Dursun Özbek: "1 saat gibi sürede 134 gayrimenkul satıldı"

20.12.2022 - 13:14 | Son Güncellenme: 20.12.2022 - 14:02

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Anadolu Ajansı Spor Masası'nın konuğu olarak verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı. İşte Özbek'in açıklamaları.

Dursun Özbek: "1 saat gibi sürede 134  gayrimenkul satıldı"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Anadolu Ajansı Spor Masası'nın konuğu olarak verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı.

Ben ve arkadaşlarım elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz

Dursun Özbek "Sadece projelerimizi yapmak sonuçlandırmak için geldik ama bir şeyinde farkındayız. Galatasaray Spor Kulübü. Türkiye'de önderlik yapmış. Birçok olimpik sporun doğduğu yer Galatasaray'dır. Bunların hepsinde Galatasaray başa güreşen ve taraftarıyla beraber en yükseklere çıkmayı hedefleyen bir spor kulübü olduğunun da farkındayız. Finansal zorluklar içerisindeyseniz sporun ekonomisinin nerelere geldiği herkesin malumu. Ben ve arkadaşlarım elimizden gelenin en iyisini yapmak şartıyla çalışıyoruz. 

Galatasaray bir halatı çekenlerin takımıdır

Ben ve arkadaşlarım elimizden gelenin en iyisini yapmak şartıyla çalışıyoruz. Camianın, taraftarların bizi desteklemesi küskünlüğün bitmesi ve bu projelerin yapılmasında en önemli faktördür. 500 seneden beri gelen değerlerimiz var. Bu birlik ve beraberlik zaten var. Baba Gündüz ne demiş; Galatasaray bir halatı çekenlerin takımıdır, hep beraber sevinir, hep beraber üzülür. Birbirinin sevdiği ortamı yaratmak için çalışıyoruz, büyük de destek alıyoruz.

134 gayrimenkulün satılması çok önemliydi

Cumartesi günü Mecidiyeköy'deki projenin gördüğü ilgi bizi ve herkesi şaşırttı. Galatasaray markasının bunda çok büyük etkisi var. Yüzde 34 küçülmeyi düşünürsek bu gelen talep, bu kadar kişinin tarafından izlenmesi, 134 gayrimenkulün satılması çok önemliydi. Ne yaptık biz orada? Bundan 5 sene evvel başlamış bir projeydi. O dönemde biz buranın kaba inşaatını yaptık, inşaatın devamını sağlamak üzere bazı görüşlerde ortaya koymuştuk. Ondan sonraki dönemde proje başladığı yerde kaldı devam etmedi. Biz tekrar gündeme getirdik. Finansal yapısına destek vermesi için satılması gerektiği için anlattık ve genel kuruldan yetki aldık

Erden Timur'un çok büyük desteği var

Erden Timur'un çok büyük desteği var. Mecidiyeköy projesini genelş kurula anlattığımız tarzda yapıyoruz. Çeşitli firmalar var ve ihale açtık. Kazanan firma ile devam ediyoruz. Her konuda da mekanik, elektronik konuları da var ve ihaleye çıkacağız. İhaleleri de açık yapıyoruz. Bu bizim sözümüz. Erden Timur ve Nef inşaatın katkısı çok büyük. Buradan kendisine teşekkür 

Muazzam talep vardı

Finansman kolaylığını sağlıyor Erden Timur. 150 milyon TL'lik bir harcama yapmamız gerekiyor, büyük kısmını Erden Bey karşılıyor. Bazılarını da sponsorluklar sayesinde elde edeceğiz. Biz lansmanda yüzde 70'ini çıktık. Çünkü yaptığımız basın toplantısından sonra talep topladık. Muazzam talep vardı. Bu talabe karşılık biz bunun hepsini çıkmayalım iki kademede çıkalım. Bu fiyatı sağlayalım bir kısmı elde tutalım, daha yukarı bir fiyatta da satma şansını kaçırmayalım. ve 1 saat içinde bitti. Geliri şu anda hesaplamalar yapılıyor. Büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişiyor çünkü.

1 milyarın üzerinde bir gelir bekliyoruz

Yabancı satışını da hedefliyoruz. Bir süreç alacak. Bir sürü yabancı ajans vardı, onlar da projeyi yakından görmek için geldi. Yüzde 30 kısmı yabancılara... 1 milyarın üzerinde bir gelir bekliyoruz, bu kesin. Düşündüğümüz rakamları aldık. Ayrıca yüzde 30'u daha var dairelerin, ayrıca ticari alanlarımız var, bunları satışa koymadık. Onları muhafaza ediyoruz. En büyük faktörlerden biri merkezi lokasyonda olması.

Mustafa Cengiz'e teşekkürler

Erden Bey'in bilinirliliği çok önemli. Çok iyi bir Galatasaraylı. Benim ilk başkanlığım dönemimde ben spor yaptım. Hain darbenin hemen akabinde sponsor yaptım, Geldi bizim forma sponsorumuz oldu. O zamandan beri hiç elini çekmedi. Merhum Mustafa Cengiz döneminde de vardı. Ona da buradan büyük bir teşekkür ediyorum. Güçlü partnerleriniz olduğu zaman hiçbir şeyden çekinmezsiniz. 

Bu projeler Erden bey ve Nef İnşaat için çok büyük projeler değil

Birinci sözümüz Ada'ydı ve üyelere açtık orayı. Yüzde 70'i elde ettiğimiz geliri size söyledim. Kemerburgaz'ı yapıyoruz şu anda, inşaatı yapıyoruz. Oradaki projemizde görülen fizibiletiye göre harcanacak ücret 150 milyon TL. Orada da ihale yaptık bir firma çalışıyor. Erden Timur ve Nef inşaat da yine orada. Mecidiyeköy'deki gibi orada bize katkı sağlayacaklar. Bu projeler Erden bey ve Nef İnşaat için çok büyük projeler değil.

Kemerburgaz'da çözmek istiyoruz

Bundan sonraki projemiz Kemerburgaz. Yakında temel atma törenini yapacağız. Kemerburgaz'a Florya Metin Oktay Tesislerini taşıyacağız. 2 tane husus var. Birincirisi artık Florya Metin Oktay tesisleri bugünün konuşullarında Galatasaray'a hizmet verecek durumda değil. Yapıldığında en önemli futbol tesisiydi. Yapanlara sonsuz teşekkür ediyorum. Futbol ekonomisi itibarıyla çok farklı düzeye geldi. Altyapımız var. Onların yetişmesi için Türk sporuna destek vermesi için bir sürü çabamız var. Florya'da sıkışıklık ve güncel olamama sorununu Kemerburgaz'da çözmek istiyoruz. Ekonomik değeri de yükseldi.

Hep futbol konuşuyoruz ama Galatasaray'ın 17 branşı var

Salon projesi daha önceki başkanlığım döneminde de gündeme gelmişti. Olması gereken bir proje. İnşaat ruhasını da almıştım o zaman. O projede kaldı öyle. Şu anda gündemimizde. Onu da en kısa süre içerisinde açıklayacağız. Hep futbol konuşuyoruz ama Galatasaray 17 branşta mücadele veren spor kulübü. Basketbolu başka bir yerde oynuyoruz, kadın basketbolu başka bir yerde oynuyoruz... 

Galatasaray'ın önümüzdeki 25 yılını yapacak bir proje

Bu dağılmışlığın önüne geçmek için yapacağımız spor salonu, yüzmeyi, basketbolu, voleybolu hepsini bir arada toplayacağız. Nerede olacağı belli,i nasıl yapılacağı belli ama şu an size söylemiyorum. Galatasaray'ın önümüzdeki 25 yılını yapacak bir proje. Çok kısa bir süre sonra bu projeyi açıklayacağız.

Büyükçekmece'de süreç devam ediyor.

Büyükçekmece ilk defa değerli başkanım Hasan Akgün ile gittim görüştüm. Orada bizim 106 dönüm bir arsa var, muhteşem bir yer. Oradaki yapılaşma ile ilgili bir sorun var. Böyle bir sorun yok iddiasıyla gittik oraya ve inceleme sonucunda da hakikaten böyle bir yapılaşmanın olacağı gündeme geldi ve müracaatta bulunduk Büyükçekmece'ye ve süreç devam ediyor. 

Buradaki altyapıya hizmet edecek muazzam bir alan

Göl manzaralı. Adil Bey buranın yapılaşmasını gündeme getirdi. Bu konuyu daha sonra da geliştirdik. Bunların hespini sırayla anlatmak istemiyorum, sırayla. Galatasaray'ın geleceğini inşa ettiğimizi düşünüyorum. Muazzam rezidans bir bölge. Burada yapılacak tesis 1000 metre altında stadyumlar var. Buradaki altyapıya hizmet edecek muazzam bir alan.

Murat Kurum bakanımıza da teşekkür ediyorum

Galatasaray Spor Kulübü, Bankalar Birliği'ne şu anda 2.2 milyar TL borcu var. Bu borca Galatasaray 1 milyon lira günde faiz ödüyor. Bunu böyle sürdüremezsiniz. Biz özellikle finansal boyutu itibarıyla Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak istiyoruz. Ben Cumhurbaşkanımıza anlatırken, ben para pul istemiyorum. Galatasaray olarak projeme destek istiyorum, projelerime destek verin. Projelerimizi anlatma fırsatı oldu. Murat Kurum bakanımıza da teşekkür ediyorum. Destek istedik kendilerinden. Projelerimizin devamını sağlıyoruz.

Devre arasında transfer yapılacak mı?

Teknik heyetin ve ekibinin bize rapor sunmasını bekliyoruz. Şamiyonluk yolunda Galatasaray bu sene çok iddialı. Bunun akamete uğramaması için eksikler varsa transferler yapılacak. Ama finansal boyutu da ihmal etmiyoruz. İkisini de beraber yürütüyoruz. Galatasaray yine açtı kesenin ağrını, dünya yıldızlarını aldı...  Avrupa'da piyasası olan futbolcular bunlar. Geçmişte 1-2 tanesiyle sansasyoneller yarattık. Bu sezon 6-7 oyuncuyu transfer ettik. Bütçenin de sabit tutulmasında fayda var. Geçen seneki bütçe ile bu seneki aynı bütçe ile oynuyoruz. Takımın oyun tarzı ve başarısı da ortada. Sakatlıklar, cezalılar oluyor... Şampiyonluk yolunda 1 maç bile değerli. Okan hocanınm ve teknik hekibin bize vereceği rapor çok önemli. Ona göre hareket edeceğiz.

Ronaldo'ya hayır demek mümkün mü?

Ronaldo'yu kadronuzda görmek ister misiniz? Buna hayır demek mümkün mü? Ronaldo'yu hangi hoca ve yönetim kadrosuna almak istemez. Şöhreti, kulübe sağlayacağı getirilerle beraber... Ben Ronaldo'yu istemem diyemezsiniz. Dünya yıldızı olmuş, yaşamış en önemli futbolculardan bir kişiyi ben bunu istemiyorum diyerek onun şeyini küçültmek böyle bir şey olmaz. Fakat koşulların Ronaldo'yu buraya getirebilecek bir imkana sahip miyiz buna bakmamız gerekiyor. Ronaldo en önemli 1-2 futbolcudan birisi. Millet de onu Galatasaray'a yakıştırıyor. Bu ismin bizimle anılması normal. Bizim koşullarımız onun koşullarını karşılayamaz diye düşünüyorum.

Ben kampa gittim ve gördüm havayı

Kadronun kurulması baya zaman aldı. Bizim kurduğumuz takımın hazırlık sürecinden geçmemesiydi. Bu 45 gün arada çok iyi kamp geçirdi. Okan hocanın özellikle yarattığı sevgi ve arkadaşlık durumu çok etkiledi. Ben kampa gittim ve gördüm havayı. Çok iyi hizmet aldık. Çok keyifli kamp geçirdik. Galatasaray'ın performansını bir tık daha üste çıkaracağını düşünüyorum. Galatasaray bu kamp dönemini çok iyi geçirmiştir, bundan sonraki performansı da ligin daha üstünde olacaktır.

Şampiyonluk yolunda bir arıza yaşamak istemiyoruz

Birçok oyuncumuza teklif var. Ama hiçbir oyuncumuzu satmaya niyetimiz yok. Şampiyonluğa gidiyoruz. 100. yıldaki şampiyonluğu çok değerli görüyoruz ve şampiyon olmak istiyoruz. Yapılacak tekliflerin sadece Boey ve Nelsson'a teklif yok, birkaç oyuncumuza daha teklifler var ama biz şu anda satmayı düşünmüyoruz. Bu kadro ile yola devam edeceğiz. Eksiklerimiz de varsa onu da değerlendirmeye alırız. Şampiyonluk yolunda bir arıza yaşamak istemiyoruz.

Icardi'nin gelişi baya sansasyonel oldu

Rashica ve Icardi çok önemli oyuncular. Özellikle Icardi'nin gelişi baya sansasyonel oldu. Günün koşullarına göre değerlendireceğiz onları. Bugün gazetede okudum oynadığı takımda rokertmen diye anılıyormuş. Galatasaray'ın koşullarına uyması durumunda transfer edilebilir. Benim ümidim bundan sonraki dönemde sporda, futbolda bu iklimi yakalarız, çok centilmen ve adilce bir lig bitiririz ve inşallah sonunda da şampiyon Galatasaray olacak.
 
 
 

Kadıköy'den zaferle ayrılacağız

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi bir dünya derbisi. Her iki kulübün yıllarca getirdiği bir lig var. Her zaman heyecanın doruğa çıktığı bir maç oluyor, yine öyle olacak. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız Kadıköy'de hazır olacağız. Oradan da zaferle ayrılacağımızı düşünüyorum.

Biz Galatasaray olarak yabancı sınırlamasına karşıyız

Futbol sahada oynanana ve bir şov olduğunu düşünürsek en iyi şovu, taraftarları en fazla tatmin edecek bir oyun ortaya koyması lazım. Kulüplerin de en iyi futbolu nasıl oynatım, taraftarı nasıl mutlu ederim gibi bir amacı olması lazım. Bu amaca giderken bunu yapamazsın, şunu alamazsın... Bunun Türk futboluna hiçbir faydası yok. Birçok futbolcumuz bu yasaklar olmadığı zaman Avrupa'ya transfer oldu. Dünya yıldızlarını burada seyretsek, gençleriminizin öğreneceği bir şey yok mu... Biz Galatasaray olarak yabancı sınırlamasına karşıyız ama diğer takımlar açısından da baktığınız zaman da şu gerçeklik ortaya çıkıyor. 

Yusuf Demir Türk oğlu Türk ama Türk statüsünde oynayamıyor

Bizim bütçemizden daha az olabilir... Kısıtlama getirdin, sahada 3 Türk olmak zorunda... Bir yanda Türk futbolcuların değeri çok üst seviyeye çıkıyor. Türk futbolcu bizim futbolcumuz evet ve performansı üst seviyedeyse zaten seve seve oynatırız. Başarıya odaklı takımla oynamamız lazım. En basit Yusuf Demir. Türk oğlu Türk. Ama Türk statüsünde oynayamıyor. Biraz insaflı olmak lazım. Bu kuralları koyduğumuz zaman kaldırmamızı da bildirmemiz gerekiyor. Her türlü kimliği itibarıyla Türk olmanın getirdiği haklardan yararlanırken ama futboldan yararlanamıyor.

Benim taraftarım çok kıymetlidir

Galatasaray'ın taraftarı çok özel. Çünkü Galatasaray'ın geldiği seviyeye ve başarılara bakarsanız taraftarın etkisi ön planda. Futbolcu dahada oynuyor ama onu destekleyen sadık bir taraftar var. Bu takımla biz UEFA Kupası'nı aldık, Süper Kupa'yı aldık, en çok şampiyon olan bir takımız. Seyir zevkini getiren de taraftar. 50 bin Galatasaraylı taraftarın bir araya geldiğini düşünün... Benim taraftarım çok kıymetlidir. Buradan hepsine çok selamlar gönderiyorum. Bizi çok desteklediler. Diğer amatör branşlardan da bizi desteklesinler. Bize verdikleri güç çok önemli" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler