Yunan futboluna Fatih Terim damgası! "En az yarısı diplomasını yırtmalı"

19.01.2024 - 10:16 | Son Güncellenme: 19.01.2024 - 10:26

Yunan ekibi Panathinakos'un başına geçen Fatih Terim, kısa sürede ülke futboluna damga vururken, futbolseverlerin ve Yunan spor yazarlarının da övgüsünü aldı. İşte detaylar...

Yunan futboluna Fatih Terim damgası! "En az yarısı diplomasını yırtmalı"

AJANSSPOR - HABER

Fatih Terim, kariyerinde kazandığı sayısız başarının ardından, 26 Aralık'ta yeni bir maceraya atılarak Yunan ekibi Panathinaikos'un başına geçti. Tecrübeli teknik adam takımının başında kısa sürede çıktığı 5 maçta mağlubiyet yüzü görmezken, Yunanistan Kupası son 16 turunda 1-1'in rövanşında deplasmanda ezeli rakipleri Olympiakos'u penaltılarda 7-6 yenerek çeyrek final biletini aldı.

Büyük takdir topladı

Fatih Terim'in fazlada sayıda sakat futbolcusu bulunan Panathinaikos'ta kısa sürede aldığı sonuçlar ve takımına oynattığı futbolcu büyük takdir topladı. Yeşil beyazlı taraftarlar Olimpikaos galibiyetinin ardından takım otobüsünü durdurarak, Fatih Terim ve futbolculara sevgi gösterilerinde bulundular.

Yunan yorumcudan Terim'e övgü

Yunanistan’ın tanınmış yorumcusu Kostas Gulis, Sport 24’deki yazısında; geçen 11 Mayıs akşamında 252 gün önce Panathinaikos'un aynı stadyumda Olimpikakos'a 1-0 yenilerek şampiyonluğu kaybettiğini hatırlatarak, "Bu sefer Panathinaikos, sayısız ve önemli eksiklerine rağmen, 3 gün önce şampiyonluk yolundaki rakiplerinden AEK ile karşılaşıp büyük enerji ve dayanıklılık kaybetmesine rağmen Olimpiakos karşısında savaşıp galip geldi." yorumunda bulundu.

Samet Akaydin hamlesini övdü

Fatih Terim, Fenerbahçe'den kiralık olarak transfer ettiği stoper Samet Akaydin'i ilk maçı olan Olimpiakos karşısında santrfor olarak kullanmasını da çok önemli bir hamle olarak değerlendiren Gulis, "Terim'in yeni aldığı stoperi atakta oynatma kararı çaresizlik gibi görünüyordu, ancak maçın içinde bulunduğu aşamada yedek kulübesinde alternatif eksikliği vardı. Bu hamlenin mantığı Olympiakos stoperlerini olabildiğince geride tutmak ve onlara sahada fazladan alan vermemekti. Ve sadece 29 yaşındaki Türk'ün her hava topunda yer alması ve hava toplarnın çoğunu alması Panathinaikos'un açısından çok faydalı oldu." ifadelerini kullandı.

"En az yarısının diplomalarını yırtıp atmaları gerekir”

Fatih Terim'i  karşılaşma boyunca ezber bozan hamleler yaptığının altını çizen Yunan yorumcu, "Terim’in maçta ezber bozan hamlelerinden sonra, Almanya’daki Köln Futbol Akademisi’nden mezun olan teknik direktörlerin en az yarısının diplomalarını yırtıp atmaları gerekir.” şeklinde konuştu.

Fatih Terim'in Panathinaikos karnesi

Panathinaikos 2 - 0 Giannina
Panathinaikos 2 - 1 Panaitolikos
AEK Atina 2 - 2 Panathinaikos
Panathinaikos 1 - 1 Olympiakos
Olympiakos 0 - 0 Panathinaikos (Penaltılarla 7-6)

Samet'in ardından Bakasetas'ı alıyor

Süper Lig'den Fenerbahçe'nin milli stoperi Samet Akaydin'i transfer eden Fatih Terim, Trabzonspor'un Yunan yıldızı Anastasios Bakasetas'ı da takımına katmak üzere. Tecrübeli hocanını isteği doğrultusunda Bakasetas transferi için harekete geçen Panathinaikoslu yetlililer Trabzonspor ile prensip anlaşmasına vardı.

Fatih Terim, Olimpiakos maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bakasetas iyi ve önemli bir oyuncu. Umarım sonuca ulaşırız. İmza olmadan bu konuda yorum yapmak çok iyi olmayabilir. Başkanımıza yaptığı hamleler için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Ertaç Özbir iddiası

Tecrübeli teknik adamın Adana Demirspor'un 34 yaşındaki file bekçisi Ertaç Özbir'in transferini istediği de basına yansıyan bigiler arasında.

Senin için hazırladığımız haberler