"Erol Bulut, Fenerbahçe taraftarının ne istediğini biliyor"

16.07.2020 - 15:56 | Son Güncellenme: 16.07.2020 - 16:02

Gelecek sezon Fenerhbahçe'nin başına geçeceği konuşulan Erol Bulut ile ilgili eski takım arkadaşı ve Alanyaspor eski sportif direktörü Taner Savut'tan bir yorum geldi. Erol Bulut, Fenerbahçe ile anlaştı mı? Başakşehir şampiyon olursa bu Türk futbolu adına neden önemli? Taner Savut, canlı yayında cevapladı.

"Erol Bulut, Fenerbahçe taraftarının ne istediğini biliyor"

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve Alanyaspor’un eski sportif direktörü Taner Savut, futbol gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Erol Bulut, Fenerbahçe’nin başına geçecek mi? Sarı-lacivertliler için doğru bir isim mi? Alanyaspor bu noktaya nasıl geldi? Tüm bu sorulara Taner Savut yanıt verdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Taner Savut’un açıklamaları şu şekilde:

“Doğru açıdan bakılırsa Başakşehir’in şampiyonluğu çok şey anlatıyor”

-Kalan haftalarda çok büyük bir sürpriz olmaz ve Başakşehir şampiyon olursa bu Türk futbolu açısından ne anlatıyor sizce?

Başakşehir’in şampiyon olması çok şey anlatır. Planlı çalışmanın ve doğru yapılanmanın sizi başarıya götürdüğü fotoğrafını ortaya koyar. Türk kulüplerine örnek olması gereken, hatta taklit edilmesi gereken bir durumdur. Ben Başakşehir’in şampiyon olacağına inanıyorum. Eğer doğru pencereden bakılırsa Türk futbolu açısından olumlu bir gelişme olacaktır.

“Büyük kulüp neden sorusunun yanıtını bulabilmeli”

-Koronavirüs sonrası bazı takımlarda ciddi düşüşler var. Büyük kulüpler neden bir kopuş, çöküş yaşadı? Ne dersiniz?

Büyük takımlar koronavirüs dönemini iyi geçirmemiş görünüyor. Çok fazla adale sakatlığı yaşanıyor. Bazı takımlarda daha fazla yaşanıyor. Teknik ekiplerin irdelemesi gereken bir konu. Bazı kulüplerimiz ise hiç adale sakatlığı yaşamadan sezonu götürüyor. İrdelememiz gereken çok önemli bir nokta. Dünyada herkes Çarşamba-Pazar maç oynarken biz şikayet eder durumdayız. Bu büyük bir hata.

Yabancı kuralı ile ilgili söylemler var. Eğitmesi gerekenler eğitimsizlikten bahsediyor, tesis yapması gerekenler tesis olmamasından bahsediyor. Herkes kendini haklı gibi göstermeye çalışıyor. Ama durum öyle değil. Kulüpler tarafından irdelenmesi gereken konular var. Bu kadar büyük bütçeler arayan kulüpler neden sorusunun yanıtını bulabilmeli.

“Alanyaspor, bıraktığım sistemle devam ediyor. Bu başarıları sürpriz değil”

-Alanyaspor’da uzun dönem sportif direktörlük yaptınız. Türk futboluna başta Emre Akbaba olmak üzere birçok futbolcuyu armağan ettiniz. Alanyaspor’un geldiği noktayı nasıl tanımlarsınız?

Alanyaspor’un geldiği nokta kesinlikle rastlantı değil. Şu anda büyük bir çalışma var. 2. Lig B kategorisindeyken sportif direktörlüğe başlamıştım. 3 yıl içinde Süper Lig ve sonrasında devam eden bir süreç. Ben bıraktıktan sonra da sportif anlamda aynı çizgi üstünde devam ediyorlar. Alanyaspor’un arka planında çok profesyonelce, özenli bir çalışma var. Scout birimi, birbirini denetleyen bir mekanizma var.

“Başakşehir’in peşine takılırız demiştim”

-Alanyaspor’un şu an geldiği noktada sistem aynen devam ediyor. Öyle değil mi?

Görevini bıraktığımda yönetim kuruluna, “Bu çizgide devam edilirse Başakşehir’in peşine takılırız” demiştim. Kupada devam etmiyor olsalardı daha az puan kaybı yaşarlardı. 7 yıl önce görev başlamıştım. Alanyaspor’un durumu ciddi bir planlamanın ürünüdür. Efecan, Emre Akbaba gibi isimler örnektir. Cisse, Bakasetas gibi isimlerin de performansını artıran bir sistem var Alanyaspor’da.

“Erol Bulut, Fenerbahçe için en doğru isimdir”

-Siz de daha önce Fenerbahçe forması giydiniz. Alanyaspor’un hocası Erol Bulut eski takım arkadaşınız. Sizin çok iyi bildiğiniz bir kulüp olan Alanyaspor’da başarılı işler yapıyor. Fenerbahçe’nin başına geçecek mi? Var mı bir bilginiz?

Erol Bulut, Fenerbahçe’den takım arkadaşım. Halen görüşürüm. Ama son 2 aylık süreçte kendisiyle çok görüşmek istemedim. Bu konuyu konuşmadım. Fenerbahçe, futbol açısından bundan kötü olamaz. Erol’un da Alanyaspor’da yaptıkları ortada. Pandemi sürecinde sakatlıksız götüren takımlar var demiştim. Erol Bulut da süreci iyi geçirdi. Fenerbahçe’nin iyi antrene edilmesi, sistemi ve kültürünün olması gerek değil mi? Erol Bulut, Fenerbahçe için en doğru isimdir. Devam ederse tabii ki onu ilgilendiren bir durum.

“Sportif direktör ile teknik adamın birbirini tanıyor olması zaman kaybının önüne geçer”

-Gelecek sezon bir yapılanma olacak. Sportif direktörün Emre Belözoğlu olması bekleniyor. Erol Bulut - Emre Belözoğlu ikilisi ne gibi avantajlar getirir?

Emre Belözoğlu ile Erol Bulut, Başakşehir’de birlikte çalıştılar. Sportif direktörle teknik direktörün birbirini tanıyor olması çok önemli. Teknik adamın, sportif direktörü tanıyor olması zaman kaybını yaşatmayacaktır. Fenerbahçe’nin de zaman kaybına tahammülü yok. Erol Bulut, Fenerbahçe taraftarının ne istediğini bilen bir teknik adam. Nasıl futbol oynatacağını da bilir. Ben, Erol Bulut’un Fenerbahçe açısından en doğru isim olduğunu düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler