Dünya bir numarası Iga Swiatek, Naomi Osaka'nın eski antrenörüyle anlaştı

18.10.2024 - 10:10 | Son Güncellenme: 18.10.2024 - 10:26

Antrenörü Tomasz Wiktorowski ile yollarını ayıran Polonyalı tenisçi Iga Swiatek, Naomi Osaka'nın eski antrenörü Wim Fissette ile anlaşmaya vardı.

Dünya bir numarası Iga Swiatek, Naomi Osaka'nın eski antrenörüyle anlaştı

AJANSSPOR - HABER

Dünya 1 numarası tenisçi Iga Swiatek'in yeni yol arkadaşı netleşti. 23 yaşındaki tenisçi, antrenör Wim Fissette'nin ekibine katıldığını duyurdu.

Polonyalı tenisçi, Osaka'nın eski antrenörü ile anlaştı

Iga Swiatek yeni açıklamalarında önemli bir duyuru yaptı. Swiatek resmi X hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: "Bugün size yeni haberlerim var çünkü yeni bir sayfa açmak için heyecanlı ve motiveyim. Wim Fissette'nin takımımıza katıldığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bildiğiniz üzere WTA finalleri için hazırlanıyorum ama düşüncen her zaman da olduğu gibi kısa dönem değil uzun dönem. Kariyerimin benim için bir koşudan ziyade bir maraton olduğunu her zaman söyledim ve bu yaklaşımla faaliyet gösterip kararlar alıyorum. Wim ile çalışmak için dört gözle beklediğimi ve çok heyecanlı olduğumu söylemek istiyorum. Tenisin en üst seviyesinde harika bir tutuma, vizyona ve büyük bir deneyime sahip gibi görünüyor. Birbirimizi daha iyi tanımaya çalışmak her zaman önemli ancak iyi bir başlangıç yaptık ve yakında yarışmak için sabırsızlanıyorum."

Iga Swiatek ve Tomasz Wiktorowski yollarını ayırdı

Iga Swiatek, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıldır birlikte çalıştığı antrenörü Tomasz Wiktorowski ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını belirtti. Swiatek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Kariyerimin en büyük başarılarının yaşandığı 3 yılın ardından, koçum Tomasz Wiktorowski ile yollarımızı ayırmaya karar verdik. Büyük bir teşekkürle ve birlikte yaptığımız çalışmaları takdir ederek başlamak istiyorum. Koç Wiktorowski, oyunumda değişikliklere ve yeni bir yaklaşıma şiddetle ihtiyaç duyduğum 3 sezon için ekibime katıldı."

Swiatek şu sözlerle devam etti: "Deneyimi, analitik ve stratejik tutumu ile tenis hakkındaki muazzam bilgisi, birlikte çalışmaya başladıktan sadece birkaç ay sonra hayal bile edemeyeceğim şeyleri başarmamıza yardımcı oldu. Koç, teşekkürler, sana en iyisini diliyorum. Bu 3 yıllık sıkı çalışma ve çok seyahatten sonra dinlenmek ve sevdiklerinle hak ettiğin zamanı geçirmek istediğini biliyorum ve umarım ihtiyacın olanı elde edersin."

Swiatek, Wiktorowski ile hangi başarılara imza attı?

Polonyalı tenisçi Iga Swiatek son 3 yıldır antrenör Tomasz Wiktorowski ile çalışıyordu. Swiatek bu 3 yıllık süreçte ise kadınlar dünya sıralamasında birinciliğe yerleşti, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya elde etti ve 4 Gran Slam kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler