Erkekler Miami Açık Finali’nde gülen taraf Hurkacz oldu!

04.04.2021 - 22:26 | Son Güncellenme: 04.04.2021 - 22:31

Tenis haberleri… ATP Miami 1000 Turnuvası’nın final müsabakası bugün İtalyalı Jannik Sinner ile Polonyalı Hubert Hurkacz arasında oynandı. Polonya tenisinin yükselen değeri Hurkacz, İtalyan rakibini 7-6 ve 6-4’lük setlerle 2-0 mağlup ederek zafere ulaştı. İşte detaylar…

Erkekler Miami Açık Finali’nde gülen taraf Hurkacz oldu!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Erkekler Miami Açık Finali’nde 19 yaşındaki Jannik Sinner ile 24 yaşındaki Polonyalı Hubert Hurkacz arasında nefes kesen bir mücadele yaşandı. Bundan önce iki kişilik tenis turnuvalarında boy gösteren Hurkacz Sinner ikilisi, bu kez Miami Açık Finali’nde kozlarını paylaştı. Hurkacz, Sinner’i 7-6 ve 6-4’lük setlerle turnuvanın dışına itti.

Jannik Sinner’e büyük övgü

Turnuva boyunca azmi ve heyecanı ile seyircilerin takdirini toplayan Jannik Sinner, bugünkü final maçında ortaya koyduğu mücadele ile bir kez daha gönülleri fethetti. Turnuvanın organizatörlerinden James Blake, genç tenisçi için; “Sinner henüz 19 yaşındasın ve nasıl bir oyuncu olacağın düşüncesi beni korkutuyor.” şeklinde konuştu. Hubert Hurkacz, arkadaşına gelen bu iltifatı alkışlamaktan kendisini alamadı.

Hurkacz, “Jannik maça iyi tutundu…”

1 saat 43 dakika boyunca Miami Açık zaferini elde etmek için Hurkacz ve Sinner arasında finale yakışır bir maç oynandı. S Sport Plus uygulamasında yayınlanan finalde Miami Açık galibi Hurkacz, “Şu anda benim için bir şey söylemek gerçekten zor. Neredeyse 3. Break’i bulacaktım. Sonra Jannik maça iyi tutundu. Raket son sette çok ağır geldi. Böyle durumlarda bedava puana ihtiyacınız vardır. Jannik’te böyle hatalar yaptı ben de bundan faydalandım. Geçen sene, 6 ay boyunca antrenman yaptım. O antrenmanlar bana yardımcı oldu diyebilirim. Burada zemin biraz yavaştı, zor koşullarda oynadık. Dünya 16.’sı olmak bana büyük bir motivasyon sağlayacak. Çok sağ olun. Çok teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

Sinner, “Tebrikler Hubi…”

Maç sonrası sahneye gelip değerlendirmelerde bulunan Jannik Sinner, arkadaşı Hurkacz’ı oyunu ve galibiyetinden ötürü takdir etti. Sinner, “Tebrikler Hubi. Ne kadar yetenekli olduğunu gösterdin. Bu turnuvada benim en iyi arkadaşımdın. Beraber daha fazla çiftler oynamalıyız. Takımınızı da tebrik ediyorum. İnanılmaz iş çıkartıyorsunuz. Umarım gelecekte daha büyük başarılara ulaşırsın. Öyle olacağını düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler