e-Nabız nedir ve nasıl giriş yapılır? Grip aşısı başvuru yap

22.10.2020 - 10:44 | Son Güncellenme: 22.10.2020 - 10:56

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan e-Nabız uygulaması hakkında vatandaşlar araştırmalar yapmaya başladılar. e nabız nedir ve nasıl giriş yapılır gibi araştırmalar yapan vatandaşlar e nabız sağlık raporu al, e nabız reçete al, e nabız grip aşısı sorgula gibi araştırmalar yapmaya başladılar. Peki e nabız ne işe yarıyor ve bilgiler nereden ekleniyor... İşte tüm detaylar...

e-Nabız nedir ve nasıl giriş yapılır? Grip aşısı başvuru yap

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan e-Nabız uygulaması hakkında vatandaşlar araştırmalar yapmaya başladılar.

e-Nabız nedir ve nasıl giriş yapılır gibi araştırmalar yapan vatandaşlar e nabız sağlık raporu al, e nabız grip aşısı sorgula gibi araştırmalar yapmaya başladılar. 

Peki e nabız ne işe yarıyor ve bilgiler nereden ekleniyor... İşte tüm detaylar...

e- Nabız nedir?

e-Nabız, vatandaşların kişisel sağlık bilgilerini bireysel olarak İnternet tabanlı servis üzerinde ve telefon aplikasyonunda görüntüleyip yönetebileceği; Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya sokulan, Türkiye'de kullanılan kişisel sağlık kaydı sistemi. 

Grip Aşısı nasıl alınır?

Bakanlığın yaptığı açıklama ile yüksek risk grubunda bulunan ve grip aşısı yaptıracak kimseler e-Nabız üzerinden sorgulama yapabiliyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra ‘Reçetelerim' kısmından grip aşısı sorgulaması yapılabiliyor.

e-Nabız sistemi üzerinde grip aşısı yaptırmaya uygun olanlar, aşıyı 72.64 lira karşılığında eczanelerden temin edebilecek ve aşı aile hekimleri tarafından yapılacak.

E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz (Şekil1). E-Devlet girişine tıkladığınızda Şekil2’de gördüğünüz E-Devlet girişine yönlendirileceksiniz.

E-NABIZ’A NASIL GİRİŞ YAPARIM?

Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir

Paylaşım Seçeneklerinden kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise Erişim Bilgileridir. Burada cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz. 

E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

 

E-NABIZ ŞİFREMİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?

e-Nabız’ a giriş yaptığınızda, Anasayfada sol tarafta profil fotoğrafının altında yer alan “Düzenle” butonuna tıkladığınızda Şekil6’daki ekran açılacaktır. Bu menüden hem şifre değişikliği yapabilir hem de tüm profil bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

e-Nabız’a giriş yapıp, Anasayfada “Profil Düzenle” butonuna tıklayarak profil bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Buradan fotoğraf yükleme/güncelleme, şifre güncelleme işlemlerini yapabilir, yaşadığı ülke, yaşadığı şehir, boy, kan grubu, e-posta ve cep telefonu bilgilerinizi değiştirebilirsiniz. Birden fazla e-posta ve cep telefonu bilgisi ekleyebilirsiniz.

Senin için hazırladığımız haberler