Erkan Sözeri: "Iğdır'da Fatih Terim Gibi Karşılandım"

02.01.2023 - 16:27 | Son Güncellenme: 02.01.2023 - 16:43

TFF 3. Lig takımlarından Alagöz Holding Iğdır FK Teknik Direktörü Erkan Sözeri, "Iğdır'da Fatih Terim gibi karşılandım" dedi. İşte Sözeri'nin açıklamaları.

Erkan Sözeri: "Iğdır'da Fatih Terim Gibi Karşılandım"

Nazım TÜRKNAS-AJANSSPOR

TFF 3. Lig ekiplerinden Alagöz Holding Iğdır FK Teknik Direktörü Erkan Sözeri, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Iğdır'da Fatih Terim gibi karşılandığını söyleyen Sözeri, tesislerin Süper Lig kalitesinde olduğunu söyledi. 

"1. Lig’i, 2. Lig’i reddederken kendimi bir anda 3. Lig’de buldum"

Sözeri, "TFF 1. Lig’den ve TFF 2. Lig’de iddialı birkaç takım bana ulaştı aslında ama ben tercih etmedim. Alt liglere de gitmek istemediğimi her zaman belirtmiştim ama Iğdır FK’dan Cantürk Alagöz başkanımız bana ulaştı, planlarından ve projelerinden bahsetti. Ben 1. Lig’i, 2. Lig’i reddederken kendimi bir anda 3. Lig’de buldum. Çünkü başkanımızın bahsettiği projelerden ve hedeflerden çok umutluyum. Ben de bu projede başkanımızla birlikte yürümek istedim. Kendisinin maddi durumu gayet yerinde. Hem Süper Lig'den hem TFF 1. Lig'den kulüp satın alabilecek durumu mevcut ama o zor olanı tercih etttiğini ve kendi şehrinin takımını adım adım yükseltmek istediğini özellikle belirtti. Bu sözler beni etkiledi" dedi.

"İnsanlar futbol izlemeye geliyorlar, her pozisyonda yatmanızı izlemeye değil"

İlk kez üçüncü ligde çalışacağını söyleyen Sözeri, "3. Lig’de ilk defa çalışıyorum ve bu senenin sonunda Iğdır Futbol Kulübü’nü şampiyon yaparak bir üst lige çıkarmak istiyoruz. Çok dişli rakiplerimiz var grupta, sağlam yatırımlar yapan takımlar mevcut. Ancak bunun da dışında futbol oynamaya pek müsait olmayan takımlar da var maalesef. İnsanlar futbol izlemeye geliyorlar, sizin her pozisyonda yatmanızı izlemeye değil. Ben kendi oyuncularıma da her zaman ‘vakit geçirmeyin, insanlar bizi izlemeye geliyor, yapmayın’ diyorum. O yüzden ben futbol oynanması konusunda çok hassasım" şeklinde konuştu.

"Fatih Terim gibi karşılandım"

Iğdır'da Fatih Terim gibi karşılandığını söyleyen Sözeri, "Iğdır şehrine de ilk defa geldim. Aslında hareketli ve modern bir şehir. Bunu da Türkiye’ye anlatmamız, göstermemiz lazım. Transferlerimizi yaptık, hedefimiz de şampiyonluk. Biz sadece bu futbol takımını değil, bu şehri şampiyon yapmak istiyoruz. Misyonumuz bu. Çünkü Iğdır şehrindeki potansiyel gerçekten kayda değer. İnsanlar futbolu çok seviyor, şimdi bir benzetme yapacağım sevgili Fatih Hocamızla ilgili. Ben de şehre geldiğimde adeta Fatih Terim gibi karşılandım. Buradan da Fatih hocama sevgilerimi iletiyorum" diye konuştu.

"Bir santrfor ve kenar oyuncusu almayı düşünüyoruz"

Açıklamalarına devam eden Sözeri, "Santrforumuzdan çok memnunduk ancak kendisi takımdan ayrılmak istedi. O yüzden bir santrfor ve kenar oyuncusu almayı düşünüyoruz. Bu takıma aidiyet duygusu hissetmeyen arkadaşlarla yollarımızı ayıracağımızı söyledik, çünkü bu konuda hassasız. Yönetimimiz, başkanımız, futbolcularımıza ‘ben sizin kuruşunuzu eksik etmeyeceğim, kul hakkı yemeyeceğim, siz de ne olur benim kul hakkımı yemeyin, sahada son terimize kadar mücdele edin demişti. Bu cümleden hareketle biz de elimizden gelen mücadeleyi insanlara göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Elinizdeki sarı kartı illa 85. dakikada çıkarmak zorunda değilsiniz"

Sözeri, "Zor, oyunu bozar diye bir söz var. Biz elimizden gelen sistem ve taktikleri uygulamaya çalışıyoruz, fakat örneğin rakibin kalecisi en basit aut atışını bile 1-2 dakikada kullanınca oyun soğuyor. Burada hakemlerimize çok görev düşüyor. Elinizdeki sarı kartı illa 85. dakikada çıkarmak zorunda değilsiniz, daha erken çıkarmalısınız. Biz yine de oyun anlayışımızdan, sistemimizden ve taktiklerimizden vazgeçmeden uygulamaya devam edeceğiz.

"Süper Lig kalitesinde tesislere sahip bir camiadayız"

Tesislerimiz 5 yıldızlı otel gibi, zeminlerimiz halı gibi. Yani şu an 3. Lig’de çalışıyoruz belki ama Süper Lig kalitesinde tesislere sahip bir camiadayız. Bunu gerçekten vurgulamam gerekiyor. Hatta Cantürk başkanımıza bir espride yaptım; “başkanım tesisler 1+1 residence ayarında, satışa çıkartılacaksa ben talibim" dedim. Tabii bu işin şakası. Kendisi üst liglere çıkıldığında daha fazla yatırım yapabilecek değerli bir futbol insanı. Bu anlamda başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Kendisini futbola küstürmemek ve her zaman destek vermek gerektiğinü düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan, Iğdır FK 3. Lig 2. Grup'ta topladığı 34 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler