Ülke Puanında Portekiz'i Geçen Hollanda 6. Sıraya Yükseldi Ve Avrupa Liglerine Fazladan Bilet Aldı

14.04.2023 - 15:52 | Son Güncellenme: 14.04.2023 - 16:07

UEFA Avrupa Ligi'nde dün oynanan maçların ardından Portekiz'i geride bırakarak 6. sıraya yerleşen Hollanda, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne daha fazla takım yollama hakkı kazandı.

Ülke Puanında Portekiz'i Geçen Hollanda 6. Sıraya Yükseldi Ve Avrupa Liglerine Fazladan Bilet Aldı

AJANSSPOR-HABER

Dün UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Feyenoord'un Roma'yı 1-0 mağlup etmesi sonrası Hollanda ülke puanında Portekiz'i geçerek 6. sıraya yerleşti.

Hollanda 60'a dayandı

Hollanda dün alınan sonuçlar ile ülke puanını 59.300'e yükselterek 55.882 puanlı Portekiz'i geride bıraktı. Listenin 5. sırasında 61.164 puanla Fransa yer alıyor.

2 takım direkt Şampiyonlar Ligi'nde

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasına 1 takımı ile doğrudan katılım sağlayan Hollanda Eredivise 2024-2025 sezonundan itibaren iki takım ile grup aşamasına katılacak. Portakallar UEFA Avrupa Ligi'ne ise 2 takım ile direkt katılacak.

İlgini Çekebilir
Orkun Kökçü, Zeki Çelik'i üzdü
Habere Git

İki takım yola devam ediyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsilcisi kalmayan Eredivise'yi Avrupa Ligi'nin çeyrek final etabında Feyenoord, Konferans Ligi'nin çeyrek final etabında ise AZ Alkmaar temsil ediyor.

Feyenoord turu araladı Alkmaar zora soktu

Dün oynanan karşılaşmalarda Feyenoord, Roma'yı 1-0 ile geçerek deplasman öncesi avantajlı skoru ele geçirdi. AZ Alkmaar ise Konferans Ligi'nde Belçika temsilcisi Anderlecth'e deplasmanda 2-0 mağlup oldu.

Senin için hazırladığımız haberler