Ersun Yanal'dan Fenerbahçe-Ankaragücü maçı sonrası flaş Fred sözleri

29.01.2024 - 01:08 | Son Güncellenme: 29.01.2024 - 01:13

BeIN Sports'ta yorumculuk yapan eski teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fred hakkında "Maymuncuk" benzetmesi yaptı. İşte detaylar.

Ersun Yanal'dan Fenerbahçe-Ankaragücü maçı sonrası flaş Fred sözleri

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 23. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaştı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan maçı sarı lacivertli takım 2-1 kazandı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 20 ve 32. dakikalarda Cengiz Ünder kaydetti. Ankaragücü'nün tek golünü 13. dakikada penaltıdan Tolga Ciğerci kaydetti.

Karşılaşma sonrası beIN Sports yorumcusu ve eski teknik direktör Ersun Yanal, flaş değerlendirmelerde bulundu.

"Bunu çok iyi yapıyorlar"

Yanal, "23. hafta ve 60 puan topladı Fenerbahçe, bu bir rekor olmalı. Bu sene farklı bir lig izliyoruz. Fenerbahçe, rakibine ceza sahasına çok fazla sokmuyor ve kaleden uzak tutmayı başardılar rakibi. Bunu çok iyi yapıyorlar ve agresif bir şekilde yapıyorlar" yorumunu yaptı.

"Fred'in çok önemli bir maymuncuk olduğunu düşünüyorum"

Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki Brezilyalı merkez orta sahası Fred'in her kilidi açabilecek bir futbolcu olduğunu ifade eden Yanal, başarılı futbolcu için 'Maymuncuk' benzetmesi yaptı.

62 yaşındaki Ersun Yanal, "Fenerbahçe'nin ortalama oyuncu dayanıklıkları çok fazla. Oyuna giren oyuncuların da dayanıklılık seviyeleri yüksek. Fred'in Fenerbahçe için çok önemli bir maymuncuk olduğunu düşünüyorum. Çünkü her role girebilecek ve zorlu kilidi açabilecek bir futbolcu" dedi.

İlgini Çekebilir
Kadıköy'de Cengiz'in gecesi! Lider yola devam etti
Habere Git

"Fenerbahçe'nin oyununu takdir etmek gerek"

Ankaragücü karşısında Fenerbahçe'nin iyi bir performans sergilediğini belirten ünlü isim, "2-1'lik skor bizi aldatmasın çok fazla bir şekilde de bitebilirdi bugünkü maç. Fenerbahçe'nin oyununu takdir etmek gerek. Kendi seyircisi önünde verdiği puan ve Başakşehir maçındaki son dakikada gelen 3 puan ister istemez bir gerginlik yaratır" ifadelerini kullandı.

"Batshuayi'nin iştahlı oyunu beni şaşırtıyor"

Fenerbahçe'nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi'nin takıma küsmeden gol atmaya odaklanması hakkında yorumlarda bulunan Ersun Yanal, "Galatasaray'da İstanbulspor maçında çok zor kazandı ama Fenerbahçe'de özellikle Michy Batshuayi'nin iştahlı oyunu beni oldukça şaşırtıyor çünkü oyuna sonradan girecek isimler değil bunlar" diye konuştu.

"Bu maçın kırılma noktası..."

Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın ligin son anına kadar beraber gideceklerini düşünen eski teknik direktör, Fenerbahçe - Ankaragücü maçındaki kırılma noktasını da açıkladı. Yanal, "Önümüzdeki maçlardaki tempo, şampiyonluğu son ana kadar bekleyeceğimizi gösteriyor. Fenerbahçe transfer yapmaya devam ediyor ve edecekte bu maçın kırılma noktası ise Cengiz Ünder'in performansıydı. Bu maçtaki performası, Fenerbahçe'nin hücum performansını da arttırdı" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler