Türkiye-Belçika Basketbol Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

11.11.2022 - 08:39 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 09:17

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye A Milli Takımımız Belçika ile karşı karşıya gelecek. Maç ne zaman, hangi kanalda ve canlı yayın gibi detaylar haberde.

Türkiye-Belçika Basketbol Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

AJANSSPOR HABER

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 2. Tur I Grubu maçında, Türkiye A Milli Basketbol Takımımız, Belçika ile karşı karşıya geliyor. Zorlu karşılaşma ne zaman ve hangi kanalda gibi meraklar artmaya başladı. İşte Türkiye - Belçika maçına dair detaylar...

Türkiye-Belçika Basketbol Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 2. Tur I Grubu'nda, Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 11 Kasım Cuma günü sahasında Belçika ile karşılaşacak. Mücadele saat 21.00'da başlayacak. Karşılaşma NTV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Milli basketbolculardan Buğrahan Tuncer yaptığı açıklamada, Belçika Milli Takımı'nın tanıdıkları bir takım olduğunu belirterek, "Yazın onlarla Avrupa Şampiyonası'nda oynadık. Belçika maçını kazanarak Sırbistan maçına odaklanmak istiyoruz." diye konuştu.

"Çok daha iyi bir yerde bitirebilirdik. İnsanların beklemediği bir yerde bitirebilirdik ama kısmetsizlik oldu. Bu takım daha iyi şeyleri hak ediyordu. Şu an gayet iyiyiz. Önemli oyuncularımız eksik. Onların yokluğunda iyi işler başarıp Dünya Şampiyonası'na gitmek istiyoruz."
   

İlgini Çekebilir
Gaziantep Basketbol'un 4 haftalık takvimi belli oldu
Habere Git

Ay-yıldızlılarımız, 11 Kasım Cuma günü evinde Belçika ve 14 Kasım Pazartesi günü de deplasmanda Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

Belçika ile 25. randevu

Milli Takımımız, tarihinde 25. kez Belçika ile karşılaşacak. Ay Yıldızlılar ile Belçika ilk kez 10 Mayıs 1951 tarihinde Paris’te organize edilen Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştı. Millilerimiz, müsabakayı 38-32’lik skorla kazandı. Milliler, 17 Eylül 2008 tarihinde Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde rakibini 80-64’lük skorla yenme başarısı gösterdi.

Dünya Kupası için şans

Milliler, I Grubu'nda 2 galibiyet ve 4 mağlubiyetle 5. basamakta. Belçika ise 3 galibiyet, 3 mağlubiyetle averajla 3. sırada yer alıyor. Milillerimiz kalan tüm maçlarını kazanması halinde turnuvaya devam edebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler