Enfekte olan futbolcunun adı neden açıklanmıyor?

03.05.2020 - 22:18 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 22:21

Koronavirüs ile mücadelede örnek ülke olarak gösterilen Almanya'da Köln kulübü ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya. Bundesliga'da 14 kadar takımın test sonucu negatif çıktı. Enfekte olan isimler açıklanmıyor. Türkiye'de isim açıklanacak mı? İşte yanıtı...

Almanya Ligi'nde yeniden başlaması beklenen lig maçları öncesi takımlara koronavirüs testi yapılıyor. Şu ana kadar 14 Bundesliga kulübünde test sonuçları negatif çıktı. Bazı kulüpler hiçbir sonuç bildirmezken, bazıları da bilgi vermekten kaçınıyor. Türkiye'de de benzer bir durum ilerleyen günlerde söz konusu olabilir.

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Almanya'da en sıkıntılı kulüp Köln

Bundesliga'da Köln kulübünde 3 kişinin sonucu pozitif çıktı. Köln, COVID-19 test sonucu pozitif çıkan kişilerin ismini açıklamayacak.

Testi pozitif çıkan isimler açıklanmayacak

Hatırlanacağı gibi Almanya Futbol Birliği, hijyen paketleri hakkında açıklama yapmış ve korona testleri hakkında bilgilendirme yapılmayacağını duyurmuştu.

Bazı kulüpler, sonuç açıklamak istemiyor

Augsburg, oyuncuları ve ekibine cuma ve cumartesi günü test yaptı herhangi bir ara sonuç açıklanmadı. Borussia Mönchengladbach ve Leipzig de testlerle ilgili bilgilendirme istemediklerini vakti gelince açıklama yapacaklarını söylüyor.

Türkiye'de de enfekte olan kişiler açıklanmayacak

Almanya'da durum böyle. Pekiyi Türkiye'de ne olacak? Türkiye'de de test sonucu pozitif çıkan futbolcu, çalışan ya da teknik heyetten biri olursa hemen karantinaya alınacak. Bu kişilerin isminin açıklanmayacağı bu konuda basından da hassasiyet beklendiği belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler