Emre Akbaba'nın kararı belli! Peki Galatasaray?

13.12.2020 - 16:03 | Son Güncellenme: 13.12.2020 - 16:09

Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk yarışı içinde olan Galatasaray'da gözler Emre Akbaba'nın durumuna çevrildi. İtalya'ya transfer olacağı iddia edilen Emre Akbaba'nın sözleşmesi uzatılacak mı? İşte detaylar...

Emre Akbaba'nın kararı belli! Peki Galatasaray?

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray forması giyen Emre Akbaba ile ilgili bir transfer iddiası ortaya atıldı. Sarı-kırmızılı futbolcuya İtalyan ekibi Udinese'nin talip olduğu gündemde. Peki, Emre Akbaba Galatasaray'dan ayrılacak mı? Yaşanan gelişmeler ve detaylar haberde...

Emre Akbaba'ya hangi takım transferde talip?

Skorer'in haberine göre; Emre Akbaba, İtalyan ekibinin radarına girdi. Futbolcuya menajeri vasıtasıyla Udinese'nin teklifi iletildi. Emre Akbaba ise Galatasaray'da kalmak istiyor.

Emre Akbaba kalmaya sıcak bakıyor mu?

Futbolcu kulübe, "Galatasaray'a borcum var. Burada kalıp hizmet vermek istiyorum" dedi. Futbolcunun yıllık ücretinde de indirim yapmayı kabul ettiği iddia edildi.

Udinese, Galatasaray'a henüz resmi şekilde teklifini iletmedi. Serie A ekibinden Emre Akbaba için yüksek bir bonservis önerisi gelirse, yönetim teknik direktör Fatih Terim ile görüşme yapacak ve son kararı verecek. 

Emre Akbaba bu sezon kaç maçta oynadı? 

Bu sezon Emre Akbaba Galatasaray'da 295 dakika süre aldı ve 4 maçta ilk 11 olmak üzere toplam 7 maçta oynadı. Emre Akbaba 1 asiste imza attı. Akbaba, geçen sezon ise 19 maçta 1150 dakika oynamış ve 6 gollük katkı vermişti.

Emre Akbaba'nın Galatasaray'a maliyeti

Alanyaspor'da yıldızı iyice parlayan Emre Akbaba için Fenerbahçe ve Galatasaray devredeydi. Oyuncu Galatasaray'ı tercih ettiğini söylemişti. Galatasaray, bu transfer için 4 milyon Euro bonservis bedelini Alanyaspor'a ödedi. Futbolcuya ise 2018-19 sezonundan başlamak üzere 3 sezon için 1 milyon 750 bin Euro sabit transfer ödemesi yapılacağı borsaya bildirilmişti.

Onu en iyi tanıyan isim neler söyledi? 

Alanyaspor'un eski, Manisa FK'nın yeni sportif direktörü Taner Savut geride bıraktığımız haftalarda Emre Akbaba hakkında Radyospor'a konuştu. Savut, "Emre Akbaba çok değerli bir karakter. Türk futbolu için önemli bir oyuncu. Onun yaşadıklarını yaşayıp bu seviyeye geri dönmek kolay değil. Ciddi sakatlıklar yaşadı. Emre güçlü bir karakter olmasaydı sağlam şekilde dönemeyebilirdi” açıklamasını yaptı. 

"Emre Galatasaray'da çıkış yakalayacaktır"

Ayrıca Savut, Emre Akbaba'nın yeniden yükselişe geçeceğini söyledi. Futbolcunun kariyerinde ciddi dokunuşları olan ve kariyer planlamasında kendisine yardımcı olan Savut, "Emre’nin kısa süre içinde tekrar adından söz ettireceğini düşünüyorum. Futbolculuğu tartışılmaz. İnişler ve çıkışlar olabilir. Ama bunun da sebebi önemli. Ciddi sakatlık gibi haklı bir sebebi var. Ben Emre’nin Galatasaray’da çıkış yakalayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler