Ebrar Karakurt'un takımına Türkiye'den transfer! Irina Voronkova imzayı attı

15.05.2024 - 10:47 | Son Güncellenme: 15.05.2024 - 11:01

Son iki sezondur Sultan Ligi takımlarından Eczacıbaşı Dynavit forması giyen Rus smaçör Irina Voronkova, milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un takımı Lokomotiv Kaliningrad’a transfer oldu.

Ebrar Karakurt'un takımına Türkiye'den transfer! Irina Voronkova imzayı attı

AJANSSPOR - HABER

Eczacıbaşı Dynavit'ten ayrılan 28 yaşındaki Rus oyuncu Irina Voronkova eski takımı Lokomotiv Lokomotiv Kaliningrad’a geri döndü.

Voronkova'nun iki sezondur formasını giydiği Eczabaşı ile nisan ayında yolları ayrılmıştı. Turuncu-beyazlı kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Enerjin, azmin ve bize kattıkların için teşekkürler Irina Voronkova, sen daima bu ailenin özel bir parçası olarak kalacaksın!" ifadesi kullanıldı.

Transfer resmen açıklandı

Rusya Ligi'nde şampiyonluğu final serisinde karşılaştığı Dinamo-Ak Bars'a kaptıran Lokomotiv Kaliningrad, 28 yaşındaki eski oyuncusu Irina Voronkova'nın transferini resmen açıkladı. 

Ebrar Karakurt sözleşmesini uzattı

Öte yandan Rus ekibi, ligin en iyi pasör çaprazı seçilen milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt'u da gelecek sezon kadrosunda tutmayı başardı. 

Rus kulübünden yapılan açıklamada, Ebrar Karakurt'un sözleşmesinin 1 yıl daha uzatıldığı duyuruldu. 

Gücüne güç kattı

Lokomotiv Kaliningrad, Irina Voronkova transferiyle gelecek sezon 3 MVP oyuncusunu kadrosunda bulundurmuş olacak.

Kaliningrad'da kadrosunda yer alan Rusya Süper Ligi'nin 2021 yılı MVP'si Irına Voronkova, 2022 MVP'si  Kseniia Parubets ve 2024 MVP'si Ebrar Karakurt şampiyonluk için en büyük kozları olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler