Euroleague takımlarının kaptanları, Euroleague'in sezon öncesi anketini cevapladı

10.10.2022 - 18:11 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 18:39

Turkish Airlines Euroleague'de mücadele eden 18 takımın kaptanları, Euroleague iletişim ekibinin yaptığı sezon öncesi anketine katıldı. İşte tüm detaylar...

Euroleague takımlarının kaptanları, Euroleague'in sezon öncesi anketini cevapladı

Turkish Airlines Euroleague'de mücadele eden 18 takımın kaptanına geçtiğimiz hafta başlayan sezon ile alakalı sorular soruldu. Kaptanların cevaplarıyla ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Sezonun en iyi transferi Will Clyburn

Euroleague takımlarının kaptanları sezonun en iyi transferinin kim olduğu hakkındaki soruda görüş birliğine vardılar. Kaptanların oylarının %33,3'ü Anadolu Efes'in yeni transferi Will Clyburn'a gitti ve Clyburn sezonun en iyi transferi olarak seçildi. İkinci sıraya ise oyların %16,67'sini alan Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Carsen Edwards yerleşti.

Sezonun en aç oyuncusu Mirotic

Kaptanlar geçtiğimiz sezondan sonra bu yıl oynamaya en aç oyuncu olarak ise Barcelona forması giyen Nikola Mirotic'i seçti. İspanyol basketbolcu kaptanların oylarının %33,3'ünü aldı. İkinci sırada ise %11,1 oy oranıyla Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Yunan guard Nick Calathes yer aldı. 

İlgini Çekebilir
Nick Calathes: "EuroLeague şampiyonu olmak istiyorum"
Habere Git

En çok Jasikevicius ile karşılaşmak istiyorlar

Euroleague'in anketine göre kaptanlar en çok Barcelona'nın koçu Saras Jasikevicius ile karşılaşmak istiyorlar. Oyların %27,78'ini alan Jasikevicius'u %22,22 oyla şu an Partizan'ı çalıştıran eski Fenerbahçe Beko koçu Zeljko Obradovic takip ediyor.

En çok Larkin ve Clyburn ile oynamak istiyorlar

Euroleague takımlarının kaptanlarının en çok karşılaşmak istediği oyuncular sorusunun cevaplarında ise iki basketbolcu zirveyi paylaştı. Oyların %16,67'sini alan Anadolu Efes'in yıldızları Shane Larkin ve Will Clyburn, kaptanların cevapları sonunda zirvede yer aldı.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes, Shane Larkin'in ameliyat geçirdiğini açıkladı
Habere Git

Fenerbahçe ve Real Madrid zirveyi paylaştı

Kaptanların oynamayı en çok sevdiği deplasman sorusunun cevabında da ortaya bir eşitlik durumu çıktı. Cevaplara göre Euroleague takımlarının kaptanlarının oynamaktan en çok korktuğu deplasmanlar oyların %16,67'sini alan Fenerbahçe Beko ve Real Madrid deplasmanları oldu.

Senin için hazırladığımız haberler