Chicago Bulls’tan Ersan İlyasova’ya 10 günlük kontrat

22.12.2021 - 11:25 | Son Güncellenme: 22.12.2021 - 11:38

NBA takımlarından Chicago Bulls'un tecrübeli milli basketbolcumuz Ersan İlyasova ile 10 günlük kontrat imzalayacağı iddia edildi. İşte detaylar…

Chicago Bulls’tan Ersan İlyasova’ya 10 günlük kontrat

AJANSSPOR-HABER

ESPN muhabiri Adrian Wojnarowski yaptığı paylaşım ile Doğu Konferansı takımlarından olan Chicago Bulls’un, protokol ve fiziksel aşamaları bekleyen Ersan İlyasova ile 10 günlük kontrat imzalamak istediğini söyledi.

Covid, kısa süreli kontratları getirdi

NBA kuralları gereği bir takımın maça çıkabilmek için en az 8 sağlıklı oyuncusunun olması gerekiyor. Geçen hafta 10 oyuncusu sağlık protokolleri yüzünden kadroya giremeyen Chicago Bulls ise yaşadığı bu oyuncu boşluğunu doldurmak için çareyi yeni oyuncular ile kısa süreli kontratlar imzalamakta buldu.

Uzun süreli kontrat alabilir

Şu anda Zach LaVine'in de içinde bulunduğu 6 oyuncusu karantinada olan Chicago'da bir başka yıldız DeMar DeRozan da 3 gün önce, 10 günlük bir izolasyondan çıkmıştı. Ersan İlyasova ise karantinaya giren forvet Devon Dotson'ın yerine Chicago ile 10 günlük sözleşme imzalayacak ve kendisini gösterip daha uzun bir kontrat alabilme şansına sahip olacak.

NBA kariyerinde 825 maç oynadı

Kariyeri boyunca 825 maç için sahada olan İlyasova, oynadığı tüm maçların sonunda 10,1 sayı, 5,6 ribaunt ve 1,1 asist ortalaması yakalamayı başardı. Tecrübeli basketbolcu şimdiye kadar NBA takımlarından Utah Jazz, Philadelphia 76ers, Atlanta Hawks, Orlando Magic ve Detroit Pistons formalarını terletti.

Şu an bir takımı yok

Geçen sezon Utah Jazz için 17 maçta ter döken Ersan İlyasova’nın şu an bir takımı bulunmuyor. 34 yaşındaki tecrübeli forvet geçen sezon çıktığı 17 maçta ortalama 8.7 dakika süre almış ve 3.8 sayı, 1.7 ribaunt, 0.2 asist, 0.6 top çalma ve 0.2 blok ortalaması yakalamıştı.

Cihacago Doğu'da 2. sırada

Chicago Bulls, bu sezon 29 maçta 19 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile Doğu Konferansı'nda 2. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler