Erol Bilecik kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

23.05.2024 - 16:45 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 16:48

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Ali Koç'un yeni yönetiminde Erol Bilecik de yer aldı. Peki Erol Bilecik kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar? Detaylar.

Erol Bilecik kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında geçecek.

Erol Bilecik Ali Koç'un yönetiminde

Ali Koç'un yeni yönetimine dahil olam isimler belli oldu. Erol Bilecik de Ali Koç'un yeni yönetiminde yer aldı.

Erol Bilecik kimdir?

Erol Bilecik, 26 Kasım 1962 yılında Hatay doğumlu. Eski, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Index Grup CEO'sudur. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi olarak bitirdi. 1987 yılında üniversiteden mezun oldu.

Üniversite hayatının ardından Alman şirket Nixdorf Computer’de Sistem Analisti olarak çalışan Bilecik, bu görevi iki yıl boyunca sürdürdü. Sonrasında ise Index’in kurulma süreci başladı. Erol Bilecik, 3 Haziran 2018'de Fenerbahçe SK başkanlığına seçilen Ali Koç'un listesinde yer aldı. Aynı zamanda 1907 Fenerbahçe Derneği'nde başkan yardımcısı olarak etkindir.

İTÜ mezunu üç bilgisayar mühendisi ve bir makine mühendisinin ortaya koyduğu iş fikri, 1989 Temmuz ayında hayata geçirildi. 1989 yılında Index Bilgisayar’ın kurucu ortaklarından biri olarak firmanın genel müdürlük görevini üstlenen Erol Bilecik, 1999 yılı itibarıyla Index Grup bünyesindeki Index Bilgisayar, Despec, Datagate, Neteks, Homend, Artım ve Teklos’un CEO’su ve yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. 

5 Haziran 2018 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olan Bilecik, 4 Eylül 2020 tarihi itibarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekilliği görevini üstlenmiş ve görevine halen devam etmektedir. Erol Bilecik, 15 Temmuz 2010 tarihinde TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Erol Bilecik evli ve 2 çocuk babasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler