Altınordu Kulübü'nün Düzenlediği İzmir U12 Cup Başladı

07.04.2023 - 11:54 | Son Güncellenme: 07.04.2023 - 12:40

Altınordu Futbol Kulübü'nün "Dünya İzmir'de buluşuyor" sloganı ile düzenlediği İzmir U12 Cup başladı. Turnuvaya Mehmet Büyükekşi, Hamit Altıntop gibi isimler de katıldı.

Altınordu Kulübü'nün Düzenlediği İzmir U12 Cup Başladı

AJANSSPOR HABER

TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu, dünyadan birçok kulübün katıldığı bir turnuva düzenledi. Genç futbolcular yetiştirip ülke futboluna katkıda bulunması ile dikkat çeken Altınordu, İzmir U12 Cup ile dünyadan birçok kulübü Türk takımlarla bir araya getirdi.

Turnuva başladı!

İzmir U12 Cup, bugün başladı. 9 Nisan'da sona erecek olan turnuvanın ilk gününde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop ve A Milli Takım teknik heyeti yer aldı.

20 ülkeden 72 takım!

Dev turnuvaya toplam 20 ülkeden 72 takım katılım gösterdi. Yaklaşık 500 sporcunun boy göstereceği turnuva dünyanın birçok noktasından ilgi gördü. 12 yaş altı yetenekli çocukların keşfedilmesine ve kariyerlerinde büyük bir adım atmalarını sağlamalarına imkan veren önemli turnuva İzmir'in uluslararası düzeyde tanınmasına da büyük katkı gösterecek.

İlgini Çekebilir
Gedson Fernandes'e Ada'dan transfer kancası
Habere Git

Organizasyonda Konyaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’un yanı sıra Bayern Münih, Athletic Bilbao, Juventus, PSG, Ajax, Porto gibi tanınmış kulüpler yer aldı.

8 grupta 9'ar takım olacak

72 takımdan oluşan Uluslararası U12 İzmir Cup'ta 8 grupta 9'ar takım mücadele edecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar son 32 turuna yükselecek. Grup birincileri diğer grupların dördüncüleri ile oynayacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ise diğer grupların üçüncüleri ile eşleşecek.

Pazar günü yarı final, üçüncülük ve final maçları oynanacak

Tek maç eleme sistemi üzerine oynanacak karşılaşmaları kazanan takımlar önce son 16 turuna yükselecek. 16 takımın eleme maçlarını kazananlar çeyrek final vizesi alacak. Uluslararası U12 İzmir Cup'ta 9 Nisan Pazar günü yarı final, üçüncülük ve final maçları oynanacak ve büyük heyecan sona erecek.

İlgini Çekebilir
Cimbom Muslera'nın alternatifini arıyor! Livakovic'te dev rakip
Habere Git

Büyükeşi'den başarılar dileği

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Uluslararası 12 Yaş Altı İzmir Cup futbol turnuvasına katılacak takımlara başarılar diledi.

Senin için hazırladığımız haberler