Dünya Kupası'nda bir ilk: Tataristan kız futbol takımı açılış maçında top toplayıcı oldu

14.06.2018 - 18:53 | Son Güncellenme: 14.06.2018 - 20:05

Dünya Kupası'nda bir ilk: Tataristan kız futbol takımı açılış maçında top toplayıcı oldu
Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Agryz kentinden bir futbol takımından kız oyuncular, 2018 Dünya Kupası'nın Rusya ve Suudi Arabistan arasında oynanan açılış mücadelesinde top toplayıcı olarak görev yaptı.

Tataristan'ın başkenti Kazan'da dün yapılan kupa turuna, Agryz kentinden bir kız futbol takımı katılmıştı. Takım, ülke çapında yapılan yarışmayı kazanarak, 2018 Dünya Kupası'nın açılış maçında top toplayıcı olarak görev yapacak ilk kız ekip olma şansını yakalamıştı.

Takım kaptanı Yuliya Şustova, Dünya Kupası'na gidecek ve top toplayıcılık görevi yapacak takımı için "Herkes sevinçten çığlık attı. Yaşadığımız hisler inanılmazdı. Futbolcular için Dünya Kupası'na katılmak muhtemelen en büyük hayal. Söyleyecek kelime bulamıyoruz" açıklamalarını kaydetti.

Yarışmada 13-16 yaş arası amatör futbolcular yer aldı. Kazananlar Rusya milli takımı oyuncuları tarafından seçildi.

Öte yandan açılış mücadelesini anlatacak olan TRT Spikeri Erdoğan Arıkan'ın kız top toplayıcılar ile ilgili yaptığı yoruma tepki yağdı. ”Bu maçın şöyle bir özelliği var top toplayıcıların tamamı kız ve zaman zaman hata yapmaları normal” diyen Erdoğan Arıkan’a cinsiyetçi ayrım yapması sebebiyle Twitter üzerinden yüzlerce yorum yapıldı.

Senin için hazırladığımız haberler