenildi. Süper Lig için belirlenen günlük ceza miktarı 10 bin TL olarak belirlenmişti ve Başkan Doğan, 45 günlük cezası için bugün 450 bin TL ödeyerek stadyumda yerini aldı.

PFDK'nın kararları şu şekildeydi:

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ile ilgili verdiği karar şu şekilde:

TRABZONSPOR A.Ş. Başkanı ERTUĞRUL DOĞAN’ın, 09.12.2023 tarihinde Kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket ve Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamalar nedeniyle 45 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 210.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler