İrlandalı efsane futbolcu Roy Keane'den Arjantin'in şampiyonluğuna gölge düşürecek açıklama

18.12.2022 - 23:49 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 00:22

Dünya Kupası finalinin ardından İngiliz televizyonuna konuşan Manchester United'ın efsane futbolcusu Roy Keane, Katar'da düzenlenen organizasyon için çarpıcı ifadeler kullandı.

İrlandalı efsane futbolcu Roy Keane'den Arjantin'in şampiyonluğuna gölge düşürecek açıklama

AJANSSPOR-HABER

Arjantin'in Fransa'yı penaltılarla 4-2 yenip şampiyon olduğu Dünya Kupası finalinin ardından İngiliz televizyonu ITV'ye konuşan İrlandalı futbol efsanesi Roy Keane, turnuva hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Keane "Dünya Kupası lekeli, işin özü bu..." dedi. Ünlü yorumcu daha önce de turnuva hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"Katar'ın yaptıkları korkunç"

Turnuvanın grup aşamasında Suudi Arabistan'ın Arjantin'i 2-1 yendiği maçın ardından da ITV'ye Katar hakkında eleştirilerde bulunan Keane "Dünya Kupası burada olmamalı. Yabancı işçilere ve eşcinsellere yapılanlar gerçekten korkunç. İnsan hakları karnesi bu kadar zayıf olan bir ülkede bu organizasyonun düzenlenmesi etik açıdan çok yanlış" dedi.

"Ne son ama"

Roy Keane maç sonu açıklamalarında Lionel Messi'den de bahsetti. Keane, Arjantinli yıldız için "Kupa kazanmak iyidir. Ama burada önemli olan rahatlama hissi. Son birkaç üzerinde Dünya Kupası baskısı altında oyunuyor ve bunu kazanmak kendisi, ailesi için muazzam bir son." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Dev yapbozdaki tek eksik parça tamamlandı!
Habere Git

Messi-Weghorst tartışmasına parmak bastı

Roy Keane, Lionel Messi'nin çeyrek final maçının ardından Wout Weghorst'a bağırdığı anlar için de "Eğer onun kadar başarılı bir oyuncu olmak isatiyorsanız agresif olmak zorundasınız. Bu onların kazanmayı ne kadar çok istediğini gösteren bir reaksiyon. Bunu kendisinden görmeye pek alışık değiliz. Bunu gördüğüme sevindim çünkü eğer sert olursan sporda zirvede yer alırsın." dedi.

Souness ile tartıştı

Keane'in Suudi Arabistan-Arjantin maçından sonraki Katar eleştirilerini yayında bulunan eski Galatasaray teknik Graeme Souness sert bir dille yanıtladı.Kendini Britanyalı olarak tanımlayan Souness, İrlandalı Keane'e cevaben “Tarihte bizim de bazı kusurlarımız oldu. Roy’un ülkesi İrlanda’ya çok kötülük yaptık” dedi.  

Saipan'da kamptan kovuldu

2022 Japonya-Güney Kore Dünya Kupası için Japonya'nın Saipan bölgesinde kamp yapan İrlanda'da turnuva öncesi takımın kaptanı ve en kilit oyuncusu Roy Keane, teknik direktör Mick McCarthy ile hararetli bir tartışma içerisine girdi ve milli takım kampından kovuldu. Olay sonrası İrlanda Kamuoyu ortadan ikiye bölündü.

İlgini Çekebilir
Ulubatlı Souness, Katar'a siper oldu!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler