Ersun Yanal önce uyardı, sonra çözüm önerilerini sıraladı

17.03.2022 - 13:55 | Son Güncellenme: 17.03.2022 - 14:37

Tecrübeli teknik direktör Ersun Yanal, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum nedeniyle uyarılarda bulunurken,çözüm önerileri sundu. Detaylar haberimizde...

Ersun Yanal önce uyardı, sonra çözüm önerilerini sıraladı

Süper Lig'de son olarak geçen sezon Antalyaspor'u çalıştıran 60 yaşındaki Ersun Yanal sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Futbolu güzel bir ormana benzeten Ersun Yanal'ın kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

 

"Orman gibi koruyup kollayalım"

Futbol, güzel bir orman. İçinde onlarca nadide fidan var. Bu ormana elimizde alevler saçan meşalelerle girersek herkesi yakarız. Avrupa ile yarışabileceğimiz en önemli markamız olan futbolu, bir orman gibi koruyup kollayalım.

"Düşmek üzereyiz"

Şu anda zifiri karanlık bir odada, olmayan siyah kediyi arıyoruz. Işıkları yakalım, aynaya bakalım, kendimize çeki düzen verelim. Gözlerimiz kapalı, uçurumun kenarında yürüyoruz, düşmek üzereyiz.

İlgini Çekebilir
Ersun Yanal'dan Ferdi Kadıoğlu sözleri!
Habere Git

"Profesyonellerle kulüplerimizi buluşturup yola çıkalım"

Gün; bugün, yarın çok geç. Planlama yapalım. Finans için Özgür Demirtaş'tan, pazarlama için Tuğrul Akşar ve Ceyhun Kuburlu gibi isimlerden destek alalım. Profesyonellerle kulüplerimizi buluşturup yola çıkalım.

Pazarlamanın önemine dikkat çekti

Sorun, futbolu yönetmek değil, ekonomiyi yönetmek. Kaybedenin sadece kulüpler olduğu düzene son verelim. Yoksa bugünkü yayın gelirleri yarın olmayacak. Futbolumuzu pazarlayalalım.

MANU'yu örnek gösterdi

Bugün MANU'daki pazarlama departmanında çalışan kişi sayısı, sadece futbol değil, tüm Türk kulüplerindeki pazarlama personelinden fazla. Çözüm burada...

NBA gibi bir sistem...

Ligin kalitesini artırmalıyız. Bunun yolu rekabet, eşitlikten ve finansal fair-play'den geçiyor. NBA gibi bir sistemi acilen kurup işleterek her şeye yeniden başlamalıyız. Yoksa tribündeki bu doluluk oranları da yakında olmayacak.

"Bu artık kimsenin kaçamayacağı bir zorunluluk"

Biz teknik adamlar da üzerimize düşeni yapmalı ve yeni kurulacak sisteme koşulsuz şartsız destek vermeliyiz. Bu artık kimsenin kaçamayacağı bir zorunluluk.

Senin için hazırladığımız haberler