Ebrar Karakurt hem şampiyonluk hem de lig rekoru için sahaya çıkıyor

24.04.2024 - 19:52 | Son Güncellenme: 24.04.2024 - 20:24

Rusya Ligi ekiplerinden Lokomotiv Kaliningrad'da forma giyen Ebrar Karakurt, Dinamo Ak Bars karşılaşmasını kazanırsa şampiyon olacak. Karakurt, lig rekorunu nasıl kırar, Lokomotiv Kaliningrad maçı ne zaman?

Ebrar Karakurt hem şampiyonluk hem de lig rekoru için sahaya çıkıyor

Lokomotiv Kaliningrad, Rusya Ligi final serisinde 2-1 öne geçti. Toplamda 3 galibiyet alan ekibin şampiyon olacağı seride Karakurt'un ekibi 25 Nisan'da Dinamo Ak Bars karşısında şampiyonluk için mücadele edecek.

Lokomotiv Kaliningrad şampiyonluk için oynayacak

25 Nisan'da oynanacak olan Rusya Ligi final serisi dördüncü maçında Lokomotiv Kaliningrad üstün gelirse ligde sezonu şampiyonlukla tamamlayacak. Kaliningrad, Zoran Terzic'in çalıştırdığı Dinamo Ak Bars karşısındaki ilk maçta 2-0'dan 2-2 beraberliği buldu ama 3-2 mağlup oldu. Serinin ikinci maçında ise Kaliningrad 3-1 üsütn gelerek final serisine dengeyi getirdi. Kaliningrad ve Ak Bars'ın karşılaştığı üçüncü maçı da 3-0 kazandı ve seri skorunda 2-1 öne geçti. 

Ebrar Karakurt, Rusya Ligi'nde rekor kırabilir

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt, Dinamo Ak Bars karşısındaki şampiyonluk maçında Rusya Ligi rekoru kırabilir. Tecrübeli isim bu sezon şimdiye kadar ligde toplamda 754 sayı kaydetti. Karakurt güncel olarak Rusya Ligi'nde son 13 yılın verilerine göre en skorer ikinci oyuncu. Ligde rekoru elinde tutan isim ise 784 sayı ile Natalya Mammadova. Ebrar Karakurt şampiyonluk maçında 30 sayı alırsa Mammadova'nın rekorunu egale edecek, 31 sayı alırsa ise Rusya Ligi'nde rekora imza atacak.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'dan Ebrar Karakurt'a özel pankart
Habere Git

Karakurt'un final serisi sayı ortalaması ne?

Ebrar Karakurt, Lokomotiv Kaliningrad formasıyla final serisindeki 3 maçta da forma giydi. Milli voleybolcu serinin ilk maçında 35, ikinci maçında 28, üçüncü maçında ise 18 sayı kaydetti. Final serisindeki 3 maçta 27 sayılık bir ortalama yakaladı. 

Senin için hazırladığımız haberler