Ersu Şaşma, Paris'te madalya hedefliyor

24.07.2024 - 11:00 | Son Güncellenme: 24.07.2024 - 11:07

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan milli sporcu Ersu Şaşma, sırık atlamada Türkiye'ye ilk olimpiyat madalyasını kazandırmayı hedefliyor.

Ersu Şaşma, Paris'te madalya hedefliyor

AJANSSPOR - HABER

Milli atlet Ersu Şaşma, Radyospor için yaptığı yeni açıklamalarında Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için yaptığı çalışmalar ve hedeflerinden bahsetti.

"Paris'te madalya almak istiyorum"

Radyospor'da Ayhan Şensoy ve Mehmet Sevinç'in sunduğu Derinpas programına katılan Ersu Şaşma, ''Güzel bir çalışma süreci geçiyor. Yoğun antrenman programım var. Antrenmanlarda eksiklerimi görme şansım oldu. Onları düzeltmeye çalıştım. Paris Olimpiyatları'nda ilk hedefim finale kalmak. Finalde ise ilk 3'e girerek, madalya almak istiyorum. Kendimi Roma'daki Avrupa Şampiyonası'ndaki gibi güçlü hissediyorum. Paris'te 5.90 olan rekorumu geliştirmek istiyorum ama madalya alacaksam daha alt bir dereceye de razıyım. Olimpiyatlarda önceliğim madalya almak olacak. İnşallah madalya hedefimi gerçekleştiririm.'' dedi

Şaşmaz, Avrupa'da üçüncü olmuştu

Fenerbahçe Kulübü'nün sporcusu olan Ersu Şaşma, Olimpiyatlarda 5.87 ya da 5.90 atlaması halinde madalya için yeterli olacağını düşünüyor. Rekoru 5.90 olan 24 yaşındaki sporcu, bu yılın Haziran ayında Roma'da yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5.82'lik derecesiyle üçüncü olmuştu. Ersu Şaşma Türkiye'ye sırık atlamada ilk Avrupa Şampiyonası madalyasını kazandırmıştı.

İlgini Çekebilir
Ersu Şaşma, sırıkla atlamada Avrupa 3'üncüsü
Habere Git

Şaşmaz'ın rakibi rekorun da sahibi

Ersu Şaşma'nın en büyük rakibi Olimpiyat şampiyonu İsveçli atlet Armand Duplantis olacak. Duplantis sırık atlamada 6.23'lük derecesiyle dünya rekorunu elinde bulunduruyor.

"Dublantis'i bir yarışta geçeceğime eminim"

Duplantis gibi bir sporcuyla aynı döneme denk gelmesini avantaj gören Ersu Şaşma, ''Ben olaya farklı bakıyorum. Aslında o benim gibi bir sporcuyla aynı zamana denk geldi. Benim için sorun yok. Duplantis beni daha yukarı çekiyor. Duplantis'i geçeceğimi düşünüyorum. Bu bir spor. Her an her şey olabilir. Dublantis'i bir yarışta geçeceğime eminim.'' şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler