Erge Can Gezmiş: “Ülkeme başarı kazandırmak adına çalışmaya devam ediyorum”

25.08.2020 - 16:55 | Son Güncellenme: 25.08.2020 - 16:55

Son dakika Yüzme haberleri... 32. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda birinci olan Erge Can Gezmiş, yarıştan sonra Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu. Peki Erge Can Gezmiş neler söyledi? İşte detaylar...

Melis ÖZTEK - AJANSSPOR

32. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Erkekler (19-24) Yaş kategorisinde kulvarda görmeye alışık olduğumuz A Milli Takım yüzücümüz Erge Can Gezmiş, 0:48:11 ile birinci oldu. Yarışa birlikte katıldığı babası Alper Gezmiş ise kendi 50-54 yaş kategorisinde üçüncü olarak baba-oğul ayrı bir başarıya imza attı.

Yarıştan sonra Ajansspor’a konuşan Erge Can Gezmiş, “Bu seneki boğaz yarışı pandeminin etkisiyle farklı tedbirlerin alındığı fakat özünde yine aynı heyecanı yaşatan bir organizasyondu. Hayatım boyunca havuzda iki duvar arası gidip geldiğim için açık suyu daha heyecanlı buluyorum, değişiklik oluyor ve o vapur, madalya töreni muhabbetlerini çok seviyorum. Tabii ki sıklıkla yaptığım bir şey olmadığı ve antrenmanlarımı da açık suya göre yapmadığım için atlayana kadar bir tedirginlik yaşıyorum fakat suya atladıktan sonrası sadece keyif ve performans oluyor. Babam benim yüzmeye olan eğilimimden sonra bu spora merak saldı ve azmiyle çok gurur duyuyorum kendisinin. Beraber antrenman yapıyoruz, yarış kritiği yapıyoruz ve spor bağımız baba-oğul ilişkimizi çok pozitif etkiliyor.

Amerika’da okulumun son senesine başlayacaktım fakat mücbir sebeplerden ötürü bu sene Türkiye’de kulübüm Enka Spor Kulübü’nde çalışmalarıma devam ediyorum. Önümüzdeki yaz Olimpiyat Oyunları ve aynı zamanda ülkemizde düzenlenecek olan İslam Oyunları var, bu yarışmalarda ülkeme başarı kazandırmak adına canla başla çalışmaya devam ediyorum.” şeklinde konuştu.

Milli yüzücümüzün bundan sonraki kariyerinde biz de Ajansspor olarak başarılar diliyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler