Erden Timur: "Bu şekilde giderse lig bitmez! Biz bitirtmeyiz"

23.10.2022 - 23:50 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 00:07

Galatasaray Alanyaspor maçının ardından sarı kırmızılı takımın başkan vekili Erden Timur hakem Ali Palabıyık ve pozisyonlar hakkında açıklamalar yaptı.

Erden Timur: "Bu şekilde giderse lig bitmez!  Biz bitirtmeyiz"

Galatasaray Alanyaspor maçının ardından sarı kırmızılı takımın başkan vekili Erden Timur hakem Ali Palabıyık ve pozisyonlar hakkında açıklamalar yaptı. 

Sadece adalet istediğimizi söyledik

Erden Timur: "Bu maç konuşulacak hiçbir tarafı olmayan bir maç haline geldi. Bilerek, kasten ve bilinçli bir şekilde bu hale getirdiler. Önce bu atamayla bunu bu şekle soktular. Galatasaray düşmanlığıyla sadece Galatasaraylıların değil, herkesin de bildiği bir hakemi böyle bir maça atayarak bizim bizim hafta içi yaptığımız basın toplantısındaki her kelimesiyle arkasındayız. Her kelimesinde de doğruyu söyledik. Sadece adalet istediğimizi söyledik

Herkesin başından sonuna izleyip yorum yapması lazım

Türk futbolu için önemli bir basın toplantısıydı. Kendi futbolcumuzun söylediğimiz bize adil davranılmadığını söylediğimiz, geçmişte bu tip kliklerin, bu yapıların, geçmişte tüm takımlara fayda ettiğini, Galatasaray'a da fayda ettiğini söylediğimiz, geçmişe dair yüzleşmesini yaptığımız ve her zaman da yaparız. Bir basın toplantısından sonra, adalet arayışının başından sonuna izleyenler için söylüyorum, izlemeyip yorum yapanlar için gazetecilik çok değerli bir meslek. Herkesin başından sonuna izleyip yorum yapması lazım. Çünkü kamuoyunun doğru bilgilendirmemiz lazım. Biz basın toplantısında Galatasaray'ı bu hatalar yapıldı değil, bizim hatalarımızı söyledik, bize yapılan hataları söyledik.

Ligi biz bitirtmeyiz

Bu şekilde giderse lig bitmeyecek. Biz bitirtmeyiz. Basiretsiz bir yapı. Böyle lig yönetilmez. Getirin yabancı hakemleri yönetsinler. Bu gemi batmış. Yosunun içerisinde biz mücadele ediyoruz. Bunu herkesin kabul etmesi lazım

Cincon demiş bir insanın hiçbir yorumu bizi bağlamaz

Sayın Erol Bilecik'in koca Galatasaray camiasına Cincon demiş bir insanın hiçbir yorumu bizi bağlamaz, hiçbir yorumunu da kale almayız. Çünkü çok çok yanlış bir açıklama. Fenerbahçe camiasının bu açıklamaya da hiçbir şey yapmaması da üzüntü verici. Ama kimin ne pozisyonu olursa olsun, el diyen de var değil, bence kişiler olarak el oradaki pozisyon. Amsa ondan daha bariz... Biz nasıl ki diyorsak 3 tane pozisyon gönderiyoruz Abdülkerim'in Antep maçındaki kırmızı kartı... Aynı şeyi tüm takımların Fenerbahçe dahil, diğer takımlar...

Herkes kendisine yapılan hatayı mert şekilde söyleyecek

Alanya maçında çok daha bariz bir şekilde ele çarpıyor Fenerbahçe, penaltı yok, Karagümrük maçında penaltı yok. Bunu açıklayacaksak arkadaşlar hiç kimse küçülmesin, kendi takımını savunmak sadece küçülmektir. Herkes Türk futboluna sahip çıksın diye biz şey yapıyoruz. Fenerbahçe'de bunu açıklayacaksa, diyecek ki; Alanya maçında aleyhimize olan penaltı verilmedi, daha bariz verildi, burada da bu verilmedi diyecek. Herkes kendisine yapılan hatayı mert bir şekilde kararlı bir şekilde söyleyecek. Her şey ortada.

Yine Ali Palabıyık kırmızıyı vermemişti

Sen 2020-21'de Karagümrük-Galatasaray maçında yine Ali Palabıyık, Lens'in Yedlin'in ayağına bastığı Abdülkerim de biraz basma var ve sıyırıyor. Gelip böyle üstüne gelip şey yapmıyor. Tam bastığı pozisyonda kırmızı kart verdi. O maçta daha başka neleri var, saymakla bitmez. Biz bunu savaş olarak nitelendirmiyoruz. Ama karşı taraf için savaşsa bağış üstüne. Herkesin bildiği elinde. Korkun diye. Zaten korkulduğunu anladık. Bu kadar böyle açık operasyonlar falan. Bizim geri atacak bir adımımız yok, çeyrek adımımız yok. Tırnak mesafe geri adım atmayız."
 
 
 
 

 

Senin için hazırladığımız haberler