Emin Selim Akgül kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

23.05.2024 - 18:37 | Son Güncellenme: 16.07.2024 - 18:02

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Aziz Yıldırım'ın yeni yönetiminde Emin Selim Akgül de yer aldı. Peki Emin Selim Akgül kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Emin Selim Akgül kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, seçimlerde aday olacağını açıkladı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında geçecek.

Emin Selim Akgül Aziz Yıldırım'ın yönetiminde

Aziz Yıldırım'ın yeni yönetimine dahil olan isimler belli oldu. Emin Selim Akgül de Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim listesinde yedek olarak yer aldı.

Emin Selim Akgül kimdir?

Emin Selim Akgül, 1973 yılında İstanbul Kasımpaşa’da doğmuştur. Aslen Elazığlı olan Akgül, İstanbul Tekstil Meslek Lisesi'nden mezun olmuştur. Halen Gelişim Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde eğitimine devam etmektedir.

Akgül, İstanbul'da 1930'dan bu yana üç kuşaktır ticaret yapan bir ailenin son kuşak temsilcisi olarak paslanmaz çelik sektöründe faaliyet göstermektedir. Bu alanda Göksel Çelik Paslanmaz'ın yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. Aynı zamanda, gastronomi sektöründe de etkin olan Akgül, İstanbul’un tarihi bir bölgesi olan Galata semtinde bulunan Mahkeme Lokantası ve Galaktos Gurme'nin sahibidir.

Akgül, 2006’dan bu yana İstanbul Karaköy bölgesinin 1932 kuruluşlu Galataspor Kulübü'nün başkanıdır. 2023-2024 sezonunda Akgül'ün başkanlığında Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Galataspor'un altyapı takımları U11, U12, U13, U14/B, U16/B ve U17 kategorilerinde de faaliyet göstermektedir.

Akgül aynı zamanda, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü destekleyenlerin bir araya gelerek çeşitli sosyal faaliyetler düzenlediği Beyoğlu Fenerbahçeliler Derneği’nin de başkanlığını yapmaktadır.

Emin Selim Akgül, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne çeşitli sponsorluklarla destek vermektedir. 2022-2023 sezonundan bu yana engelli yurttaşlarımızdan kurulu Fenerbahçe tekerlekli basketbol takımına “Fenerbahçe Göksel Çelik" isim sponsoru olarak destek vermektedir.

Evli ve bir kız çocuğu olan Akgül, spor, iş dünyası ve gastronomi alanlarındaki başarılı kariyerini sürdürmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler