Eda Erdem'den sakatlık açıklaması: "Çok az kaldı!"

19.05.2024 - 14:51 | Son Güncellenme: 19.05.2024 - 15:16

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile bir araya geldi. İşte detaylar.

Eda Erdem'den sakatlık açıklaması: "Çok az kaldı!"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Filenin Sultanları'nın takım kaptanı Eda Erdem Dündar ile bir araya geldi.

Sakatlık durumu hakkında bilgi aldı

Milli sporcuyu antrenman yaparken ziyaret eden Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Eda Erdem'in sakatlık durumu hakkında da bilgi aldı.

"Çok az kaldı"

Hazır olmak için çalışmalarını sürdüren Eda Erdem, "Çok az kaldı" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Simge Aköz

Bilindiği üzere Eda Erdem, sakatlığı nedeniyle FIVB Milletler Ligi'nde Filenin Sultanları'nın formasını giyemiyor. Başarılı sporcunun yerine FIVB Milletler Ligi'nin ilk etabında takım kaptanlığına Simge Aköz getirilmişti. 

Eda Erdem, ABD'de sahada olacak

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Antalya etabı kadrosunda yer almayan Eda Erdem'in, FIVB Milletler Ligi’nin ikinci haftasında 28 Mayıs-2 Haziran’da ABD’de sahada olacağı açıklanmıştı.

Pelin Çelik: "Eda'nın sağlığı şampiyonluklardan çok daha önemli"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın menajeri Pelin Çelik, "Sezon içerisinden gelen bir bilek sakatlığı vardı. Sezon içerisinde sakatlığına rağmen mücadele etmişti. Eda'nın sağlığı, tüm oyuncularımızın sağlığı tüm kupalardan bütün şampiyonluklardan çok daha önemli. 

"Endişelenecek bir durum yok"

Olimpiyatlar ve Milletler Ligi finalleri öncesi teknik ekibimizle riske etmemeye karar verdik. Endişelenecek bir durum yok. Eda aslında takımla antrenmanlara katılacak düzeyde ama biz biraz daha onun %100 dönüşü için Eda'nın birazcık daha zamana ihtiyacı olacağına karar verdik" dedi.

Mehmet Akif Üstündağ: "Eda Erdem tedavi oluyor"

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise, "Tedavi oluyor, burada bizimle. Avrupa Şampiyonası yarı finalinde bir sakatlık geçirdi. Sonra da takımını yalnız bırakmadı ve son etaba kadar da mücadele etti. Şampiyon oldular. Burada da artık olimpiyatın çok önem arz ettiğini biliyoruz. Milletler Ligi'nde telafisi var ama olimpiyatın gruptan başlayan müsabakaların, biliyorsunuz bu yıl ilk defa uygulanacak bir format değişikliği var. 3 grup olacak, ilk iki direkt katılacak, en iyi iki üçüncü gidecek, alınan her puanın önemi var. Sıralamada 1-8-2-7-3-6-5-4 uygulanacak. 

"2. ayak ABD'de takımla sahada olacak"

Tabii burada 1-2 ne kadar yukarıda bitirirseniz birinci etapta geçince de biliyorsunuz yarı finale kalınıyor. İlk 4 içinde oluyorsunuz. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Milletler Ligi'nde bunun telafisi olabilir. Eda da bizim önemli bir oyuncumuz. Riske edilmemesi gerektiğini, çok iyi bir sağlık ekibine sahibiz, hepsinin ortak düşüncesi ama zannediyorum yüzde yüz burada tedavisi devam ediyor. 2. ayak ABD'de takımla sahada olacak" şeklinde konuştu.

Rakip Fransa

Öte yandan A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi dördüncü maçında bu akşam Fransa ile karşılaşacak. Saat 20.00'de başlayacak olan Türkiye - Fransa mücadelesi TRT Spor Yıldız'dan naklen yayınlanacak.

Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi kadrosu:

  • Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin
  • Pasör Çaprazları: Melissa Vargas
  • Smaçörler: Hande Baladın, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Tuğba İvegin
  • Orta Oyuncular: Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı
  • Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge, Ayça Aykaç Altıntaş

Volleyball World: Kraliçe Eda

Senin için hazırladığımız haberler