Dünyanın en uzun yüzme maratonu İskenderun’da

21.10.2022 - 14:03 | Son Güncellenme: 21.10.2022 - 14:11

Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü tarafından Doğu Akdeniz’de Yumurtalık ile İskenderun arasında 39 kilometrelik parkurda dünyanın en uzun yüzme maratonunun bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor.

Dünyanın en uzun yüzme maratonu İskenderun’da

AJANSSPOR - HABER

Hatay Valiliği, Sahil Güvenlik, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü katkılarıyla Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü ile Yüzme Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği dünyanın en uzun yüzme maratonunu gelenekselleşiyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Yumurtalık-İskenderun arası oluşturulan parkurda iki sporcunun katıldığı 39 kilometrelik yüzme maratonun ikincisi 22 Ekim Günü gerçekleştiriliyor.

4 maraton bulunuyor

Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, İskenderun org.'a yaptığı açıklamada “Türkiye genelinde düzenlediğimiz 4 maraton bulunuyor. İstanbul Büyükçekmece maratonu 5 km, Mudanya Körfezi Bursa’da 12 km, Kabatepe-Gökçeada arası 27 km ve İskenderun Körfezi maratonu 39 km. Yumurtalık’tan başlayıp İskenderun’da tamamlanacak olan 39 kilometrelik bir yüzme maratonu tertip edeceğiz 22 Ekim Cumartesi günü. Geçen sene 23 Ekimde iki sporcumuz yüzmüştü, bu sene ikincisi, önümüzdeki yıllarda da gelenekselleşerek ve uluslararası katılıma açılarak devam edecektir” dedi.

Dünyanın en uzun maratonu

Bu yarışmayı tertip etmekteki amaçlarının dünyada benzerleri olan ultra maratonlara nazire yapmak ve rekabet etmek olduğunu ifade eden Başkanı Ahmet Selami Vanlı “İtalya’da Napoli Capri adası arası 36 km. Yunanistan’da Kalamata maratonu 30 km., İngiltere Fransa arası Manş Denizi maratonu 35 km gibi mesafelerin daha uzununu kendi ülkemizde tescil etmiş vaziyetteyiz. Herkes kendi ülkesinin bayrağını yükseltiyor. Biz de çok daha güzel bir ülkenin mensupları olarak kendi ülkemizin bayrağını yüceltmeye çalışıyoruz. Bu dört maratonu da yüzen sporcu en sonunda dört dörtlük bir yüzücü olarak tescil edeceğiz ve kendisini plaketle onurlandıracağız” diye konuştu.

İlgini Çekebilir
İspanyol Pablo Fernandez 36 saat ile en uzun süre havuzda yüzme rekoru kırdı
Habere Git

Hem Türkiye’de yüzme sporunda farkındalık yaratmak hem de açık deniz yüzme maratonları konusunda ülkeyi dünyada birinci lige çıkarma gayret ve çabası içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Vanlı “Bu maratonları biz tertip ediyoruz. Şu da unutulmasın devletimizin yaygın, geniş imkanları ve desteğiyle bu yarışları yapıyoruz. Yüzme Federasyonumuz, valilik, Kaymakamlık, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Deniz Polisi, sağlık, emniyet birimleri, herkes bu mümtaz projeye destek veriyor. Destek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler