Türkiye - Slovenya: 80-74 (Maç Sonucu - Özet)

27.11.2022 - 19:23 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 20:00

Kadınlar EuroBasket Elemeleri'nde Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, Slovenya karşısında 80-74 kazandı. İşte maç sonucu, periyotlar ve maç özeti.

Türkiye - Slovenya: 80-74 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

EuroBasket Elemeleri'nde A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Slovenya ile karşı karşıya geldi. D Grubu'nda yer alan Türkiye, lider olarak çıktığı mücadelede koltuğunu korumayı başardı. Potanın Perileri, Slovenler'i mağlup etti.

Slovenler'in korkulu rüyası

Mersin'de, Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin ardından Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, D Grubu'nda yoluna namapğlup devam etti. Geride kalan 4 maçı da kazanan Kırmızı-Beyazlılar'ın karşısında Slovenya 2. mağlubiyetini yaşadı. Grupta Polonya ve Arnavutluk'u mağlup eden Slovenya, Türkiye ile karşılaştığı iki maçta da parkeden yenilgiyle ayrıldı.

Potanın Perileri tam gaz!

Slovenya karşısında kazanmayı başaran Türkiye, geçtiğimiz hafta Arnavutluk karşısında tarih yazmıştı. Potanın Perileri, Arnavutluk karşısında tam 96 sayı farkla kazandı. Mücadele, 140-44 sona erdi.

İlgini Çekebilir
“Bizim içişlerimize kimse karışamaz!”
Habere Git

Maça iyi başladı

Potanın Perileri, Slovenya maçına iyi başladı. Türkiye, ilk çeyreği 26-18 kazanırken, ikinci çeyreği 19-17 kaybetse de soyunma odasına 43-37 önde girdi.

İkinci yarı başa baş!

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise başa baş geçti. İlk çeyrekte rakibine attığı farkı kullanan Türkiye, ilerleyen bölümleri az farkla kaçırdı. Potanın Perileri üçüncü çeyreği 20-19 geride bitirdi. Son çeyrek ise kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Dördüncü periyodun sonlarına kadar yakın seyreden final bölümü, Slovenya'nın üst üste hataları sonucu Türkiye lehine döndü. Hücum şanslarını doğru kullanan Potanın Perileri, rakibinden uzaklaşmayı başardı. Son periyodu 18-17 önde tamamlayan Türkiye, Slovenya karşısında 80-74 kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler