Erciyes dünyaya açılıyor!

30.12.2015 - 12:52 | Son Güncellenme: 30.12.2015 - 12:52

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes, 27-28 Şubat'ta Uluslararası Kayak Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan "FIS Snowboard World Cup"ın paralel büyük slalom ayağına ev sahipliği yapacak.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kış sporları ve turizmi alanında çok önemli bir potansiyeli olmasına rağmen yıllardır bu potansiyelin değerlendirilemediğini ve dağların, dolayısıyla da kayak merkezlerinin atıl bir halde bekletildiğini söyledi.

Kayseri gibi dağa ve kayak merkezine yatırım yapan illerin sayısının arttığını ve bu yatırımların değerlendirilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Yarar, kayak merkezlerinin dünyaya tanıtılabilmesi için uluslararası organizasyonları Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yarar, 27-28 Şubat'ta düzenlenecek FIS Snowboard Dünya Kupası'nın bir ayağını Kayseri'ye alarak hem şehrin hem de ülkenin tanıtımı açısından çok önemli bir başarıya imza attıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: "Türkiye, cumhuriyet tarihinde ilk defa dünya kayak şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Bu sayede dağlarımızı, kayak merkezlerimizi dünyaya açarak tanıtımını sağlamış olacağız. Türkiye, uluslararası çapta hatta birçok ülkede olmayan dağ potansiyeline sahip olmasına rağmen yıllardır bunu değerlendiremedik. Artık uluslararası yarışmaları ülkemize almaya başladık. Geçen yıl Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapmıştık. Başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiğimiz için bu yıl da dünya şampiyonasını aldık. Bu organizasyonu da en iyi şekilde yaparak Türkiye'nin kış sporlarında marka bir ülke olmasını sağlamak istiyoruz."

Turizme katkı sağlayacak
Uluslararası organizasyonların Türkiye'de yapılmasının kış turizmine de çok büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Yarar, "Biz ne kadar ülkemizi övsek anlatsak da dışarıdan gelen insanların söylemesi kadar etkili olmuyor. Uluslararası yarışmalara onlarca sporcu ve yüzlerce izleyici katılıyor. Bunların sosyal medyada fotoğraflar paylaşarak organizasyonun yapıldığı mekanı tanıtması bizim yıllarca yapacağımız tanıtıma eş değer oluyor" diye konuştu.

Yarar, yine canlı yayınlarla milyonlarca kişinin Türkiye'deki dağları ve kayak merkezlerini görme imkanı bulduğuna dikkati çekerek, "Bu da kış turizminin canlanmasına katkı sağlıyor. Avrupa ve dünya şampiyonalarını bu yüzden çok önemsiyoruz" dedi.

Türkiye'nin kış turizmine son yıllarda çok ciddi yatırımlar yapmaya başladığını, bunun en güzel örneğinin de Kayseri'de olduğuna değinen Yarar, Kayak Federasyonun sadece kış sporlarıyla değil kış turizmiyle alakalı da çok büyük hedefleri olduğunu vurguladı.

Yarar, turist çekecek faaliyetleri de spor müsabakalarıyla yürüttüklerini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Federasyon olarak 12 yılda 4 milyon yabancı turist hedefimiz var. Uluslararası organizasyonlar bu hedefimize ulaşmamıza katkı sağlayacak. Türkiye'nin kuzeyi, güneyi ve doğusunda Alpler'i aratmayacak büyüklükte dağlarımız var. Bu dağları değerlendirerek hem turizmi çeşitlendirebilir hem de bölgelerin kalkınmasına katkı sağlayabiliriz. Eğer kış turizmini istediğimiz seviyeye getirebilirsek turizmde dış etkenlerden kaynaklı yaşadığımız sorunları da en aza indirebiliriz"

Senin için hazırladığımız haberler