Dursun Özbek, Yelken Şubesi Sponsorluk Anlaşmasında Konuştu

28.12.2022 - 13:41 | Son Güncellenme: 28.12.2022 - 14:14

Galatasaray, yelken branşında sponsorluk anlaşması imzaladı. Başkan Dursun Özbek, basın toplantısında transfer, projeler ve gündeme dair açıklama yaptı.

Dursun Özbek, Yelken Şubesi Sponsorluk Anlaşmasında Konuştu

AJANSSPOR HABER

Amatör sporlarla ilgili faaliyetlerini sürdüren Galatasaray, yelken branşı için sponsorluk anlaşması imzaladı. Süperpar ile yapılan iş birliği ile Sarı-Kırmızılılar, yelkene kaynak yarattı. Galatasaray ile Süperpar, düzenlenen imza töreninde bir araya geldi. Yapılan törene Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Süperpar Yönetim Kurulu Başkanı Azat Baykal katıldı.

Destekte mali sınır yok

Galatasaray ile sponsorluk anlaşması imzalayan Süperpar Yönetim Kurulu Başkanı Azat Baykal, Sarı-Kırmızılı kulübe yapılacak destekte mali bir sınırın olmadığını dile getirdi. Baykal, Süperpar'ın yelken şubesinin ihtiyaç duyduğu tüm ekipmanların tahsis edileceğini duyurdu.

Baykal: "Yelkenden gelme insanlarız, federasyon başkanlığı yaptım"

Azat Baykal "İlk aşamada kapıdaki minibüsle, antrenör botu tahsis edildi. Daha sonra şubeden gelecek isteklere göre gerekli yardımları yapacağız. Maddi bir sınır koymadık. Biz çünkü yelkenden gelme insanlarız. İki dönem federasyon başkanlığı yaptım. 62'de başladığım yelken hayatım devam ediyor. Yelkenin ne kadar önemli olduğunu bildiğim için her türlü yardımları yapıyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a Edin Dzeko'dan haber var!
Habere Git

Özbek: "Yarışın zirvesinde yer almayı planlıyoruz"

Basın toplantısında açıklama yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Yelken sporunda rekabet kızışmış vaziyette. Biz de Galatasaray olarak bu rekabetin içinde olduğumuzdan gerek kendi imkanlarımızla gerekse sporsor imkanlarıyla bu yarışın zirvesinde yer almayı planlıyoruz. Galatasaray olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray, Türkiye'ye olimpiyat sporlarını getiren kulüptür"

Sözlerine devam eden Özbek, "Galatasaray 600 yıla yaklaşan bir eğitim kurumundan neşet etmiş bir spor kulübü. 400-500 senenin birikimi kulübün içine koyuldu. Türkiye'ye olimpiyat sporlarını getirmek misyonu vardı ve bu misyon yerine getirildi" açıklamasını yaptı.

"100. yılda olimpik kategoride en başarılı kulüp olmak istiyoruz"

Özbek, "Önümüzdeki sene Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağız. Çok önemli bir kutlama. Çok önem verdiğimiz bir dönem. Çünkü Galatasaray'ın anıldığı her yerde zirvede olmayı hedefler. Bu itibarla özellikle olimpik kategoride 100. yılda en başarılı kulüp olmanın inancıyla hareket ediyoruz. Bize ışık tutan Selim Sırrı Tarcan'dır. Olimpik sporlar için büyük çaba sarfetmiş ve bize öncü olmuştur. Her zaman onu takip edeceğiz" dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaraylı yöneticiden Cemal Özgörkey iddialarına yanıt!
Habere Git

"İnşallah bu desteği sporcularımız iyi değerlendir"

Dursun Özbek, "2024 Paris Olimpiyatları'nda yelkencilerimizin başarılı olmasına destek verecek bir sponsorluk anlaşması. Özellikle ekipman tedariği çok önemliydi. Bu konuda Süperpar'a teşekkür ediyorum. İnşallah bu desteği sporcularımız iyi değerlendirirler ve olimpiyatlarla başarılıyla bizleri temsil ederler" şeklinde konuştu.

"Cemal Özgörkey hala görevlerinin başında"

Cemal Özgörkey'in görevinden alındığı iddialarına bir kez daha açıklık getiren Özbek, "Cemal kardeşimle bu seçime beraber girdik ve başarılı olduk. Cemal kardeşim hala görevlerinin başında. Hala baştan konuştuğumuz gibi görevlerine devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Daha geniş bir sponsorluk komitesi kurduk"

Sözlerine devam eden Özbek, "Yapılan bir işin nasıl yorumlandığı çok önemli. Türkiye'nin bugün geldiği ekonomik koşullar içinde sponsorlukların hacimleri giderek daraldı. Galatasaray bünyesi içinde daha geniş bir sponsorluk komitesi kurduk. Galatasaray'ı seven herkese kapımız açık" diye konuştu.

"Komiteyi yürütme işini Niyazi Yelkencioğlu'na verdim"

Özbek, "Bu sponsorluk komitesinin çalışmalarını yapması için yeni bir kuruluş kurduk. Herkesi davet ettim. Bu komiteyi yürütme işini de Niyazi Yelkencioğlu kardeşime verdim. Bu yeni kuruluş olmasına rağmen Cemal Bey'i görevden aldı deniyor. Böyle bir şey yok. Bu açıklamayı çok net yaptığımı düşünüyorum. Yeni bir komite kurduk. Cemal Bey'in görevleri devam ediyor" dedi.

"Bunun dışında başka yorum yapılmasını kabul etmiyorum"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "İşbirliğini geliştirmek, katkı vermek, katkı verecek kişileri çoğaltmak amacıyla kurulmuş yeni bir komite. Orada görev paylaşımı yönetim kurulunun ödevi, sadece bu yapılmıştır. Bunun dışında başka yorum yapılmasını kabul etmiyorum" açıklamasını yaptı.

"Biz sadece bir futbol kulübü değiliz"

Dursun Özbek, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Galatasaray bir spor kulübü. Sporun Türk insanına öğretilmesinde, Türkiye'ye gelmesinde öncülük etmiş bir kurum. Biz sadece bir futbol kulübü değiliz. Bizim diğer amatör branşlarda aynı ağırlıkta misyonumuz vardır. Ali Sami Yen abinin koyduğu misyonun içinde çok önemli yer tutmaktadır"

"17'ye yakın amatör branşta, 2000'e yakın sporcumuz var"

Özbek, "17'ye yakın amatör branşta, 2000'e yakın sporcumuz var. Kar amacıyla yapılan bir iş değil. 2000 sporcunun hocası, yemesi içmesi, yeri, antrenman olanakları Galatasaray'ın görevleri arasında yer almaktadır. Çok ciddi çalışmalarımız var. Salon sporlarının yapılabilmesi için çok kısa sürede bir proje lansmanı yapacağız. Basketbol, voleybol, judo ve diğer salon sporlarını ilave etmek istiyoruz. Bunun için de özellikle tesis yatırımını çok kuvvetli tutmaya çalışıyoruz" dedi.

"Yelkende en büyük desteğimizi altyapıya veriyoruz"

Özbek, "Yelken şubemiz Kalamış'taki tesislerimizde başarılı şekilde devam etmektedir. Oradaki en büyük desteğimizi de altyapıya veriyoruz. Amacımız çocuk yaşta bu sporu seven kişileri eğitmek, onların başarı getirmesini sağlamak. Onun için yelkende biz yarışmacı bir kulübüz. Ama yarışmacı olmamızın en büyük destek de altyapı sporcularının burada hizmet vermesi" ifadelerini kullandı.

"Gomis için sezon sonu itibarıyla değerlendirmemizi yaparız"

Özellikle son oynanan İstanbulspor maçında attığı 2 gol ile dikkat çeken Bafetimbi Gomis'in performansı ve geleceği hakkında konuşan Özbek, şunları kaydetti: "Gomis'in performansını yorumlamaya ihtiyaç yok. Son maçtaki performansını çok önemli buluyorum. Gomis, Galatasaray'a çok yakışan, Galatasaray'a her şeyini veren bir sporcu. Kişiliğinin yanında sportif manada da Galatasaray'a büyük destek vermiştir. Performansından memnunum. Sezon sonu itibarıyla değerlendirmemizi yaparız"

"Teknik kadronun vereceği raporlarla eksik noktalara transfer yapacağız"

Teknik direktörü Okan Buruk'un transfer raporu hakkında açıklama yapan Galatasaray Başkanı, "Bazı eksiklerimiz var. Teknik kadronun vereceği raporlarla yönetim kurulunun bu işin finansmanıyla ihtiyaç olan noktalara transfer yapacağız. Beraber çalışıyoruz. İki yönüyle çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Kulübün finansal yapısına da çok dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"Eksiği olanlar gider, ihtiyaç olanlar gelir"

Gelecek ve gidecek olan oyuncularla ilgili konuşan Özbek, "Transfer dönemi iki yönlü bir iş. Gelenler oluyor, gidenler oluyor. Şu gelecek, bu gidecek diyemem. Bu bir devirdaim. Eksiği olanlar gider, ihtiyaç olanlar gelir. Galatasaraylılar bu konuda endişe etmesin. Biz eksiğimizin de fazlamızın da bilincindeyiz. Erden Timur 1 dakika bile ilgisini Florya'dan kesmiyor. Transfer sezonu birkaç gün sonra açılacak. Oradaki hareketlerimiz net olarak gözükecek" açıklamasını yaptı.

"Galatasaray'ın tesisleşme konusunda eksikleri var"

Dursun Özbek, "Galatasaray'ın tesisleşme konusunda eksikleri var. Futbol, yüzme, yelken, atletizm, salon sporlarında tesislerde eksiğimiz var. Özellikle Galatasaray'da tesisleşme hamlesini yapmak üzerine kendimize bir misyon edindik. Salon sporlarını merkezde toplamak istiyoruz. Bu dağılmışlığın önüne geçmek için lansman yapacağız" şeklinde konuştu.

"Devletten bu alanları kiralamak üzere görüşüyoruz"

Dursun Özbek, "Yelkenle ilgili güneyde iki tane takip ettiğimiz proje var. Devletten bu alanları kiralamak üzere görüşüyoruz. Bizdeki en son tesisleşme hamlesi 45 sene evvel yapılmış. Bu hamlenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz başlatıyoruz. Bizden sonraki yönetimlerin de bunu ilerletmesi için takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler