Ersun Yanal, Alanyaspor Tarihinde En Kısa Görev Alan Teknik Adam Oldu

20.04.2023 - 19:05 | Son Güncellenme: 20.04.2023 - 19:11

Süper Lig ekibi Alanyaspor ile yolları ayrılan Ersun Yanal, Akdeniz ekibinin tarihine geçti. Deneyimli teknik adam, 51 gün ile Alanyaspor tarihinde en az süre alan teknik direktör oldu. Detaylar...

Ersun Yanal, Alanyaspor Tarihinde En Kısa Görev Alan Teknik Adam Oldu

KORAY GEÇGEL – AJANSSPOR

İtalyan teknik adam Francesco Farioli’nin görevinden istifa etmesinin ardından 27 Şubat’ta göreve gelen Ersun Yanal ile Alanyaspor’un yolları resmen ayrıldı. Başakşehir galibiyetiyle başlayan serüven, Galatasaray mağlubiyetiyle son bulurken, deneyimli teknik adam alınan bu kararla Akdeniz ekibinin tarihine geçti. Sadece 51 gün görevde kalan Yanal, bugüne kadar 34 farklı teknik adamla çalışan Alanyaspor tarihinde en kısa süre çalışan isim olarak öne çıktı. 

Sahada tek maç kazandı

Alanyaspor teknik direktörü olarak sadece 6 maça çıkan Ersun Yanal; 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi gördü. Son 5 maçından sadece 1 puan görebilen Antalya ekibi, Ankaragücü, Fenerbahçe, Antalyaspor ve son olarak Galatasaray’a kaybederken, Başakşehir’i mağlup edip, Giresunspor ile de berabere kaldı. Turuncu-Yeşilliler söz konusu süre içerisinde ligden çekilen Hatayspor karşısında ise hükmen galip ilan edildi.

Rekor Hikmet Karaman’daydı

Ersun Yanal’ın 51 gün ile en kısa süre görev alma rekorunu kırdığı Alanyaspor’da bugüne kadar zirvenin sahibi Hikmet Karaman ve Erkan Sözeri’ydi. 4 Ocak 2018’de göreve gelen Karaman, 53 gün görevde kalarak 26 Şubat 2018’de yollar ayrıldı. Karaman yönetiminde 6 maça çıkan Antalya ekibi, 5 yenilgi ve tek galibiyet alarak hanesine sadece 3 puan yazdırabildi. Erkan Sözeri ise 11 Nisan 2013’te göreve gelerek 3 Haziran 2013’te yollarını ayırdı.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'un başkanı kim? TFF sitesinde yok!
Habere Git

Zirve Fevzi Zemzem’in

Alanyaspor tarihinde en uzun süre görevde kalan isim ise Fevzi Zemzem oldu. Deneyimli teknik adam, 1 Temmuz 1988’de göreve geldiği Alanyaspor’da tam bin 460 gün teknik patronluk yaparak 30 Haziran 1992’de yollarını ayırdı. Zemzem’i, bin 41 günle Coşkun Demirbakan ve 616 günle Yıldırım Uran takip etti.

Kendi rekorunu da kırdı

Bugüne kadar Yeni Salihlispor, Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Antalyaspor'da görev alan Ersun Yanal, kariyerinin en kısa süren çalışmasını Alanyaspor’da yaptı. 51 gün görev aldığı Alanyaspor’dan önce en kısa süre çalıştığı kulüp olan Denizlispor’da 69 gün görev alan Ersun Yanal, yolların ayrılmasının ardından 2 yıl sonra Ege ekibine geri dönmüştü. Yanal, Trabzonspor'da çalıştığı ikinci dönemde ise 232 gün takımın başında yer alırken, Karadeniz ekibi de deneyimli teknik adamın en kısa süre görev aldığı 3’üncü kulüp oldu.

Alanyaspor’da en kısa süre çalışan teknik adamlar

TEKNİK DİREKTÖR GÜN 
Ersun Yanal 51
Hikmet Karaman 53
Muharrem Uğur 56
Mustafa Karataş 66
İlgini Çekebilir
“Aziz Çetin, Antalyaspor’u uçan kuşa borçlandırmış"
Habere Git

Ersun Yanal’ın en kısa süre çalıştığı takımlar

Kulüp Gün
Alanyaspor 51
Denizlispor (1. dönem) 69
Trabzonspor  232
Yeni Salihlispor 292
Antalyaspor 327
Senin için hazırladığımız haberler