"En Nesyri 20 milyon Euro, Kasımpaşa'nın tüm bütçesi 12 milyon Euro"

22.10.2024 - 14:26 | Son Güncellenme: 22.10.2024 - 14:32

Kasımpaşa yöneticisi İbrahim Yıldız, Fenerbahçe'ni yeni transferi En Nesyri'nin 20 milyon Euro, Kasımpaşa'nın ise tüm bütçesi 12 milyon Euro olduğunu ifade etti.

"En Nesyri 20 milyon Euro, Kasımpaşa'nın tüm bütçesi 12 milyon Euro"

AJANSSPOR - HABER

Kasımpaşa yöneticisi İbrahim Yıldız, ligin en mütevazı bütçesine sahip olduklarını söyledi. Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Yıldız, flaş açıklamalarda bulundu.

"Bizde en yüksek maaş 500 bir Euro'yu geçmez"

Yıldız, ''Biz iyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Hücum futbolu oynuyoruz ve oyuncu çirkinleştirmiyoruz. Büyük takımlarla oynadığımız maçlarda da beraberlik düşüncesine sahip değiliz. Gol atalım ve kazanalım istiyoruz. Biz çok alt seviyelerde para harcıyoruz. Az parayla oyuncu alıp, sonrasında iyi paralara satıyoruz. Trezeguet'i Aston Villa'ya Mbaye Diagne'yi Galatasaray'a sattık. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe bir oyuncu için 20 milyon Euro veriyor. Oysa bizim tüm bütçemiz 12 milyon Euro. Bizde en yüksek maaş 500 bir Euro'yu geçmez." dedi.

"Tesislerimiz Türkiye'de 1 numara, Avrupa'da ilk 3'te"

"Manchester City, Borussia Dortmund gibi kulüplerle iyi ilişkilerimiz devam ediyor'' diyen Yıldız, "Biz bir anonim şirketiz. Her aşaması denetim altında. Futbolculara borcumuz yok. Piyasa borcumuz yok. Sigortaya borcumuz yok. Tesislerimiz Türkiye'de 1 numara, Avrupa'da ilk 3'te... Geçen sezon Galatasaray'la maç yapmaya gelen Şampiyonlar Ligi takımları bizim tesislerimizde kamp yapmak istediler. Biz de onları ağırladık. Bu büyük kulüplerden hiçbir ücret almadık. Manchester City, Borussia Dortmund gibi kulüplerle iyi ilişkilerimiz devam ediyor'' ifadelerini kullandı.

"Zemin sorunu yaşamayan 1-2 kulüpten biriyiz"

Bir İspanyol firmasıyla saha zeminleri için anlaşma yaptıklarını belirten İbrahim Yıldız, ''Stadımızda bu sezon Eyüpspor'a da evsahipliği yapıyoruz. Buna rağmen ne stadımızda ne de tesislerimizde zemin sorunu yaşamıyoruz. Hibrit çimi mükemmel biçimde uyguladık'' diye konuştu.

Yasin Özcan transferi açıklaması

İbrahim Yıldız, ''Yasin Özcan altyapımızdan yetişti, gelen teknik direktörler Yasin'de büyük bir potansiyel gördüler. Sol ayaklı, sol stoper ve sol bek oynuyor ve 18 yaşında. Yasin için Beşiktaş'tan teklif aldık. Yurtdışından teklifler geldi. Ama biz bir büyük takıma gittiğinde, oynamama ihtimalinde bu oyuncuyu kaybederiz diye düşündük. O nedenle bu yaz vermek istemedik onu. Biraz daha pişmesi gerekir. Çok maç oynayarak eksiklerini gideriyor. Önümüzdeki yaz büyük bir transfer yapar. Avrupa'dan ciddi teklifler var. Avrupa'ya gider'' dedi.

Amartey transferi

Yıldız, ''Beşiktaş'tan Amartey gündemimize gelmişti; ama Beşiktaş, Yasin Özcan transferi için para artı Amartey'i teklif etmişti. Bugün böyle bir gündem yok'' şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler