Yeni Mersin İdmanyurdu'da Ersin Aka konuştu

08.10.2022 - 16:28 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 17:19

Radyospor Üçleme programına konuk olan 3.Lig 1. Grup Lideri Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. teknik direktörü Ersin Aka, Nazım Türknas'ın sorularını yanıtladı.

Yeni Mersin İdmanyurdu'da Ersin Aka konuştu

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele edecek İçel İdman Yurdu'nda teknik direktörü Ersin Aka, Radyospor'da Nazım Türknas'ın Üçleme programına konuk oldu. 

"Çok zor bir grubumuz var"

Lig'de zorlu br gruba düştüklerini ifade eden Ersin Aka "Gerçekten çok zorlu bir grubumuz var. Kolay maç kesinlikle yok. Bu hafta mesela Edirnesporla oynadık, kağıt üzerinde kolay geçmesi bekleniyor ama hiç de öyle olmuyor. Benim de beklentimin üzerinde bir zorluk hakim. Bu hafta Kütahyaspor'u inceledim, her zaman play-off oynamış ve çok kaliteli oyuncuları var. Ordu takımı, Karşıyaka takımı gibi takımlar Süper Lig'i hakeden camialar. Kısacası çok zor bir grubumuz var." dedi.

"Henüz istediğimiz oyun formatına ulaşmadık"

Takımın en az 2 haftaya daha ihtiyacı olduğunu söyleyen Sarıca "Taraftarımız olsun, basınımız olsun hâla geçen sezona dair serzenişleri var. Takımımız çok karakterli oyunculardan kurulu o anlamda daima önlerine bakmaya çalışıyorlar ve şu ana dek bir şey başardık demem doğru olmaz. Bazı oyuncularımız geç katıldılar, biz geç geldik vs. buna rağmen gayet iyi başlangıç yaptık ancak dediğim gibi henüz istediğimiz oyun formatına ulaşmadık. Bunun için en az 2 haftaya daha ihtiyacımız var." dedi.

İlgini Çekebilir
TFF 2. ve 3. Lig yayıncısı belli oldu
Habere Git

"İnşallah aşacağız"

Takımın eksiklerinin olduğunu söyleyen Aka "Geçen sezon 2. Lig ekibi Ankara Demirspor ile anlaştık. Yönetimle anlaşmıştık aslında ama orada yönetim değişti peş peşe ve işler değişti. Böyle bir sürecimiz oldu. Ankara Demir'in ardından ben de büyük bir camiayla çalışmak istedim. Taraftara sahip, güzel bir stadı ve basını olan bir camia istedim. Bu yüzden de Mersin'e geldim. Eksikliklerimiz illa var ama başarılarla inşallah aşacağız bunları da." dedi.

"Taraftarımıza çok ihtiyacımız var"

Son olarak taraftarı Kütahya maçına çağıran Ersin Aka "Gelecek sezon Yeni Mersin İdman Yurdu'nu TFF 2. Lig'de göreceksiniz. Bunun başka yolu yok. Bu gibi büyük camialar hep daha yukarılarda olmalıdır. Biz de bunu başarmak istiyoruz. Kütahya maçı çok zor bir maç olacak, taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Onları mutlaka bekliyorum maça." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler