Dursun Özbek'in zor günleri

29.08.2024 - 10:24 | Son Güncellenme: 29.08.2024 - 10:39

Şampiyonlar Ligi play-off turunda elenerek yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek Galatasaray'da; Dursun Özbek ve yönetiminde sıcak saatler yaşanıyor. Detaylar..

Dursun Özbek'in zor günleri

Ayhan ŞENSOY - AJANSSPOR

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, son 2 sezonda yaşanan şampiyonluklara rağmen zor bir dönemden geçiyor. Mayıs ayında güven tazeleyen ve yönetim kurulu ekibini yenileyen Özbek, 3 ayda tartışılan bir isim halinde geldi. Devam eden yaz transfer döneminde sağ bek ve 8 numara transferlerinin gecikmesi taraftar ile arasını açtı. Süper Kupa'da 5-0’lık Beşiktaş yenilgisinin ardından Şampiyonlar Ligi'nden elenilmesi camiada büyük hayal kırıklığı yarattı. Mali açıdan da zorda olan Galatasaray Devler Ligi'ne veda ederek 30 milyon Euro gelirden oldu.

Florya'da huzur yok

Geçen sezon yapılan transferler ve yapılan bazı sponsorluk anlaşmaları nedeniyle Erden Timur ile ters düşen Dursun Özbek, Timur’u yeni yönetime almamıştı. Florya’yı İbrahim Hatipoğlu ve Maruf Güneş’e emanet eden Dursun Özbek, şu ana dek iki isimden yeterli verimi alamadı. Hatipoğlu ve Güneş oyuncularla iyi bir ilişki kuramadı. Ayrıca İbrahim Hatipoğlu’nun teknik direktör Okan Buruk ile arasının iyi olmadığı öğrenildi.

Karaborsa krizi için eski başkanlar devrede

Galatasaray camiası bir yandan da karaborsa bilet skandalıyla sarsıldı. Sarı kırmızılı takımın geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda oynadığı bazı maçların biletlerinin yöneticiler ve tribün liderlerinin ortaklığında karaborsada satıldığı iddia ediliyor. Camianın önde gelen isimlerinden Fatih Altaylı ve Hayri Kozak bunu gündeme taşıdı. Karaborsa bilet skandalında eski yönetici Alper Narman, şu anki genel sekreter Eray Yazgan ve Ultraaslan tribün lideri Sebahattin Şirin isimleri öne çıkıyor. Eski başkanlar da bu konuda devreye girdi. Mevcut başkan Dursun Özbek’ten bu konunun araştırılması istendi. Bunun üzerine Galatasaray yönetimi dün acil toplandı. Yönetim, ‘’Söz konusu söylentilere konu iddialara ilişkin bir bağımsız denetim firmasına usulsüzlük incelemesi yaptırılması, inceleme neticesinde suiistimal tespit edilmesi halinde, ilgililer hakkında yasal yollara başvurulmasına karar verilmiştir.’’ şeklinde bir açıklama yaptı.

Dursun Özbek'in en büyük sınavı Ekim'de

Galatasaray’da son idari ve mali genel kurul Ekim ayında yapılacak. Başkan Dursun Özbek ve ekibini zor bir sınav bekliyor. Son 2 yılda yapılan bazı transferler, oyunculara ödenen ekstra paralar ve menajer ücretleri camia içinde bilinmiyor. Özbek’in söz verip henüz yerine getiremediği birçok projede bekleme aşamasında. Futbol takımının da Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi yönetimi iyice zora soktu. Ekim ayındaki idari ve mali genel kurulun oldukça tartışmalı geçmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler