Dünyanın en ilginç 10 sporu!

08.09.2018 - 16:07 | Son Güncellenme: 08.09.2018 - 19:07

Dünyanın en ilginç 10 sporu!

Hepimiz futbol, basketbol, voleybol, yüzme gibi sporlara aşinayızdır. Ekranda, statta, salonda hep bu sporları takip ediyoruz. Ancak büyük ihtimalle daha önce duymadığınız birçok ilginç spor da mevcut. İngiliz Mirror gazetesi 10 maddede dünyanın en ilginç 10 sporunu derlemiş. Hemen başlayalım:

Sualtı hokeyi

1954’te İngiltere’de ortaya çıkan sualtı hokeyi sporu Avrupa, ABD ve Avustralya’da geniş kitlelere hitap ediyor. Normal hokeyle benzer kurallara sahip olunsa da izleyicilerin bu sporu takip etmeleri pek de kolay değil. Sadece nefes almak için su yüzüne çıkan sporcular mücadelelerini sualtında sürdürüyor.

Bossabol

Bossabol, basitçe trambolin yardımıyla oynanan voleybol. Tabii bir fark da maçla birlikte bir DJ’in performans sergilemesi. 2004’te İspanya’da ortaya çıkan bu spor voleybolun smacıyla futbolun driplingini bir arada kullanmayı gerektiriyor.

Satranç boksu

İlk olarak 2003’te Berlin’de oynanmaya başlanan satranç boksu, Almanya, Büyük Britanya, Rusya ve Hindistan’da büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Karşılaşmalar 11 raunt üzerinden oynanıyor. Satrançta hamleler yapıldıktan sonra ringde kozlar paylaşılıyor.

Kaninhop

Kaninhop biniciliğin atla değil de tavşanla yapılanı. 1970’lerde İsveç’te ortaya çıktı. Tavşanlar parkur üzerindeki belli engelleri zıplayarak geçmeye çalışıyor. İskandinavya genelinde 50 kulübün olduğu belirtiliyor. Uzun atlama konusundaki rekor ise 3 metreymiş.

Kaval kemiğine vurma (Shin Kicking)

Kaval kemiğine vurma sporu 1600’lü yıllarda ortaya çıkmış. O dönem Protestanlığın bir kolu olan Püratinizm’i protesto etmek için yapılıyormuş. O dönemden bu yana şiddet azalırken işin içine daha fazla komedi girmiş durumda. Amaç rakibini kaval kemiğinden vurarak daha fazla yere düşürmek.

Eş taşıma

Finlandiya’da ortaya çıkan bu spor dünya geneline yayılmış durumda. Erkekler 253 metrelik parkuru eşleri sırtlarında en hızlı şekilde geçmeyi amaçlıyorlar.

Ekstrem ütüleme

1997’de Leicester’da ortaya çıkmış. Amaç sıkıcı olan ütüyü eğlenceli bir hale getirmek. 2011’de tenor Jason Blair, M1 Otoyolu’nda bir tişörtü ütülerken serbest dalışçı Roland Piccoli 42 metre derinlikte aynı işlemi gerçekleştirmiş.

Ayak parmağı güreşi

Bilek güreşinden pek bir farkı yok. Ayakkabı ve çoraplarını çıkararak mücadele etmen gerekiyor. 3 oyun üzerinden oynanıyor. İlk önce sağ ayak ve sol ayakla güreşiliyor. Eğer eşitlik varsa son oyun yine sağ ayakla oynanıyor.

Sauna Dünya Şampiyonası

1999 ile 2010 yılları arasında Finlandiya’da düzenlendi. 6 erkek ve kadın saunada belli bir pozisyonda oturuyor. Başlangıç sıcaklığı 110 derece santigrad. Her 30 saniyede ise sıcaklık artırılıyor. Saunayı en son terk eden yarışmayı kazanıyor. Ancak 2010’da eski finalistlerden Vladimir Ladyzhensky çok ciddi şekilde yaralandı ve hayatını kaybetti. Bu üzücü olayın ardından şampiyona bir daha yapılmadı.

Peynir yuvarlanışı

Gloucester’da düzenlenen bu yarışmada amaç tepenin başından atılan özel yuvarlak peyniri yakalamak ve bitişe ilk sırada ulaşmak.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler