Filenin Efeleri, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Rusya'yı mağlup etti

02.09.2021 - 18:46 | Son Güncellenme: 02.09.2021 - 19:29

Son dakika haberleri… A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın ilk maçında Rusya’yı mağlup etti. İşte detaylar...

Filenin Efeleri, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Rusya'yı mağlup etti

AJANSSPOR - HABER

 

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın grup aşamasındaki ilk maçında Rusya’yı mağlup etti. Filenin Efeleri, ilk seti 29-27 kazanırken; ikinci sette 25-16 kaybetti. Üçüncü seti 25-21 kazanan milliler, son seti de kazanmayı başararak ‘görkemli’ bir başlangıç yaptı.

Millilerin mücadelesi takdir topladı

Türkiye ile Rusya arasında gidip gelen maçta, millilerin mücadelesi ve Başantrenör Nedim Özbey’in heyecanı, sporseverlerin takdirini topladı. Efeler, ilk maçında grubun en dişli ekibine boyun eğdirirken; EuroVolley 2021’e de moralli başladı.

Rakip, Olimpiyat ikincisi!

Avrupa Voleybol Şampiyonası öncesinde CEV Avrupa Altın Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Filenin Efeleri, turnuvaya son derece zor bir maçla başladı. Tokyo Olimpiyatları’nda, Tunus; Kanada ve Brezilya’yı elemesini bilen Rusya, finalde Fransa’ya boyun eğip, Olimpiyatı 2. sırada tamamlamıştı. Başantrenör Nedim Özbey’in çalıştırdığı milliler, ilk maçta Rusya’yı geçti.

 

Rusya Erkek Milli Voleybol Takımı'nın tarihteki başarıları şu şekilde:

  • 4 Olimpiyat altını
  • 6 Dünya Şampiyonası şampiyonluğu
  • 6 Dünya Kupası
  • 3 Dünya Ligi
  • 2 Milletler Ligi
  • 14 Avrupa Şampiyonası şampiyonluğu
  • 1 Avrupa Ligi şampiyonluğu
  • 4 Yaz Üniversite Oyunları şampiyonluğu
  • 1 İyi Niyet Oyunları

Toplam: 41 altın madalya

Sıradaki rakip İspanya!

Filenin Efeleri, Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın 2. maçını 3 Eylül Cuma günü (yarın) İspanya ile oynayacak. Bu karşılaşma, 17.00’de TRT Spor kanalında canlı yayınlanacak.

Filenin Efeleri, EuroVolley 2019’da ne yaptı?

Türkiye, 2019 yılında Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’na C Grubu’ndan katılmıştı. Grup aşamasını 3. sırada tamamlayan Filenin Efeleri; 8’li finallere gitmeye hak kazanmış; ancak, İtalya’ya 3-0 mağlup olmuştu.

İspanya’nın EuroVolley 2019 künyesi

Millilerin yarın kozlarını paylaşacağı İspanya, 2019’daki EuroVolley turnuvasına B Grubu’ndan katılmış, bu aşamayı 4. sırada tamamlamıştı. Ancak İspanya da, tıpkı milliler gibi 8’li finallerde ‘zor’u çekmiş; Polonya’ya 3-0 yenilerek turnuvaya veda etmişti.

Millilerin maç programı

  • 3 Eylül Cuma: 17.00 Türkiye - İspanya
  • 5 Eylül Pazar: 14.00 Kuzey Makedonya - Türkiye
  • 6 Eylül Pazartesi: 20.00 Türkiye - Hollanda
  • 8 Eylül Çarşamba: 20.00 Finlandiya - Türkiye

Yenipazar: "Daha iyi oynayacağız..."

A Milli Erkek Voleybol Takımının oyuncularından Murat Yenipazar, maçtan sonra: "Bu sadece ilk maçtı. Rusya’ya karşı kazandığımız için mutluyum. Olimpiyatta final oynadılar. Daha iyi oynayacağız" dedi. 

Mandıracı: "Bizi desteklemeye devam edin..."

Günün yıldızlarından Efe Mandıraci ise: "Bizim için çok güzel bir galibiyet oldu. Elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı söylemiştim daha önce. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Her şey için teşekkürler. Bizi desteklemeye devam edin" diye konuştu.

Nedim Özbey ne demişti?

30 Ağustos'ta milli takımla beraber Finlandiya'ya hareket eden Nedim Özbey, turnuva öncesi: "Ocakta elemeleri geçerek finallere kaldık. Ardından CEV Avrupa Altın Ligi’ni oynadık ve namağlup şampiyon olduk. Avrupa Şampiyonası’na da en iyi dereceyi almaya gidiyoruz. Takımımız hazır durumda. Ülkemize en iyi sonuçları getirmek için ant içtik. Güzel haberleri ülkemize duyurmaktan mutlu olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler