Ercan Taner'den olaylı maç sonrası Halil Umut Meler'e çok sert tepki

18.03.2024 - 17:35 | Son Güncellenme: 18.03.2024 - 18:09

Spor spikeri ve gazeteci Ercan Taner, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 3-2 yendiği maç sonrası yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Halil Umut Meler'i suçladı.

Ercan Taner'den olaylı maç sonrası Halil Umut Meler'e çok sert tepki

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Mücadelenin ardından Bordo-Mavili taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara karıştı. Yüzlerce taraftarın sahaya girdiği maçın ardından, Spor spikeri ve gazeteci Ercan Taner, Sözcü Tv'de maçın hakemi Halil Umut Meler hakkında flaş ifadeler kullandı.

"FIFA, açık açık TFF'yi uyarıyor"

İlk olarak FIFA'nın olayla ilgili açıklamasına değinen Taner, şu ifadeleri kullandı:

"Buradan cezalar çıkacak. FIFA'nın açıklaması TFF'ye mesaj verici. Saha içinde oyuncuları koruyacaksın, diyorlar. Biz FIFA olarak futbolun güzelliklerini istiyoruz, diyorlar. Bundan sonra Avrupa maçlarında olay çıkarsa büyük ihtimal çok ağır yaptırımlar çıkacak. FIFA'nın açıklaması net olarak böyle algılanıyor." 

"TFF, cezaları bu hafta açıklamalı"

Verilecek cezaların hızlı bir şekilde açıklanması gerektiğini vurgulayan Taner, "TFF, bundan sonra rapor hazırlayacak. Cezaların bu hafta açıklanması lazım. Soğutulmamalı. Yani üzerinden bir hafta geçip, sosyal medyan millet öğrenilmemeli. Şimdiye kadar hep böyle yapıldı." dedi.

İlgini Çekebilir
Fırat Aydınus'tan flaş Halil Umut Meler iddiası!
Habere Git

"Mozambik Ligi'nde de böyledir"

Trabzonspor - Fenerbahçe derbisini yöneten Halil Umut Meler'in maçı yarıda bitirmesi gerektiği dile getiren Taner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu maçta hakem hatalı. Yüzde yüz hatalı. Bu maç, oynanması, tatil edilmesi gereken maç. Halil Umut Meler'in taraftarı sakinleştirme yine hata. Böyle durumlarda hakem oyuncuları soyunma odasına göndermeli. Bu işin yordamı böyledir. Mozambik Ligi'nde de böyledir. "

"O kişler, Türk Ceza Kanunu'yla yargılanmalı"

Saha içinde saldıran kişiler hakkında da ise Taner, "Korner bayrağıyla saldıran kişi, Türk Ceza Kanunu'yla yargılanmalı. Josef de Souza bir gün daha büyük olaylar olacak demişti. Burada kartlar yok, görüntüler var. Saldıran futbolcular da ceza alacak. Haksiz tahrik indirim olsa da haksız indirimle ceza alcak görünüyor." ifadelerini kullandı.

"Kesici aletler sahada görüldü. Bu nasıl arama yapılıyor"

Olağanüstü tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Taner, şu ifadeleri kullandı:

"2006 ylında Trabzonspor- Fenerbahçe maçı da olaylıdı ve 4 maç ceza aldı. Şimdi verilecek cezalarda final değil. Her zaman tekrarlanıyor. Burada TFF ciddiyete almalı. TFF, emniyetle, İçişleri Bakanlığı'yla konuşmalı. Tedbir almalı. Olağanüstü tedbirleri kastediyorum. Kesici aletler sahada görüldü. Bu nasıl arama yapılıyor. Emniyet görevlilerimiz çok iyi tedbir alabilir. Bakın FIFA uyarıyor. Her türlü güvenliği sağlamalısın diyor. Avrupa Şampiyonası var, Avrupa maçları var, milli takımın evimizde oynayacağı maçlar var. FIFA ceza verirse ne olacak."

FIFA Başkanı Infantino'dan Trabzonspor - Fenerbahçe açıklaması gelmişti

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananlar dünya basınında büyük yanku bulurken, FIFA Başkanı Infantino'dan açıklama gelmişti.

Infantino, "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçının ardından tanık olunan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bunların saha içinde ya da dışında, sporumuzda ya da toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim - futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır. İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon'da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler