Ergin Ataman'ın oğluyla imtihanı! "Bir türlü yapamadım"

05.12.2023 - 12:57 | Son Güncellenme: 05.12.2023 - 14:31

Yunan ekibi Panathiakos'u çalıştıran Ergin Ataman, iyi bir Galatasaraylı olduğunu söylerken oğlu Sarp'ı bir türlü Galatasaraylı yapamadığını söyledi. İşte detaylar...

Ergin Ataman'ın oğluyla imtihanı! "Bir türlü yapamadım"

AJANSSPOR - HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague’de bu akşam deplasmanda Anadolu Efes‘in konuğu olacak olan Panathinaikos‘ta koç Ergin Ataman zorlu karşılaşmayı canlı yayınla basketbolseverlerle buluşturacak olan S Sport’a çok özel açıklamalarda bulundu. 

"Burada geçirdiğim anıları unutmak mümkün değil"

Yıllarca görev aldığı ve tarihi başarılara imza attığı Anadolu Efes‘e rakip olacak olmanın tuhaf bir duygu olacağını vurgulayan Panathinaikos Koçu Ergin Ataman, "Çok uzun bir aradan sonra ilk kez burada Anadolu Efes‘in karşısına Panathinaikos‘un koçu olarak çıkacağım. Çok güzel günler, çok güzel yıllar geçti burada. Burada geçirdiğim anıları unutmak mümkün değil. Buradaki bayraklara baktığım zaman da onları hissedebiliyorum. Sonuçta profesyonellikte bunlar var ve önemli bir EuroLeague maçı oynanacak. EuroLeague’de her maç çok değerli. Puan alabilmek çok değerli. Onun için işimize bakıp kazanmaya çalışacağız” dedi. 

Anadolu Efes‘teki sakatlıkları da değerlendiren Ataman, “EuroLeague çok uzun bir maraton. Şu ana kadar bakıldığında Anadolu Efes iç sahada Real Madrid maçı dışında kayıpsız ilerliyor. O açından iç sahada iyi bir performansı olduğunu söyleyebilirim. Tabii son zamanlarda sakatlık problemleriyle uğraşıyorlar. Gerçi biz de son 4-5 haftadır aynı pozisyonda iki önemli oyuncumuz Papapetrou ve Hernangomez’den yoksunuz ve 5 haftadır bu şekilde ilerliyoruz. Tabii Efes’teki sakatlıklar aldığım bilgiye göre epey çoğalmış. Bu sadece bu maç için değil, çift maç haftasındayız ve Aralık’ın sonunda bir çift maç haftası daha var. Çok yoğun bir ay. Onun için Allah kolaylık versin diyorum” ifadelerini kullandı.

"Oğlum Sarp'ı bir türlü Galatasaraylı yapamadım. O Beşiktaşlı"

Oğlu Sarp Ataman’ın bu akşam oynanacak karşılaşmada Anadolu Efes formasıyla karşısında oturacak olması sorulduğunda ise tecrübeli çalıştırıcı, "Valla Sarp'ı sabahtan beri hiç olmazsa beyaz tarafsız forma giymesi için ikna etmeye çalışıyorum. Ama tabi Sarp, Efes’te çok büyük bir bağlılık yaşadı. Soyunma odasında takımın bir ferdi olarak 5 seneyi geçirdi ve o bir profesyonel de değil sonuçta. Ben bir profesyonelim, şartlar böyle gelişti. Efes’in rakibi olan önemli bir kulüpteyim. Ama Sarp bir porfesyonel değil ve kendi duygularıyla Efes formasıyla karşımızda olacak. Şöyle söyleyeyim; Ben iyi bir Galatasaraylıyım, Galatasaray Kongre üyesiyim ama Sarp’ı bir türlü Galatasaraylı yapamadım. Beşiktaşlı. Hatta bazen diyorum ki profesyonel antrenörlüğü bırakınca belki de Galatasaray başkanlığına oynayacağız diyorum. Ama yok ben Beşiktaşlıyım diyor. Bugün de maalesef karşımda Efes’i destekleyecek. Olsun, en azından Panathinaikos’un iç saha maçlarında o muhteşem atmosferde gelip formasını giyerek orada o coşkuya katılıyor” şeklinde konuştu.

 

Anadolu Efes - Panathinaikos maçı S Spor'ta

THY EuroLeague’nin 12. haftasında Anadolu Efes bugün eski koçu Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’u misafir edecek. Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 20.30’da başlayacak mücadele S Sport’tan canlı olarak yayımlanacak. 

Efes'in 5, Pana'nın 6 galibiyeti var

zorlu karşılaşma öncesinde Anadolu Efes bu sezon çıktığı 11 karşılaşmada 6 yenilgi, 5 galibiyet alırken puan durumunda averajla 14. basamakta yer alıyor. Üst üste 4 maçlık galibiyet serisi Partizan karşısında son bulan Panathinaikos ise 6 galibiyet ve 5 galibiyet ile 5. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler