Erman Kunter: ''Bütçemiz şampiyonluk için yeterli''

09.08.2017 - 13:49 | Son Güncellenme: 09.08.2017 - 13:49

Erman Kunter: ''Bütçemiz şampiyonluk için yeterli''

Erman Kunter transferleri yorumluyor!

Şimdi 1 eksiğimiz var, onuda aldıktan sonra takım olarak tamamlanacağız.

Richard Hendrix: Benim takip ettiğim bir oyuncuydu, oyunun 2 tarafını da oynayabiliyor. Boyu biraz kısa ama 4-5 oynayabiliyor. Avrupa basketbolunu biliyor bu sebeple kadroya kattık.

Dwight Hardy: 3 sezondur Türkiye'de oynuyor, hem şutör hemde hareket ederek skor üretebiliyor. Kendini Trabzonspor'da ispatladı bizde de faydalı olacaktır.

Mehmet Yağmur: Geçen sezon iyi olmasına rağmen az süreler aldı, kendisi şuan çok aç ve bizim çok güvendiğimiz bir oyuncu. Basketbolu ve benim istediklerimi çok iyi biliyor.

Alex Renfroe: Topa baskı yapabilen, kol açıklığı fazla olan, tecrübeli bir oyuncu. Karakteriyle ilgili çok güzel referanslar aldık. Sorumluluk alan, top çalabilen ve açık sahada başarılı bir isim aldık.

Scotty Hopson: Efes'ten tanıdığımız bir oyuncu, o dönem takımın en önemli bir parçasıyken birden kadro dışı kaldı. Atletik bir oyuncu olduğu için aldık ayrıca yardımcı koçumuz Recep Şen'de onu istedi ve biz çok yönlü bir skorer oyuncuyu kadroya kattık.

Dajuan Summers: Bana karşı oynayan bir oyuncu, modern bir 4 numara diyebiliriz. Sakat olmadığını Karşıyaka'da gördük. NBA'de oynayabilecek bir oyuncu ve biz ona güveniyoruz. Bu sene ondan patlama bekliyorum.

TJ Cline: Bize hemen katkı verecek bir oyuncu olmayabilir. Rookie bir isim ama çok yönlü bir oyuncu ama ben onu iyi takip ettim. 4-5 numara oynayabilen bir isim, o konfrenstaki koçlardan çok iyi yorumlar aldım. Adapte olursa büyük bir çıkış yapabilir.

Bu sezon iyi bir takım kurduk, ama 2002-2003 sezonunda düşük bütçeyle iyi yabancılar alarak başarılı olduk. Bir oyuncumuz sakatlanınca Efes Pilsen'e elendik. O zaman şubenin hiç geliri yoktu, buna rağmen kulübe yük olmadan başarılı olduk.

Benim hedefim gelirlerle paralel bir takım kurmak, bütçe aşımı yapmamak önemli.  Koch, Lyday gibi isimler benim o dönem kurduğum kadronun önemli parçalarıydı.

Biz Avrupa görmüş, ligimizi tanıyan yabancı oyuncuları tercih ettik. Her pozisyonda 8-10 oyuncu listemiz vardı ve eleyerek geldik. Çok mücadele edecek, her maça asılacak bir takım kurduk. Bizi herkes yenebilir ama biz de herkesi yenebilecek bir ekip olacağız.

Biz yeni bir takımız, geçen seneden sadece 3 oyuncumuz var. Biz agresif bir bir takım olacağız ve iyi savunma yapacağız. Savunması zayıf olan isimleri eledik ve iyi savunma yapan mücadele eden ve hızlı oynayan bir takım olacağız.

Emir Preldzic'ten biz katkı alabilirsek bambaşka bir takım oluruz. Onu eski günlerine geri döndürmek istiyoruz. Göksenin Köksal ve Ege Arar'dan da çok büyük beklentilerimiz var.

Benim en büyük özelliğim alt yapıya önem vermemdir, her sene alt yapıdan 1 oyuncu çıkarmak istiyorum. Oyuncularda cesur olmalı ben onlara fırsat vereceğim. Başka takımlarda süre alabilecek oyuncularımız olsa, pişmeleri için yollayabiliriz ama şuan böyle bir isim yok.

Oyun kurucu pozisyonunda Renfroe ve Mehmet var bir sıkışıklık durumunda ise Emir ve Hardy'de o pozisyona kayabilirler. Ben oyun kurucu rotasyonumuzu yeterli görüyorum. 

Ege Arar, bizim hedef oyuncularımızdan bir tanesi, ondan çok şey bekliyoruz. Ona çok süre vereceğiz onunlada konuştuk, biz ona bu süreleri hediye olarak vermeyeceğiz onunda o süreleri iyi değerlendirmesi lazım.

Göksenin Köksal bizim kaptanımız çok güveniyoruz ona, bir kaç pozisyonu oynayıp savunabiliyor. Biz ondan beklentimiz çok büyük.

Biz pota altı için atlet bir oyuncu bakıyoruz ve iyi bir bütçemiz var. Bu bütçeyle biz şampiyon olabiliriz. Bunu herkes görecek herkese bunu ispatlayacağız. Alacağımız uzun için çok fazla isim geliyor ve  bunların içinden seçeceğiz. Bu isim NBA'de süre alamayan bir oyuncuda olabilir yada Avrupa görmüş bir oyuncuda alabiliriz.

Biz maçlarımızı Sinan Erdem'de oynayacağız çünkü Abdi İpekçi yıkılıyor bundan sonra artık Sinan Erdem'deyiz. Bormio'da bir çok maç yapacağız, sonra Fransa'da maçlar yapacağız. Cholet ile bir açılış maçı yapıyoruz. Sonra İstanbul'dayız ve TÜBAD turnuvasına katılacağız. 

Toplam 11 hazırlık maçı yapacağız.

3 gün içinde 1 uzun oyuncu alacağız. Elimizde şuan 3 isim var, ayrıca NBA'de boşa çıkan isimler var bu da bizim kafamızı karıştırıyor ama dediğim gibi 3 gün içinde 1 uzun oyuncuyu kadromuza katmış oluruz.

Galatasaray Odeabank'ın yeni koçu Erman Kunter, Galatasaray'ın hedeflerini ve planlarını GSTV'ye anlattı!

İşte o açıklamalar:

Senin için hazırladığımız haberler