Dünya Kupası'nın başlamasına bir gün kala İspanya'da büyük kriz! Yollar ayrıldı...

13.06.2018 - 10:49 | Son Güncellenme: 13.06.2018 - 23:43

Lopetegui'nin Real Madrid ile anlaşmasının ardından İspanya'da büyük bir kriz çıktı.

Dünya Kupası'nın başlamasına bir gün kala İspanya'da büyük şok.

Lopetegui, İspanya'daki görevine devam edecek mi?

Zinedine Zidane'ın görevden ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına başlayan Real Madrid, dün gelecek sezon için Julen Lopetegui ile anlaştıklarını açıklamıştı. Fakat bu durum İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales bu duruma oldukça sinirlendi. Bugün Lopetegui ile bir basın toplantısı düzenleyecek olan Rubiales'in İspanyol teknik adamın görevine son verebileceği konuşuluyor.

İspanya'yı Lopetegui'nin yerine kim çalıştıracak?

Bu durumda U21 takımı antrenörü Albert Celades ile federasyonda görevli olan Fernando Hierro göreve getirilebilir.

İspanya ilk maçına cuma 21.00'de Portekiz karşısında çıkacaktı. 

Futbolcular devreye girdi!

Yaşanan bu kriz sonrasında futbolcuların devreye girdiği belirtiliyor. Kaptanlar Ramos ve Iniesta, Rubiales'le görüşürken Lopetegui'nin kalması yönünde baskı yaptıkları iddia ediliyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından İspanya Futbol Federasyonu, Real Madrid ile anlaşan teknik direktör Lopetegui'nin görevine son verdi. Yolların ayrılmasının ardından açıklamada bulunan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, "İhanete uğramış hissettim. Real Madrid'le anlaşması bizim bilgimiz dahilinde olmayan bir şeydi. Almamız gereken karar buydu" ifadelerine yer verdi.

Takımın başına Kike Setien geçecek 


Öte yandan bu son dakika gelişmesinin ardından İspanya'nın başına Real Betis Teknik Direktörü Quique Setien'in geçeceği belirtildi. 

İspanya Dünya Kupası'nda B Grubu'nda Portekiz, Fas ve İran ile mücadele edecek. İspanyollar ilk maçını ise sadece iki gün sonra, cuma günü son Avrupa Şampiyonu Portekiz'e karşı oynayacak. 

İspanya'da Fernando Hierro dönemi!

İspanya Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'nda takımı Fernando Hierro'nun çalıştıracağını açıkladı.

Fernando Hierro'nun yardımcılarıda belli oldu. Carlos Marchena, Julián Calero ve Juan Carlos Martínez Castrejón Hierro'nun yardımcılığını yapacak.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler