Duyurdular! Beşiktaş'a Sebastian Haller müjdesi

14.05.2024 - 11:08 | Son Güncellenme: 14.05.2024 - 11:24

Yeni sezonda ligde şampiyonluk, Avrupa kupalarında başarıyı gitirecek kadro kurmak için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, listesindeki isimleri kadrosuna katmak için titizlikle operasyon yürütüyor. Alman basınından, siyah beyazlıların listesindeki yıldız için müjdeli haber geldi. İşte detaylar...

Duyurdular! Beşiktaş'a Sebastian Haller müjdesi

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş hayal kırıklığı yaşadığı sezonun tamamlanmasının ardından gelecek yıl kadrosunun yarısından fazlasıyla yollarını ayıracak.

Aboubakar ve Cenk Tosun ile yollar ayrılacak

Fanatik'in haberine göre; başta Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun olmak üzere sözleşmesi biten oyuncuları gönderecek olan yönetim, kiralık olarak yollanan; Valentin Rosier ve Jean Onana gibi futbolculara da dönüş yolunu şimdiden kapattı.

Enz 10 futbolcu yeni sezonda olmayacak

Bu futbolculara ek olarak, sözleşmeleri devam eden ancak performansları beklentilerin altında olan Oxlade Chamberlain, Daniel Amartey ve Ante Rebic gibi isimlerle de bedelsiz ayrılığa hazır olan idarecilerin, en az 10 tane futbolcuyu göndermesi bekleniyor. Bu plan doğrultusunda idareciler, savunmadan hücuma kadar büyük bir transfer operasyonuna imza atacak.

Hücum hattında büyük değişim

Kara Kratal'da en büyük değişimin, hücum hattında yapılması bekleniyor. Hem bir pivot özellikli santrfor hem de kaliteli bir kanat oyuncusu ihtiyacı olan kulüp, bu konuda 2 ismin üzerine yoğunlaştı.

Sebastian Haller operasyonu

Beşiktaş Yönetimi, Dortmund'un Fildişi Sahilli golcüsü Sebastien Haller'i renklerine bağlamak için gizli bir transfer operasyonu yürütüyor. Yakın süre önce Almanya'ya gidip kulüp yetkilileriyle görüşen Başkan Hasan Arat'ın, 29 yaşındaki golcü konusunda istekli olduğu kaydedildi.

Dortmund ayrılığa sıcak bakıyor

Alman gazetesi Bild ise Beşiktaş'ın Haller transferini doğruladı. Haberde Dortmund'un 2026'ya kadar sözleşmesi olmasına rağmen Haller'i bu yaz göndermeye sıcak baktığı belirtildi.

Kulübü performansından memnun değil

BILD'in edindiği bilgiye göre, Dortmund, Fildişi Sahilli forvet oyuncusunun mevcut durumundan pek memnun değil. Rakamlar da bunun nedenini gösteriyor: Haller bu sezon sadece 18 müsabakaya çıktı (514 dakika) ve sadece üç gol attı.

Piyasa değeri 31 milyon Euro düştü

Eylül 2019'da piyasa değeri 45 milyon euro olan 29 yaşındaki Fildişi Sahilli golcüye şu an 14 milyon Euro değer biçiliyor.

Beşiktaş'tan bir hamle daha

Beşiktaş, Fransa doğumlu forveti kış transfer dönemi sırasında da kulübünden istemişti. Siyah-beyazlılar bu kez yaz dönemi için bir kez daha hamle yaptı. 2022'de Ajax'dan 31 milyon avro karşılığında Dortmund'a gelen Haller, yaklaşık 10 milyon avroluk yıllık maaşıyla Terzic ekibinin en çok kazanan isimlerinden biri.

"Dortmund 10 milyon Euro'ya razı olacak"

Bild'in özel haberine göre, eğer Beşiktaş gerçekten ciddiyse, Borussia Dortmund, Haller'i çok daha düşük bir ücret karşılığında bırakmaya razı. Dortmund'un transfere onayı için yaklaşık 10 milyon avrodan bahsediliyor.

Kanser teşhisi konulmuştu

Haller ile Borussia Dortmund birlikteliği çok üzücü başlamıştı. Alman ekibine imzasından çok kısa bir süre sonra Haller'e kanser teşhisi konulmuştu. Uzun ama başarılı bir tedavi süreci geçiren yıldız oyuncu kanseri atlatmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler