Erman Özgür: "Fenerbahçe'nin geri dörtlüsü derbinin kaderini belirleyecek"

24.02.2018 - 00:41 | Son Güncellenme: 24.02.2018 - 00:41

Eski Futbolcu ve Spor Yorumcusu Erman Özgür, Pazar günü oynanacak olan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Özgür'ün açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

"Ben olsam Vagner Love ile başlarım. Fenerbahçe savunması çok çabuk oyunculardan oluşmuyor. Santraforda ısrar edeceksiniz yüksek performans almak istiyorsanız. Negredo bu şansı kaçırdı. Şu an için doğru tercih üst üste Vagner Love'ın oynaması gerektiği kanısındayım. Çok kolay pozisyona giren bir oyuncu. Bazen oyun dengede giderken Love kendi bireysel çabası ile pozisyona girebiliyor. Negredo'dan bunu beklemeyin. Dönüp alıp gidip br oyuncuyu ekarte edip geçemez. Ama Vagner Love böyle bir oyuncu.

Bayern Münih maçı ile başlayalım dört gün geçti bir takımın dinlenmesi için yeterli. Doğal bir rotasyon var. Gökhan Gönül konusunda hocamla beraberim. Talisca yok, Oğuzhan, Tolgay beraber. Yani kendiliğinden 4-5 oyuncu rotasyonu var. Beşiktaş'ın enerji konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. 

Beşiktaş bir iç saha derbisi oynadı. Bence Bayern Münih maçı değil, Beşiktaş'ın Galatasaray maçına bakarak konsantre olacaklardır. El frenini indirip bir yarım saat Galatasaray'ın sürklase ettiği bir derbi oynadı. Ve Oğuzhan, Tolgay ile oynadı bu dakikaları. Beşiktaş takımının iki tane oyun planı olmalı. Geriden oyun kurmak. Fenerbahçe'nin yapacağı baskı eğer çok etkili olursa topu öne atıp daha sonra yanaşmak. İki tane planınız olacak oyun içinde. 

Fenerbahçe takımının ne yapacağı Beşiktaş takımına göre daha belli. Fenerbahçe takımı özellikle orta sahaya girdin mi sana pres yapar ve kaptığı topla sana skoru yapabilir. Beşiktaş oyunu kenarladan başlayacak çok pres yersede topu Vagner Love atacak ve çabuk şekilde çıkacak.

Fenerbahçe özelinde orta saha ve hücum performansı anlamında bu blogların takıma katkı yapacağı konusunda bana göre hiç bir şüphe yok. Ama geri dörtlüsünün Beşiktaş'ın forvet hattına karşı ne yapacağı maçın kaderini belirleyecek Fenerbahçe tarafından. Basit bir örnek: Geçen sene Vodafone Park'ta 1-1 biten maçta İsmail - Quaresma eşleşmesi. Bütün gün Beşiktaş takımı oradan maçı domine etti. Isla aynı şekilde Babel'e karşı.

Fenerbahçe'nin özellikle Vagner Love'nin çabukluğuyla Neustadter ve Neto'ya ne kadar zorlayabileceği. Fenerbahçe'nin geri dörtlüsü eğer sıkıntılı bir süreç geçireceklerse bu sürecin sebebi olur. 

Ama Mehmet Topal - Josef haddinden fazla iyi oynuyorlar işin savunma kısmını. Giuliano takıma geldiği an hücum aksiyonları çok geleişen bir takım. Güzelleşen, doğru yerlere koşan bir oyuncu. Ama geri dörtlüsü Fenerbahçe'nin derbideki kaderini belirleyecek.

YASAL UYARI: BU YAZI AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR!

Senin için hazırladığımız haberler