Katar, Dünya Kupası'na iki gün kala içki satışına sınır koydu

18.11.2022 - 13:14 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 17:03

20 Kasım'da başlayacak 2022 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi Katar, FIFA’ya statlarda ve çevresinde alkol satışının tamamen yasaklanması için baskı yapıyor.

Katar, Dünya Kupası'na iki gün kala içki satışına sınır koydu

AJANSSPOR - HABER

20 Kasım'da başlayacak 2022 FIFA Dünya Kupası'nın evsahibi Katar, FIFA'nın en büyük sponsorlarından biri olan bira markası Budweiser'ın satışını sekteye uğratacak.

Bira satışları, stadyumun uzağına taşınacak

New York Times'ın (NYT) haberine göre Katarlı yetkililer, bira şirketinin stadyumlara girmesine zaten izin verilmeyen çadırlarının Dünya Kupası mahallerinden ücra yerlere taşınmasını istedi. Haberde bira çadırlarının özellikle maçların oynanacağı 8 stadyum çevresindeki imtiyazlı işletmelerle ticari tezgahlardan uzağa taşınmasının emredildiği aktarıldı.

Bira fiyatlarına zam

Öte yandan daha önce Katar'da 50'lik bira fiyatının 6-7 sterlini geçmeyeceği söylendi ancak sonra 12-14'e çıkarılıp sayısı sınırı konduğu iddia ediliyor.

İlgini Çekebilir
2022 Dünya Kupası Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Habere Git

Sarhoş olmaya sıfır tolerans

Katar'da alkol içmenin tümden yasak olmasa da çok sıkı düzenlemelere tabi olduğuna dikkat çekilen haberde, yabancı turistlerin genellikle yalnızca ruhsatlı otel, restoran ve barlardan alkol satın alabileceği, toplum içinde içki içmek ve toplum içinde sarhoş olmak sözkonusu olduğunda sıfır tolerans politikasının uygulandığı kaydedildi.

Budweiser ile FIFA arasında sorun olacak

2022 Dünya Kupası'nın sponsorlarından olan bira firması Budweiser, FIFA ile ilişkisine 1985'te, Meksika'da düzenlenen 1986 Dünya Kupası'ndan bir yıl önce başladı. Her 4 yılda bir Dünya Kupası sponsoru olarak FIFA'ya yaklaşık 75 milyon dolar ödeyen Budweiser'ın dolayısıyla FIFA ile anlaşması uyarınca turnuvada satışı ile kazanç sağlamak isitiyor. Ancak bu yasaklar Budweiser ile FIFA arasında ne gibi sorunlara sebep olacak, bunu zaman gösterecek.

Katar'ın bilet fiyatları cep yakıyor!

Associated Press haber ajansına göre bu yılki turnuva için 1.2 milyon yabancı turistin Katar'a seyahat etmesi bekleniyor. Ancak Katar'ın evsahipliğindeki Dünya Kupası'nın tarihin en pahalısı olduğu da yazılıp çiziliyor. Zira bilet fiyatları, açılış maçı için 340 euro, grup maçları için 65 euro, final maçı için 583 eurodan başlıyor.

Peki 2022 FIFA Dünya Kupası maçları ne zaman başlayacak?

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası maçları, 20 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Grup maçları 20 Kasım ile 2 Aralık tarihlerinde oynandıktan sonra 18 Aralık'a kadar eleme maçları düzenlenecek.

Dünya Kupası açılış maçı, 20 Kasım 2022 Pazar günü oynanacak ve Ekvador ile ev sahibi Katar karşı karşıya gelecek.

2022 FIFA Dünya Kupası maçları hangi kanalda?

Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası, TRT ve TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

FIFA resmen açıkladı! Alkol satışı yasak...

FIFA, Katar'daki 2022 Dünya Kupası maçlarının oynanacağı statlarda ve çevresinde alkollü içecek satışının yasaklandığını duyurdu. FIFA'dan yapılan açıklamada, kararın ev sahibi ülke makamları ve FIFA arasındaki görüşmelerin ardından alındığı belirtildi.

Alınan karara göre, Katar'ın 2022 FIFA Dünya Kupası stadyumlarının çevresinden alkollü içecek satış noktalarının kaldırılmasına karar verildi. Açıklamada, "Ev sahibi ülke yetkilileri ve FIFA, stadyumların ve çevresindeki alanların tüm taraftarlar için eğlenceli, saygılı ve keyifli bir deneyim sunmasını sağlamaya devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler