En uzun 90 dakika... Şampiyonluk geldi, gitti ve sonunda geldi!

16.05.2021 - 08:56 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 09:16

Süper Lig'in 42. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Göztepe'yi 2-1 yenerek şampiyon oldu. Siyah beyazlıların gollerini Vida ve Ghezzal atarken, Göztepe'nin tek golü Alpaslan'dan geldi.

En uzun 90 dakika... Şampiyonluk geldi, gitti ve sonunda geldi!

Nazım Türknas/ Volkan Yılmaz

2020-2021 Sezonunun en kader maçına çıkacak Beşiktaş'ta İzmir deplasmanına öncesi sıkıntılarda hat safhadaydı. Son 2 maç kaybedilmiş, büyük avantaj kaçırılmış, eldeki hücum oyuncuları teker teker sakatlıktan dolayı kaybedilmiş, takım moralmende düşük seviyedeydi.

Sergen Yalçın'ın Ümraniye'de “şampiyonluğa inanmayan gelmesin” sözü ise futbolcular üzerinde farklı bir etki yaratmıştı.

Beşiktaş'ı taraftarı yalnız bırakmadı

Maçın oynanacağı Göztepe Gürsel Aksel Stadı; semt içinde modern mimarisi olan, harika çim kalitesi ve eşsiz İzmir havası ile zorlu maça her haliyle hazırdı. Sayısı tartışmalı 150 kadar Siyah-Beyazlı taraftar da takımlarını bu unutulmaz 90 dakikada yalnız bırakmayacaktı.

Türk Telekom'dan gelen gol sesi Kartal'ı rahatlattı

Maça hızlı ve istekli başlayan Kara Kartal, aslında golü tam istediği zamanda yani 10. dakika bulmuştu. Stoper tandemini oluşturan ikiliden Welington'un asisti ve Vida'nın kafa vuruşu ile öne geçmişti Beşiktaş. Erken gol tribünleri rahatlattığı gibi İstanbul Türk Telekom Arena'dan henüz gol sesi gelmemesi ile sevinci daha fazla arttırmıştı. Ama ev sahibi ekip Göztepe kolay pes eden bür ekip değildi. Önce Ndiaye ile müsait pozisyonda önce üst direğe ve ardından çizgiye çarpan top kalenin içine girmemekteydi. Sarı kırmızılılar hemen akabinde 24. dakikada önemli isimlerinden Alpaslan ile eşitliği sağladı. Bu beklenen bir gol değildi ama Göztepe'nin tehlikeleri özellikle yan toplarda devam ediyordu. Erken gol rahatlatırken, önce beraberlik ardından tehlikeli pozisyonlar tribündekileri kara kara düşündürüyordu. Derken enteresan bir gelişme oldu, İstanbul'da Yeni Malatyaspor, tartışılan ismi Adem Büyük'ün attığı gol ile öne geçmişti. Tribünler kendi takımları bir gol atmış gibi havaya girmiş ve bu skoru sahaya yansıtmışlardı. İlk yarı karşılıklı ataklar neticesinde 1-1 sonuçlanmıştı ama Galatasaray'ın 1-0 mağlup olması yüzlerde sevinç ve umut yaratıyordu.

İkinci yarıda ise bu rahatlıktan mı bilinmez, çok hızlı başlamadı Beşiktaş ama rakip sahaya bir şekilde oyunu yıkmayı başarmıştı. Göztepe ise bu devre iyi alan savunması yaparak, oyunu biraz daha kendi yarı alanında kabul eden bir anlayışa dönmüştü. İzmir'de dişediş mücadele devam ederken, İstanbul'dan gelen 2 haber Beşiktaş tribünlerinde bahar havasında kara kış donduruculuğu yaratmıştı: Galatasaray 2. yarıya fırtına gibi başlamış ardı ardına bulduğu 2 golle öne geçmişti. Maçların bu skorla bitmesi halinde Şampiyonluk Galatasaray'a geçecekti, ne yapıp edip gol bulmazsa Beşiktaş son maçta şampiyonluğu teslim edecekti. Dakikalar 69.'u gösterdiğinde ise sahanın en etkisi isimlerinden Alpaslan, çok etkili olamayan Larin'i ceza sahası içinde yere düşürerek penaltıya sebebiyet vermişti, bir anda kış havası bitebilir yeniden bahar hatta yaz gelebilirdi.

Ghezzal attı, taraftar 'Oh' çekti

Penaltı kolay gözüken Dünya'nın en stresli atışıdır ve yapan çok iyi yapar, yapamayan hiç yapamaz. Penaltı noktasının başına pek çok sakat arkadaşının yerine bile sorumluluk alan, son maçlarda takımını sırtlayan Büyücü Ghezzal geçiyordu. Her iki takım hatta ve hatta Galatasaray taraftarlarının bile nefesi tutulmuş o “an”'ı bekliyorlardı. Topun başına geçen Cezayirli Sol Ayak, temiz ve net bir vuruşla Kara Kartal'ı tekrar öne geçiriyor, heyecandan tirtir tirtir titreyen taraftarlarına derin bir oh çektiriyordu. Aslında gol Beşiktaş'ı ciddi manada rahatlamıştı, daha kolay ve rahat pozisyonlar bulmaya başlamışlardı. Hele ki, 74 dakikada Gökhan'ın ortasına Jozef De Souza'nın vurduğu kafa ağlarla buluşsa, çekilen acılar yerini sevince bırakacaktı ama Göztepe'nin yetenekli genç kaleci İrfan Can bu gole engel olacaktı. Normal Sürede son 15 dakika sanırız, Beşiktaş taraftarlarının hiç ama hiç yaşamak istemiyeceği bir ömür törpüsü hale gelecekti. Gözler sahada ama kulaklar devamlı Türk Telekom'daydı. Nasıl olmasın ki? Burda yenilecek veya atılacak gol, orda skorun artması derken iş muazzam matematik formülasyonlarına dönmüştü.

2020-2021 Sezonu şampiyonu Beşiktaş oldu

Maçın son anlarında daha çok orta saha mücadelesine dönüşmeye başlamış, Göztepe'de son kozları oynamak için oyuncu değişiklikleri yapıyordu. Beşiktaş'ta ise yedek kulübesinde ise genelde defansif isimlerin olması kaderin bir cilvesiydi. Uzatma dakikalarında Galatasaray'ın bir gol daha bulması heyecanı doruk noktasına taşımıştı. Ancak taraflı tarafsız hemen herkesin şampiyonluk yolunda favori gösterdiği Beşiktaşl oyuncuların hata yapmaya ve şampiyonluğu vermeye niyetleri yoktu. Fırat Aydınus'un ellerini yukarıya kaldırmasıyla maçın bitil düdüğünü ilan etmesiyle beraber, başta Teknik Direktör Sergen Yalçın olmak üzere herkes sahaya fırlamış ve gözyaşlarını tutamamıştı. Beşiktaş, 2020-2021 Sezonu Süper Lig Şampiyonu olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler