Dünya basınında Bundesliga manşetleri!

17.05.2020 - 16:39 | Son Güncellenme: 17.05.2020 - 16:52

Futbol, Almanya'da maçların başlamasıyla birlikte geri döndü. Bundesliga maçları, dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. Birçok ülkede maçlardan detaylar paylaşıldı ve bazı eleştiriler de söz konusuydu. Dünya basını, Bundesliga için ne yorum yaptı? Tüm detaylar...

Dünya basınında Bundesliga manşetleri!

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Almanya Ligi, belki de tarihinde bile bu kadar büyük bir vitrinde yer almamıştı! Koronavirüs salgını sebebiyle verdiği zorunlu arayı sonlandıran Almanya'da futbol maçları tüm dünyanın gündemindeydi. Uluslararası basında da Bundesliga maçlarıyla ilgili detaylar paylaşıldı. İtalya, Hollanda, İngiltere, İsviçre, İspanya, Brezilya, Arjantin, ABD ve birçok ülkede, maçlar konuşuldu.

Bazı ülkelerde Almanya'ya, koronavirüs salgınında yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapılmadığı için eleştiriler de vardı. Birçok ülke, Almanya'nın futbola yeniden dönüş konusunda rol model olduğunu vurguladı. Dünya basınında, Bundesliga maçlarının yansımasını sizler için araştırdık, derledik...

İTALYA

Gazzetta dello Sport: Bundesliga, aylar süren ölüm ve korku sonrası futbolu hayata döndürdü. Cesaret arayan diğerleri için rotayı belirledi.

Tuttosport: Bundesliga, Avrupa futbolu adına yeni bir başlang yaptı. Maske, eldivenler ve taraftarlar olmadan maçlar oynandı. Normalleşme günerinde Borussia Dortmund ile Schalke arasındaki tarihi derbiyle başlangıç yaptılar.

Corriere dello Sport: Futbolcular golü birbirine sarılmadan kutluyor. Seyirciler olmadan bile, Dortmund ile Schalke arasındaki derbi futbol taraftarları adına bir gösteri oldu. 

HOLLANDA

De Telegraaf : Avrupa, Almanya'nın profesyonel futbolda liderliğini izliyor. Çok sıkı düzenlenen kapsamlı bir önlem paketiyle başlayan Bundesliga'da Alman Futbol Federasyonu ve yetkililer, yeterince elverişli bir ortam oluşturduklarına inanıyor.

De Volkskrant : Stadyum boş ama futbol model ülke olarak Almanya'nın başlangıç yapmasıyla yeniden döndü. 

AD: Futbol geri döndü ama maalesef henüz futbol hissi yok!

İNGİLTERE

Independent : Futbolun olmaması ve futbol kulüplerinin batmasından daha iyi. 

BBC: Bundesliga, Cumartesi günü yeniden başladı. Premier Lig ve diğer liglerin için fikir verdi. 

The Guardian : 9 haftalık bir aradan sonra Bundesliga başladı. Hijyen rutinleri, seyircisiz bir maç ve ilginç anlar göze çarptı. 

Daily Mail: Bu, koronavirüs çağında ilk futbol oynama girişimi. Özellikle böylesine bir taraftar kitlesine sahip olan lig için üzücü bir olay. Ama aynı zamanda eğlenceli anlar da vardı.

İSVİÇRE

Sonntagszeitung : Antrenörler ve futbolcuların çığlıkları sebebiyle stadyumlarda yükselen ses, tıpkı bir mağara yankılanması gibiydi. Dünyanın istediği futbol oyunu bu mu? Mutlaka değil. Ama hiç yoktan iyidir. 

İSPANYA

Marca: Bundesliga'yı tebrik ediyoruz. İlk bakışta konsept çalışıyor gibi görünüyor. Dünyanın dört bir yanındaki futbol taraftarları, seyircisiz maçlara rağmen futbolu çok sevdi. Almanya, küresel futbol testini başlattı. Bundesliga, bizi neşelendiriyor. 

AS : Yeni normalde ilk Bundesliga maç haftasıydı. Futbolun geri dönüşü ile ilgili şüphelere birçok yanıt verdi. Futbolda olduğu kadar çok duygu ve tutkuyu durdurabilecek bir virüs yok. 

El Mundo Deportivo: Bundesliga'nın yeniden başlaması yakın gelecekte nelerin olacağını gösteriyor. Lig oynanacak ama tutkusuz. Ligler başlayacak ama futbol bu değil. Öngörülebilir gelece odaklanmalıyız. Şimdiki koşullara alışma zamanı. Koronadan hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu olduğunu görsek daha iyi olurdu.

Sport : Haaland, Dortmund'un Avrupa'daki en yetenekli oyuncu transferi olduğunu kanıtladı ve büyük bir oyuncu olacağını kanıtladı. Seyircisiz futbol soğuk ve yapay görünüyordu. İdeal bir çözüm değil ama futbol oynamayı hiç denememek daha kötü olurdu.

BREZİLYA

Globoesporta: Haaland, Almanya Ligi'ndeki festivali başlattı, gol sevinci sarılmadan kutlandı. Ama aynı zamanda koronavirüs zamanlarında sevinç gösterileri sınırlarını unutanlar da oldu. 

Estadao (Sao Paulo) : Bundesliga geri dönüş sonrası futbolun nasıl olacağını gösterdi. Fubol cazibasini kaybetti. Futbolcular daha az hevesli ve daha robotlaşmış. Bu, enfekte olma korkusu sebebiyle oldu. Aşı bulunana kadar da öyle olacak. 

Zero Hora (Porto Alegre) : Avrupa'daki büyük ligler arasında Bundesliga öncü oldu, yol gösterdi. Ligi bitirme girişimi, başarılı ya da başarısız olacağı tartışmalı ama diğer ülkeler açısından belirleyici olacak. Dünya çapındaki pandemi sebebiyle stadyumlarda oluşan sessizlik rahatsız edici. 

ARJANTİN

Ole : Sarılmamaya, gol sevinci paylaşmamaya rağmen futbol başladı. Futbol, Almanya'da geri döndü. 

Clarin : Bundesliga bazı polemiklere rağmen başladı. Ölen kişiler için 1 dakika saygı duruşu yapılmadı ve futbolcular bazı şeyleri unutarak birbirine sarıldı. Futbol, yeni versiyonuyla geri döndü. Futbol, beklentileri besliyor.

ABD

CNN : Bundesliga, maçlara devam eden ilk büyük Avrupa futbol ligi oldu. Belki de ABD'de liglerin nasıl devam edebileceğine dair bir taslak sunuyor.

Sports Illustrated : Önümüzdeki haftalar, protokollerle birlikte futbolun güvenli olup olmadığını gösterecek. Avrupa'nın geri kalanının takip edebileceği, örnek alabileceği bir model var. Mükemmel olmayabilir ama şu anda sahip olunan şey bu. Taraftar olsun ya da olmasın, futbol oynadı. 

Senin için hazırladığımız haberler